Μόντι: «Μπορούμε ακόμα να πείσουμε την Γερμανία για τα ευρωομόλογα» - iefimerida.gr

Μόντι: «Μπορούμε ακόμα να πείσουμε την Γερμανία για τα ευρωομόλογα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγων δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Σε συνέντευξή του στο Euronews ο Μόντοι εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που αντιτίθενται στην έκδοση ευρωομολόγου θα πειστούν τελικά πως ο κοινός δανεισμός των χωρών του ευρώ μπορεί να συντελέσει στην επίλυση της κρίσης «Πιστεύω πως έχουμε αρκετά επιχειρήματα ώστε να πείσουμε τους Γερμανούς για τα ευρωομολόγα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε « To Βερολίνο θα πρέπει να καταλάβει πως είναι καλύτερο η έκδοση κοινού χρέους να γίνει ως σκόπιμη και συνειδητή πράξη, παρά ως εκ των υστέρων απόφαση που ελήφθη βεβιασμένα, μέσω της αγοράς κρατικού χρέους από την ΕΚΤ».

Ο Μόντι εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του επειδή η Σύνοδος Κορυφής δεν αποφάσισε να αυξήσει τη «δύναμη πυρός» του EFSF πάνω από 500 δισ. ευρώ, λέγοντας πως ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας θα αντιμετώπιζε τις ταραχές στην αγορά -κάτι που «μπλόκαραν χώρες που έχουν πολύ στενή αντίληψη του τι αποτελεί κοινό συμφέρον», σημείωσε.

Συνολικά, η έκβαση της Συνόδου «δεν ήταν βέλτιστη, αλλά ήταν πολύ καλή» ανέφερε ο Μόντι.

Τέλος εμφανίστηκε επικριτικός για την στάση των Βρετανών στη Σύνοδο και το βέτο του Κάμερον σχολιάζοντας πως «Εάν η Βρετανία δεν είχε αποκλείσει υπεροπτικά την ίδια, θα ήταν μία Βρετανία με μεγαλύτερη σημασία και επιρροή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ