Reuters: Αναθεώρηση στόχων επιδιώκει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ - iefimerida.gr

Reuters: Αναθεώρηση στόχων επιδιώκει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου αναφέρει πως μετά το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει αναθεώρηση των στόχων για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Κυβερνητική πηγή μάλιστα αναφέρει πως «είναι πολύ δύσκολο να καλύψουμε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που περιμέναμε να συγκεντρώσουμε από την ΔΕΠΑ. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές να μεταθέσουν τους στόχους για αυτά τα έσοδα για το 2014».

Με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ ο ενδεικτικός στόχος είναι για τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια μέχρι τα τέλη του έτους.

Η συμμετοχή των Ρώσων επενδυτών εξασφάλιζε σε κάποιο βαθμό ένα μεγάλο τίμημα για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Οι χθεσινές εξελίξεις, όμως, δυσκολεύουν το όλο εγχείρημα. Και μάλιστα πολύ περισσότερο αν συνυπολογιστεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν πρόβλημα και στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, που συμμετέχουν με 35% σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και σε αυτό τον διαγωνισμό πωλούσαν και τα ΕΛΠΕ το ποσοστό τους. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προηγηθεί η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. Σενάριο, όμως, που είχε μελετηθεί και στο παρελθόν και εγκαταλείφθηκε λόγω της πολύπλοκης μετοχικής σύνθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ