Τα λεμόνια στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Αν τα κόψετε πρόωρα θα έχετε χυμό λάιμ. Είστε αναγκασμένοι να αγοράσετε λεμόνια εισαγωγής, κίτρινα, για να φτιάξετε την κρέμα λεμονιού, αλλά φροντίστε το ξύσμα να το πάρετε από τα lime, για να είναι ακέρωτα.
Υλικά
- 1 ζύμη για τάρτες
Για την κρέµα λεµονιού:
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ.γλυκού κορν φλάουρ
- 200 ml χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
- 220 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμης για τάρτες που σας έχω δώσει πολλές φορές. Αγοράστε μια έτοιμη αν δεν έχετε χρόνο να ανακατευθείτε με αλεύρια και βούτυρο.
- Αφού ψηθεί την αφήνουµε να κρυώσει
- Ετοιµάζουµε την κρέµα
- Βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπηµένα αυγά.
- Προσθέτουµε το ξύσµα, το χυµό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ
- Ανακατεύουµε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά
- Ανακατέψτε συνεχώς µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄
- Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα.
- Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα για να μη σβολιάσει
- Αδειάζουµε τη λεµονόκρεµα στην ψηµένη τάρτα
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη
- Προαιρετικά βάζουμε ζάχαρη άχνη από πάνω όταν κρυώσει τελείως η τάρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο