Τρεις συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Δύο Ελληνες κι ένας αλλοδαπός - iefimerida.gr

Τρεις συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Δύο Ελληνες κι ένας αλλοδαπός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως υπαίτιοι εμπρησμού συνελήφθησαν τρεις άνδρες, για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.

Πρόκειται για δύο Ελληνες, 35 και 51 ετών και έναν αλλοδαπό 50 ετών. Οδηγούνται το Σάββατο με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η πυρκαγιά, σε ύφεση το Σάββατο, απείλησε την Παρασκευή κατοικημένες περιοχές, καθώς λόγω των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περάσουν μέσα από αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η πύρινη λαίλαπα απείλησε και το δάσος του Κουβαρά.

Το Σάββατο παρέμεναν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες, 72 άτομα πεζοπόρο και 55 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν 193 παιδιά από κατασκήνωση ενώ εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Άννης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ