Η πιο απλή συνταγή για τα γιορτινά σας μπισκοτάκια, για να τα φάτε ή να τα χαρίσετε! Μπισκοτάκια χωρίς βούτυρο και αυγά.
Είναι τα διάσημα Zimtsterne της Αλσατίας, δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς αυτά.
Υλικά
- 260 γραμμάρια τρίμα αμυγδάλου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 15 γραμμάρια κανέλα σκόνη
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα ασπράδια με μίξερ, ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη, χτυπήστε καλά
- Θα πρέπει να φουσκώσουν και να γίνουν σφιχτά
- Βάλτε στην άκρη 2 κουταλιές σούπας από τα ασπράδια
- Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τρίμα αμυγδάλου, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού
- Προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά ώσπου να γίνει μια σφιχτή μπάλα
- Βάλτε τη μπάλα στο ψυγείο για 1/2 ώρα, τα μπισκοτάκια δεν θα χάσουν το σχήμα τους
- Αν κάνετε δύο φουρνιές, κόψτε τη ζύμη στα 2 και βάλτε τη μισή πάλι στο ψυγείο
- Ρίξτε λίγη ζάχαρη στο τραπέζι εργασίας και ανοίξτε την ζύμη περίπου 1 εκατοστό πάχος
- Κόψτε τα μπισκοτάκια με ένα σιδερένιο αστέρι
- Βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και με ένα κουτάλι περάστε το ασπράδι από πάνω
- Ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήστε τα για 3-5 λεπτά
- Προσέχετε, το γλάσο πρέπει να μείνει λευκό, να μην καφετίσει
- Αφήστε να κρυώσουν τα μπισκοτάκια -Διατηρούνται σε ξηρό μέρος για εβδομάδες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο