Παραιτήθηκε από υφυπουργός Ανάπτυξης ο Αρίστος Δοξιάδης - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Ανάπτυξης ο Αρίστος Δοξιάδης

Ο Αρίστος Δοξιάδης
Ο Αρίστος Δοξιάδης / Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφασή του να παραιτηθεί από υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο Αρίστος Δοξιάδης.

Ο κ. Δοξιάδης κάνει λόγο για ανήθικο πόλεμο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, «με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας μου στην κυβέρνηση», κάτι που, όπως αναφέρει, «τον προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα».

Η παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο διάδοχός του θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση παραίτησης του Αρίστου Δοξιάδη:

Αποφάσισα να παραιτηθώ

Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας μου στην κυβέρνηση, με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα.

Σε όσους με κατηγόρησαν για την υπόθεση της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝ απαντώ ότι έχω δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που με απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με όσα σήμερα μου καταλογίζει η αντιπολίτευση. Προσθέτω ότι από τη στιγμή που τελείωσε το δικαστήριο, δεν είχα καμία όχληση από καμία αρχή, παρόλο που άλλαξαν τόσες κυβερνήσεις.

Συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός. Επειδή δεν θέλω να σπαταλήσω τη ζωή μου σε τέτοιες διαμάχες, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας όσο και για λόγους προστασίας της κυβέρνησης και του χαρτοφυλακίου που έχω αναλάβει από ένα κυνήγι μαγισσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την τιμητική του πρόταση για αυτό το χαρτοφυλάκιο που είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον. Λυπάμαι που η πολιτική τοξικότητα αποτρέπει τους ενεργούς πολίτες από το να συμβάλλουν στις συλλογικές προσπάθειες για την πρόοδο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά Δοξιάδη

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του Αρίστου Δοξιάδη στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης, για θέματα έρευνας και καινοτομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «προσβλητικό ανασχηματισμό» που «προκαλεί την κοινωνία», υποστηρίζοντας ότι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης αποδεικνύει την «αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα των πολιτών».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον κ. Δοξιάδη «σεσημασμένο υβριστή» των πολιτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη, κατηγορώντας τον ότι σε αναρτήσεις του στα social media τους χαρακτήριζε «δήθεν σοβαρούς», «ψεκασμένους» και «μπάζα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Υβριστής των πολιτών που διαδήλωσαν για τα Τέμπη και άνθρωπος συνώνυμο των καρτέλ ο κ. Δοξιάδης αδιανόητο να ορκίζεται υπουργός

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την κοινωνία και την προκαλεί. Το απέδειξε με τον χθεσινό προσβλητικό ανασχηματισμό. Γιατί πρόκληση αποτελεί μεταξύ άλλων η υπουργοποίηση του στενού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, Αρίστου Δοξιάδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης είναι «σεσημασμένος» υβριστής των πολιτών και των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη – έχοντας αποκαλέσει «δήθεν σοβαρούς», «ψεκασμένους» και «μπάζους» στα social media όσους καταγγέλλουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι ταυτόχρονα και ένας ακόμη αποτυχημένος …«άριστος» καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες 8 από τα 15 μέλη του (!), οι περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων.

Αλλά, σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Δοξιάδης, σύμφωνα με στοιχεία και επώνυμες καταγγελίες, εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση του «καρτέλ» του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αν αληθεύει ότι ο κ. Δοξιάδης ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Απόλλων» που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα.

Οφείλει να απαντήσει αν υπήρξε εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας η οποία, αφού το διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε το 2011 όλες τις αιτιάσεις της, «κατέβασε ρολά», αφήνοντας χρέη σε προμηθευτές, στο δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Χρέη που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα, αφού η «Απόλλων» φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου το 2024, με οφειλές που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφόσον όλα αυτά ισχύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει, άμεσα, να αποπέμψει τον νέο του υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση των καρτέλ απέκτησε και επίσημα, πολιτικό εκπρόσωπο τους στις τάξεις της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρίστος Δοξιάδης παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ