Μάρδας για πάταξη παρεμπορίου: 'Η δεν επαρκεί το προσωπικό, ή κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους - iefimerida.gr

Μάρδας για πάταξη παρεμπορίου: 'Η δεν επαρκεί το προσωπικό, ή κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους

(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν θεωρηθεί ότι η νομοθεσία είναι επαρκής, τότε η αιτία για το παρεμπόριο πρέπει να εντοπιστεί στον ανθρώπινο παράγοντα, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

«Δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν. 'Η το προσωπικό που εμπλέκεται στην πάταξη του φαινομένου δεν επαρκεί και δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό, ή κάποιοι στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε ημερίδα με θέμα «Παρεμπόριο-Αθέμιτος ανταγωνισμός», στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί περισσότερο η δημοτική αστυνομία σε ό,τι αφορά την πάταξη του παρεμπορίου.

Ο κ. Μάρδας έκανε ακόμη λόγο για κενά που υπήρχαν στη νομοθεσία για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπου δεν καταγράφονταν οι εισροές και εκροές στις αποθήκες εκτός διυλιστηρίων και έχουν καλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2015 με την εφαρμογή Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μεταφερθεί στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα για την πάταξη του παρεμπορίου και πρότεινε να συσταθούν κλιμάκια εξοπλισμένα με ειδικό σπρέι που καταστρέφει τα προϊόντα «μαϊμού», πρακτική που, όπως είπε, εφαρμόζεται στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ