Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στη New York Times γιατί αποκάλυψε την περιουσία του Πρωθυπουργού - iefimerida.gr

Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στη New York Times γιατί αποκάλυψε την περιουσία του Πρωθυπουργού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη στιγμή που αποκάλυψε την περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας του Κινέζου Πρωθυπουργού Γουέν Τσιαμπάο η εφημερίδα New York Times βρίσκεται στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών. Χάκερς μπήκαν στην εφημερίδα και έκλεψαν τους κωδικούς όλων των εργαζομένων και των δημοσιογράφων.

Αυτό ήταν το τελευταίο χτύπημα των Κινέζων. Είχαν προηγηθεί πολλά άλλα. Στους δημοσιογράφους της εφημερίδας απαγορεύτηκε η είσοδος στο 18ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Προβλήματα δημιουργήθηκαν με το σάιτ της εφημερίδας στα κινεζικά, το οποίο μπλοκαρίστηκε. Και επί τέσσερις μήνες η εφημερίδα δέχεται επιθέσεις από χάκερς.

Το τελευταίο χτύπημα των χάκερς ήταν το μεγαλύτερο. Τουλάχιστον 53 κομπιούτερ δέχτηκαν «επισκέψεις». Αυτό που ενδιέφερε περισσότερο ήταν το κομπιούτερ του διευθυντή του γραφείου της Σαγκάης Ντέιβιντ Μπαρμπόζα, συγγραφέα του άρθρου για την περιουσία του κινέζου Πρωθυπουργού.

«Μάλλον αναζητούσαν τα πρόσωπα που έδωσαν τις πληροφορίες στον Ντέιβιντ Μπαρμπόζα» σχολίασε η αμερικανική εφημερίδα. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι καμία ευαίσθητη πληροφορία δεν είχε διαρρεύσει.

Στις αποκαλύψεις της για την περιουσία του κινέζουν Πρωθυπουργού η αμερικανική εφημερίδα έκανε λόγο για ποσά που φτάνουν τα 2,7 δισ. δολάρια. Οι αποκαλύψεις έγιναν λίγες εβδομάδες πριν το 18ο Συνέδριο του PCC και πριν από την αποχώρηση του Γουέν Τσιαμπάο και είχαν προκαλέσει την μήνι της κινεζικής εξουσίας. Οι αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει ότι οι αποκαλύψεις δεν θα έμεναν χωρίς απάντηση και είχαν απειλήσει με αγωγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ