Πιλότος έστελνε μηνύματα σε φίλη του και έριξε ελικόπτερο - iefimerida.gr

Πιλότος έστελνε μηνύματα σε φίλη του και έριξε ελικόπτερο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Αύγουστο του 2011 ο Τζέιμς Φρόιντενμπερτ ρίχνει το ελικόπτερο που πιλοτάρει και παρασύρει στο θάνατο και τους τρεις επιβάτες του. Αιτία της πτώσης ήταν η έλλειψη καυσίμων. Η έρευνα της εθνικής επιτροπής ασφάλειας μεταφορών, όμως, σχεδόν δύο χρόνια μετά αποκαλύπτει πως ο Φρόιντενμπερτ την ώρα της πτήσης ενώ ήξερε πως έχει πρόβλημα με τα καύσιμα αντάλλασσε μηνύματα στο κινητό με μια φίλη του.

Ο Αμερικανός, πρώην στρατιωτικός πιλότος εργαζόταν σε μια εταιρία ιατρικών αερομεταφορών. Η μοιραία πτήση ξεκίνησε από το Μισούρι των ΗΠΑ. Στο ελικόπτερο που θα παραλάμβανε έναν ασθενή για να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο, επέβαινε μια νοσοκόμα και ένας νοσηλευτής. Πριν την απογείωση ο Φρόιντενμπερτ αμέλησε να γεμίσει με καύσιμα το ελικόπτερο. Μετά την πρώτη στάση για την παραλαβή του ασθενή, ο Φρόιντενμπερτ ενημέρωσε την εταιρία του πως είχε αρκετά καύσιμα για πτήση 45 λεπτών. 30 λεπτά μετά τη δεύτερη απογείωση, όμως, το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων. Σε αυτά τα 30 λεπτά, ο πιλότος αντί να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα ή έστω να προσγειώσει αναγκαστικά το ελικόπτερο πρόλαβε να στείλε τρία γραπτά μηνύματα από το κινητό του στη φίλη του Πάτι Μούνεϊ.

Σύμφωνα με την επιτροπή μεταφορών ο Φρόιντενμπερτ απέτυχε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις να διαγνώσει την έλλειψη καυσίμων και να δράσει σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, μάλιστα, ο πιλότος γνώριζε πως δεν είχε αρκετά καύσιμα, αλλά το απέκρυψε – θεωρώντας πως θα τη γλιτώσει – για να μην έχει προβλήματα με το καταστατικού ασφαλείας που αναγκάζει τους πιλότους να έχουν περισσότερα από τα απαιτούμενα καύσιμα.

Ο Φρόιντμπερτ όχι μονο έστελνε μηνύματα την ώρα της κρίσης προγραμματίζοντας ρομαντικό δείπνο με το Μούνεϊ, αλλά όπως αποκαλύφθηκε, ήταν και άυπνος. Το σκηνικό απερισκεψίας του Αμερικανού πιλότου ολοκληρώνουν οι πληροφορίες πως η γυναίκα του (ναι, ήταν παντρεμένος) ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί και λίγες μέρες πριν ο πατέρας του είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ