Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές σανγκριά, όσες και οι Ισπανοί που την έχουν εφεύρει.
Η σανγκριά είναι ένα κοκτέηλ με βάση το κόκκινο κρασί, φρούτα και λίγη ζάχαρη. Ο καθένας μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει, ανάλογα με τα γούστα. Εγώ θα σας δώσω την βασική συνταγή για σανγκριά με φρούτα εποχής.
Yλικά για 6 άτομα
- 1 μπουκάλι κόκκινο, ποιοτικό κρασί
- 50 γραμμάρια ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 σκελίδες κάρδαμο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 πορτοκάλι βιολογικό
- 1 κιλό φρούτα εποχής: φράουλες, μήλα, αχλάδια, λεμόνια, πορτοκάλια
- Αποφύγετε το πεπόνι, έχει τάση να καλύπτει τα πάντα με τη γεύση του
Εκτέλεση
Θέλει παγάκι στο ποτήρι και κομμάτια φρούτων
Η σανγκριά μένει άθικτη στο ψυγείο για λίγες ημέρες
Αν είναι πολύ έντονο το αλκοόλ, προσθέστε χυμό πορτοκάλι για να νερώσει
- Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα
- Κόβουμε μια μεγάλη λωρίδα φλούδας πορτοκάλι και την προσθέτουμε
- Το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά
- Το αφαιρούμε από τη φωτιά αμέσως
- Προσθέτουμε τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
- Στο μεταξύ, πλένουμε καλά και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε και το κρασί με τα υπόλοιπα
- Τα σκεπάζουμε με διαφάνεια
- Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και βάζουμε την σανγκριά στο ψυγείο για 2 ώρες
- Οταν σερβίρουμε, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου ή μέντας, ένα κομμάτι φρούτο κλπ
-
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο