Σουλτς: Θα είμαι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του SPD - iefimerida.gr

Σουλτς: Θα είμαι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του SPD

Ο Σουλτς θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του SPD (Φωτογραφία: AP/ Christian Charisius)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να διεκδικήσει την παραμονή του στην ηγεσία του SPD, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας (15/10), δηλώνει ο Μάρτιν Σουλτς.

«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη κοινοβουλίου κρατιδίου», τόνισε ο Σουλτς στην Bild, σε σχετική ερώτηση.

Ο Σουλτς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.

Τον περασμένο Μάρτιο αναδείχθηκε στην ηγεσία του κόμματος και χρίστηκε υποψήφιος για την καγκελαρία. Ομως, στις εκλογές τις 24ης Σεπτεμβρίου, το SPD συγκέντρωσε μόλις το 20,5%, παίρνοντας τη δεύτερη θέση με το χειρότερο ποσοστό της ιστορίας του.

Πηγή: ΑΠΕ/ Sputnik

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς SPD
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ