Είναι μια φουρνιστή ομελέτα, την οποία οι Ιταλοί τρώνε ως πρώτο πιάτο!
Εμείς δεν θα υπερβάλλουμε, η ομελέτα μας είναι για κυρίως πιάτο, ζεστή, αλλά τρώγεται θαυμάσια κρύα, την άλλη μέρα στο γραφείο.
Στο ψυγείο η κρύα ομελέτα μας διατηρείται τουλάχιστον τρεις ημέρες.
Υλικά για 3 άτομα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- Λίγο βούτυρο
- 6 αυγά
- 70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
- Ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια
- Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη
- Πλύντε το κολοκυθάκι και κόψτε το λεπτές ροδέλες
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ
- Μέσα στο μπολ προσθέστε τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι, την παρμεζάνα και το βασιλικό
- Ρίξτε με προσοχή λίγο αλάτι (έχει αλάτι η παρμεζάνα) και πιπέρι
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε την ομελέτα
- Ψήστε την ομελέτα για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει
- Τρώγεται ζεστή με μια σαλάτα αλλά και κρύα
Η κρύα ομελέτα μπορεί να γίνει με χίλους συνδιασμούς:
Μπορείτε να βάλετε στην ομελέτα σας αρακά και σπανάκι.
Κάτι πιο κλασικό, πατάτες και κρεμμύδια:
Εδώ ψήνω μια ομελέτα με πατάτες, κρεμμύδια και ρόκα:
Ανακάλυψα από την Ισπανία μια ομελέτα με κοτόπουλο, ελιές, ντομάτα και κολοκύθι:
Κάπως έτσι θα είναι η φουρνιστή ομελέτα σας:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο