Μία ανάσα βρισκόμαστε από το καθιερωμένο σούβλισμα του παραδοσιακού οβελία και οι καταναλωτές προσπαθούν να εντοπίσουν τις χαμηλότερες τιμές και την καλύτερη ποιότητα. Στη Βαρβάκειο Αγορά η κίνηση αυξάνεται ημέρα με την ημέρα και όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, το αποκορύφωμα θα είναι, όπως κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο.
Στα 6-7 ευρώ η τιμή του ο οβελία
Τα ελληνικά αμνοερίφια στην κεντρική αγορά της Αθήνας κυμαίνονται περί τα 6-7 ευρώ το κιλό, ενώ η συκωταριά και τα έντερα -συστατικά απαραίτητα για την παραδοσιακή μαγειρίτσα - κοστίζουν 4,90 και 3,90 ευρώ αντίστοιχα. «Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος αγοράζει και εφέτος το καθιερωμένο αρνί και κατσίκι, έστω και λίγο, έτσι για να τιμήσουν το έθιμο» αναφέρουν στη Βαρβάκειο.
Το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού πάντως κινείται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), μιας και το 2013 το κόστος πλησίασε τα 99,23 ευρώ και εφέτος θα αγγίξει τα 99,04 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) υπολογίζει ότι θα είναι φθηνότερο κατά 7,79% ως 12,85% σε σχέση με πέρυσι.