Νέο επιτακτικότερο μήνυμα λιτότητας από τη Μέρκελ προς τους Ευρωπαίους - iefimerida.gr

Νέο επιτακτικότερο μήνυμα λιτότητας από τη Μέρκελ προς τους Ευρωπαίους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη σκληρότερη δουλειά ζητάει η Μέρκελ από τους Ευρωπαίους, αν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά κεκτημένα τους, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.

Σε συνέντευξή της στους Financial Times, η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε ότι «εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της», προσθέτοντας: «Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοση ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει από εμάς».

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ε.Ε., αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια δυναμική μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενιαία τραπεζική εποπτεία στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ