Eνοχλημένος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τη διαρροή: Δεν σχολιάζω αν μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Eνοχλημένος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τη διαρροή: Δεν σχολιάζω αν μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε επικοινωνιακά η είδηση πως ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για να ζητήσει συγκράτηση των τιμών στον τουρισμό, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, φανερά ενοχλημένος απάντησε σήμερα και δήλωσε μεταξύ άλλων «οι τιμές δεν βγαίνουν με εντολή του ΣΕΤΕ».

O πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έκοψε τη συζήτηση για το τηλεφώνημα λέγοντας «δεν σχολιάζω αν έγινε τηλέφωνο, προφανώς υπάρχουν επικοινωνίες με την κυβέρνηση». Ειδικότερα για την αύξηση τιμών που έχει παρατηρηθεί σε τουριστικές περιοχές και φέρεται να προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης: «Οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ούτε κανενός δεν μπορούμε να παραβιάσουμε αυτό τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας».

Παραδέχθηκε ότι παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10%. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές... Σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν πρέπει αυτές που πρέπει να είναι. Η αύξηση που είχαμε, σημειώθηκε κυρίως στην Αθήνα, που όμως είχε φτάσει σε επίπεδα στο μισό πριν την κρίση. Υπάρχουν κακές περιπτώσεις, αλλά ο μέσος όρος έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σύστησε στα μέλη του συνδέσμου αυξήσεις που δεν θα υπερβαίνουν το 3 με 4% το 2015, επιμένοντας όμως στη σχέση ποιότητας - τιμής. «Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ελλήνων και ξένων τουριστών, γιατί το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ