Ισραήλ: Ελεύθερος Παλαιστίνιος μετά από 9 χρόνια στη φυλακή -Είχε καταδικαστεί στα 14 για επίθεση με μαχαίρι - iefimerida.gr

Ισραήλ: Ελεύθερος Παλαιστίνιος μετά από 9 χρόνια στη φυλακή -Είχε καταδικαστεί στα 14 για επίθεση με μαχαίρι

O 23χρονος σήμερα Άχμαντ Μανάσρα κατά την αποφυλάκισή του
O 23χρονος σήμερα Άχμαντ Μανάσρα κατά την αποφυλάκισή του /Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παλαιστίνιος, που είχε καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι, αφέθηκε ελεύθερος μετά από εννέα χρόνια σε φυλακή στο Ισραήλ.

Στις 12 Οκτωβρίου 2015, ο 13χρονος τότε Άχμαντ Μανάσρα και ο ξάδερφός του Χασάν (15 ετών) μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν δύο νεαρούς Εβραίους, εκ των οποίων ο ένας ήταν επίσης 13 ετών, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίθεση που είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας συγκλόνισε την κοινή γνώμη λόγω της ηλικίας τόσο των δραστών όσο και των θυμάτων.

Ο νεότερος Παλαιστίνιος που καταδικάστηκε από πολιτικό δικαστήριο του Ισράηλ έμεινε στη φυλακή εννέα χρόνια

Ο Χασάν Μανάσρα σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, ενώ ο Άχμαντ καταδικάστηκε το 2016 σε 12ετή κάθειρξη, ποινή που αργότερα μειώθηκε σε 9,5 έτη.

Σε ηλικία 14 ετών έγινε τότε ο νεαρότερος Παλαιστίνιος που καταδικάστηκε από πολιτικό δικαστήριο στο Ισραήλ. Ο ίδιος υποστήριζε πως ήθελε να τρομάξει τα θύματα της επίθεσης, όχι να σκοτώσει.

Στη διάρκεια της δίκης άλλαξε ο νόμος ώστε να επιτρέπεται η καταδίκη σε φυλάκιση ανηλίκων άνω των 12 ετών για «τρομοκρατικά αδικήματα».

«Αφέθηκε ελεύθερος σήμερα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η δικηγόρος Νάρεμαν Σεχάντα Ζοάμπι από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Αντάλα» (σ.σ. «Δικαιοσύνη» στα αραβικά) που μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, η οποία συμμετείχε στη νομική ομάδα που εργάστηκε για την πρόωρη αποφυλάκιση του Άχμαντ Μανάσρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πλάνα που μεταδίδει το AFPTV διακρίνεται ο 23χρονος σήμερα Άχμαντ Μανάσρα σε γραφείο της ισραηλινής ασφάλειας στην Ιερουσαλήμ, μαζί με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με την Ζοάμπι, η οργάνωση «Αντάλα» κατέβαλε από το 2022 προσπάθειες με στόχο την πρόωρη αποφυλάκιση του Άχμαντ Μανάσρα, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης.

«Η αποφυλάκιση του Άχμαντ Μανάσρα σήμερα είναι μια τεράστια ανακούφιση για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει τα χρόνια αδικίας, κακοποίησης και κακομεταχείρισης που υπέστη πίσω από τα κάγκελα», δήλωσε η Χίμπα Μοράγεφ, αξιωματούχος της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ