Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες στην περιοχή της Ιεράπετρας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, έγιναν ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σπίτια από αστυνομικούς των υπηρεσιών Ασφάλειας Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας αλλά και στελέχη της ειδικής ομάδας ΕΚΑΜ Κρήτης.
Συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα. Από αυτά τα έξι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και όλοι τους είναι νεαρής ηλικίας. Επίσης συνελήφθη η μητέρα ενός ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για Έλληνες και αλλοδαπούς από 18 έως 21 ετών ενώ αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ένας 26χρονος ο οποίος συντόνιζε τους υπόλοιπους.
Τι εντοπίστηκε στις έρευνες για ναρκωτικά
Κατά την επιχείρηση, της οποίας προηγήθηκαν πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών και συστηματική παρακολούθηση των εμπλεκομένων, εντοπίστηκαν περίπου μισό κιλό χασίς, 9.000 ευρώ, 3 πιστόλια, κροτίδες και σιδηρογροθιά.
Η αστυνομία εκτιμά ότι η εγκληματική ομάδα διακινούσε ναρκωτικές ουσίες τους τελευταίους 6 μήνες.