«Βομβαρδίζουν σαν παλαβοί»: Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με τις ασταμάτητες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία - iefimerida.gr

«Βομβαρδίζουν σαν παλαβοί»: Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με τις ασταμάτητες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία αρχείου: AP/Susan Walsh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη «δυσαρέσκειά του» για τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του μεγιστάνα έγιναν την ώρα που η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξασφαλίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τις αντιμαχόμενες πλευρές τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό που γίνεται με τους βομβαρδισμούς, διότι βομβαρδίζουν σαν παλαβοί αυτή τη στιγμή», πέταξε ο κ. Τραμπ απευθυνόμενος στον Τύπο αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς υποδεχόταν στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε συναντήσεις με τη Ρωσία, είχαμε συναντήσεις με την Ουκρανία και οι θέσεις έμοιαζαν να προσεγγίζουν λιγάκι, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με όλους αυτούς τους βομβαρδισμούς της περασμένης εβδομάδας», επέμεινε.

Η αποτυχία των προσπαθειών εκεχειρίας και η συνεχής κλιμάκωση της σύρραξης στην Ουκρανία

Ο κ. Τραμπ, που διαβεβαίωνε ότι θα επέλυε τη σύρραξη στην Ουκρανία «μέσα σε 24 ώρες» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, επιδόθηκε σε θεαματική επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου. Όμως η εκεχειρία που προσπάθησε να εξασφαλίσει δεν μοιάζει να στεριώνει.

Υπό αμερικανική πίεση, το Κίεβο αποδέχτηκε στα μέσα Μαρτίου να σταματήσουν άνευ όρων οι εχθροπραξίες για 30 ημέρες. Η Ρωσία απέρριψε την ιδέα, αντ’ αυτού δέχτηκε πιο περιορισμένη εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα και να ανασταλούν τα πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών. Αλλά η εφαρμογή αυτής της εκεχειρίας μοιάζει αβέβαιη.

Ο εκνευρισμός του Τραμπ με τον Πούτιν

Ο κ. Τραμπ εκφράζει έκτοτε την ανυπομονησία και τη δυσαρέσκειά του για τη βραδύτητα της διαπραγμάτευσης. Δήλωσε «εκνευρισμένος» και «έξαλλος» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρότεινε να αναλάβει «μεταβατική κυβέρνηση» στην Ουκρανία, που θα συνεπαγόταν την αποχώρηση από την εξουσία του ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες το Κίεβο καταγγέλλει τον πολλαπλασιασμό των ρωσικών βομβαρδισμών, ειδικά μετά το πυραυλικό πλήγμα που έπληξε τη γενέτειρα του ουκρανού προέδρου, την Κρεβί Ρι (κεντρική Ουκρανία), σκοτώνοντας 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ