Δεν πιστεύω στα φρέσκα ζυμαρικά. Απαιτούν συντήρηση στο ψυγείο, διατηρούνται λίγο και χάνεις χρόνο. Επίσης, για κάποιον που τα δοκιμάζει για πρώτη φορά μοιάζουν παραβρασμένα. Δέχομαι, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι που τους αρέσει να παιδεύονται για να γευτούν μακαρόνια με ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Και βεβαίως, μια μηχανή για χειροποίητα ζυμαρικά (δες φωτό με προτάσεις και ιδέες παρακάτω)
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο του και εκεί ρίξτε τα 2 αυγά, το αλάτι και το λάδι.
Χτυπήστε το μείγμα σας με ένα πηρούνι αρχικά και κατόπιν όταν αρχίσει να δημιουργείται η πάστα ξεκινήστε το ζύμωμα με τα χέρια. Δουλέψτε καλά τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει απαλή, βελούδινη υφή.
Σχηματίστε κατόπιν με τη ζύμη μια μεγάλη μπάλα. Τυλίξτε την με ελαστική μεμβράνη για περίπου μισή ώρα ώστε να ξεκουραστεί.
Ανοίξτε τη ζύμη σας με τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το μεγάλο πάχος και συνεχίζοντας να περνάτε τη ζύμη προσαρμόζοντας τους κυλίνδρους μέχρι να γίνει το φύλλο όσο λεπτό το θέλετε.
Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι έτοιμα.
Βράσιμο ζυμαρικών
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Οταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα (περίπου 2 λεπτά).
Με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και κατευθείαν τα ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα που έχει την σάλτσα της επιλογής σας.
Συνοδεύονται μαγικά από μία σάλτσα ντομάτας με σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.
Καλό κουράγιο Στέλλα!
Μηχανές για ζυμαρικά