Μόνο 420 εκατ. ευρώ το όφελος από το νομοσχέδιο Βρούτση που έφερε τριβές με την Τρόικα - iefimerida.gr

Μόνο 420 εκατ. ευρώ το όφελος από το νομοσχέδιο Βρούτση που έφερε τριβές με την Τρόικα

Μόνο 420 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το νομοσχέδιο Βρούτση που έφερε τριβές με την Τ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Περί τα 280 εκατομμύρια ευρώ από μέτρα που δεν χρειάζονται... νομοθετική ρύθμιση, προσδοκά πλέον ο υπουργός Εργασίας προκειμένου να κλείσει μέρος της «τρύπας» των Ασφαλιστικών Ταμείων για το 2014, καθώς όπως προκύπτει από την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο, το όφελος από τα μέτρα που αποτέλεσαν αντικείμενο τριβής με τη Τρόικα, περιορίζεται στα 420 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, από τις διασταυρώσεις των στοιχείων που αφορούν στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 20 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 50 εκατ. ευρώ προσδοκώνται από τη θέσπιση υποχρέωσης στους εργοδότες να αποδίδουν και τις εισφορές ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ με Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Ο μεγαλύτερος «όγκος»- 350 εκατ. ευρώ- υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθεί με τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας (50 εκατ. ευρώ) και την αυστηροποίηση του πλαισίου ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών (300 εκατ. ευρώ).

Αυτά τα 420 εκατ. ευρώ αποτυπώνουν την έως τώρα συμφωνία του υπουργείου Εργασίας με τη Τρόικα, ενώ για τα υπόλοιπα 280 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία, η οποία θα πάει «πακέτο» με τη συμφωνία για το δημοσιονομικό «κενό» του 2014.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του Γιάννη Βρούτση με τις οποίες προσήλθε στη διαπραγμάτευση με τη Τρόικα, ήταν για 870 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ