Πώς είδε ο υπόλοιπος κόσμος τους «Αγανακτισμένους Έλληνες» - iefimerida.gr

Πώς είδε ο υπόλοιπος κόσμος τους «Αγανακτισμένους Έλληνες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων αναφέρονται από χθες το βράδυ, αλλά και σήμερα, πολλά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

«Το κίνημα 15Μ πέρασε τα σύνορα» γράφει σήμερα Πέμπτη η ισπανική "El Pais" και αναδημοσιεύει το σύνθημα που είχε αναρτηθεί εμπρός στη Βουλή και έγραφε στα ισπανικά: «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν».

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει: «Χιλιάδες διαδηλωτές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις την Τετάρτη στο Σύνταγμα για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης».

Το Associated Press μετέδωσε ότι χιλιάδες νέοι Έλληνες διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για «την πρώτη μη κομματικοποιημένη συγκέντρωση κατά της λιτότητας». Επίσης τονίζει:
«Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και περίπου 5.000 στη Θεσσαλονίκη. "Κλέφτες, κλέφτες" ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο. Η ατμόσφαιρα όμως ήταν ειρηνική». Το AP αναφέρει: «Εάν οι συγκεντρώσεις εξακολουθήσουν να είναι ειρηνικές, πιστεύω ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να μας αγνοήσουν και θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί» δηλώνει ο 28χρονος άνεργος Γ.Ξ., ενώ η 28χρονη φίλη του Μ.Β. τονίζει ότι η οικονομική κρίση αναγκάζει τους νέους να αναβάλουν πολλά σχέδιά τους, όπως το να δημιουργήσουν οικογένεια, ενώ πολλοί σκέφτονται πλέον σοβαρά να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Εάν η Μ. χάσει αύριο της δουλειά της, τότε δεν θα έχουμε άλλη λύση από το να μεταναστεύσουμε» συμπληρώνει ο φίλος της.

Ανάλογη είναι και η ανταπόκριση του Reuters. «Την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για περισσότερα μέτρα και ευρύτερη συναίνεση, προκειμένου να συμφωνήσουν για τη χορήγηση νέων δανείων, περίπου 15,000 αγανακτισμένοι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά των περικοπών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ