«Θα μιλάω με την κοινωνία» λέει ο Σαμαράς και ζητά εκλογές - iefimerida.gr

«Θα μιλάω με την κοινωνία» λέει ο Σαμαράς και ζητά εκλογές

Νέα Δημοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, πέραν των θεσμικών, είναι ο Αντώνης Σαμαράς μετά την χθεσινή τους συνάντηση που εξελίχθηκε σε «ναυάγιο», με ευθύνη του κ. Παπανδρέου, όπως εκτιμούν στη Συγγρού.

«Θα μιλάω πλέον μόνο στην κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στους στενούς του συνεργάτες μετά το διάρκειας μόλις 20-25 λεπτών τετ-α-τετ με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός είναι διχαστικός και μιλά δημοσίως για εθνική συνεννόηση ενώ ταυτόχρονα την τορπιλίζει με τις πράξεις του. Τονίζει μάλιστα ότι η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ΝΔ ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από την συνάντηση τους αποδεικνύει πώς δεν εννοεί αυτά που λέει.

Η δήλωση που έκανε ο κ. Σαμαρας αργα χθες βράδυ ήταν χαρακτηριστική: «Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου. Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο. Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω... Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε».

Στη Συγγρού λένε ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι πλέον ακόμα πιο επίκαιρο και θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν. Το επεσήμανε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό στην σύντομη συνάντηση τους όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ψυχρό. Ο κ Σαμαράς περιορίστηκε να ακούσει τον κ. Παπανδρέου να επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα είχε πει και λίγο νωρίτερα στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως από την Συγγρού δεν επιβεβαιώνουν την «διαρροή» που έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να παρέμβει για όσα ακούγονται για «κρεμάλες», « Νέο Γουδη» κ.λ.π. Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ πάντως να μιλάει με την κοινωνία και όχι με τον πρωθυπουργό, δεν σημαίνει πώς αν κληθεί σε ανάλογη συνάντηση δεν θα πάει. Το πιθανότερο είναι όμως ότι θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με χθες. Δηλαδή, θα πάει για να ακούσει και μόνο αυτό. Όπως επίσης θα συνομιλεί μαζί του όταν του ζητηθεί δημοσίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ