10 μαγαζιά για street food εκτός κέντρου -Λαχταριστά κρουασάν, burgers και σουβλάκια - iefimerida.gr

10 μαγαζιά για street food εκτός κέντρου -Λαχταριστά κρουασάν, burgers και σουβλάκια

Street food
Street food/Φωτογραφία:Unsplash
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Πού θα φάμε το καλύτερο street food σε γειτονιές της πόλης. Από λαχταριστά κρουασάν μέχρι σάντουιτς και σουβλάκια.

Το street food, ή αλλιώς το «φαγητό του δρόμου», έχει καταφέρει να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και πλέον οι επιλογές είναι πολλές και καλές.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν γευστικές επιλογές για street food σε πολλές γειτονιές -μάλιστα κάποια μαγαζιά είναι από μόνα τους γαστρονομικός προορισμός που φτάνεις μέχρι εκεί με ευχαρίστηση ακόμα και αν πρέπει να διανύσεις μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραδοσιακά σουβλάκια, χορταστικά σάντουιτς, λαχματζούν, ρώσικα πιροσκί, κρουασάν και γαλακτομπούρεκο είναι μερικές επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας. Και πάντα μια καλή αφορμή για να γευτούμε νέες γεύσεις.

Οι καλύτερες διευθύνσεις για street food εκτός κέντρου

Χαμ με μπιφτέκι στο «Queen’s» / Γλυφάδα

Στα νότια προάστια το «Queen’s», βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας, είναι από τα διασημότερα μαγαζιά για burger, πατάτες τηγανιτές με μαγιονέζα και βάφλα με παγωτό μηχανής. Η ιστορία του ξεκινάει πριν 43 χρόνια και μέχρι σήμερα είναι σημείο αναφοράς. Αν και έχει ανακαινισθεί θυμίζει ακόμα κλασικό αμερικάνικο μπεργκεράδικο κι από τα πρώτα μαγαζιά που σύστησαν το «smash» μπιφτέκι.

street food εκτός κέντρου
Χαμ με μπιφτέκι

Ο κατάλογος του menu έχει πολλά burgers,αλλά ένα από τα νοστιμότερα προϊόντα είναι το χαμ με μπιφτέκι που έρχεται σε μεγάλο ψωμάκι με δύο μπιφτέκια, ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι και μαγιονέζα -μοιάζει πολύ η γεύση του με το κλασικό cheeseburger αλλά το ψωμάκι κάνει τη διαφορά. Στη κατηγορία χαμ θα βρείτε, επιπλέον, το απλό και το χαμ με κοτόπουλο -εξίσου νόστιμα, αλλά δοκιμάστε αυτό που σας προτείνουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα

Κρουασάν cheesecake στο «Bread BC»/ Χαλάνδρι

Ο μοντέρνος φούρνος «Bread BC» με τα νόστιμα παρασκευάσματα με ζύμες, τα νόστιμα ψωμιά και τα λαχταριστά κρουασάν έχουν αποκτήσει τη δική τους φήμη κι εκτός βορείων προαστείων.

Από τις γλυκές γεύσεις προτείνουμε τα κρουασάν κι ειδικά με γεύση cheescake: γεμισμένο με τυρί κρέμα και μαρμελάδα φράουλα που κάθε/ μπουκιά βγαίνουν όλα τα αρώματα από τη γέμιση που είναι φωλιασμένα μέσα σε αυτή τη γουστόζικη ζύμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο γλυκό επιλέξτε το κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού, ενώ για να απολαύσετε όλη την νοστιμά της ζύμης πάρτε το κρουασάν βουτύρου.

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

Αραβική πίτα στον «Λαβίδα»/ Άνω Γλυφάδα

Ένα από τα πιο κλασικά μαγαζιά, στην Άνω Γλυφάδα, για να απολαύσετε νόστιμο πρωινό στο χέρι ή ένα χορταστικό σνακ ή σάντουιτς για το μεσημέρι είναι το μαγαζί του «Λαβίδα» -μην παραξενευτείτε αν το ακούσετε και «οι πίτες της Ανθέων» είναι ακριβώς το ίδιο.

Βρίσκεται μέσα σε ένα στενό, δεν υπάρχει πινακίδα, αλλά ο κόσμος κάνει ουρά για την φανταστική τυρόπιτα που ξεφουρνίζει καθημερινά, εκτός Κυριακής, αλλά και για τα φρεσκότατα πληθωρικά σάντουιτς που παρασκευάζονται δίπλα στο εργαστήριο.

Λαβίδας λαχματζούν streeet food
Φώτο:Fb
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεφεύγοντας λίγο από τα κλασικά, προτείνουμε να δοκιμάσετε στο «Λαβίδα» την πικάντικη αραβική πίτα δηλαδή το λαχματζούν και θα το βρείτε με σουτζούκι ή παστουρμά -από τα best seller που πρέπει να δοκιμάσετε.

Ανθέων 24, Γλυφάδα

Γαλακτομπούρεκο και ρυζόγαλο στη «Στάνη Κουντούρα 1933»/ Πειραιάς

Το παλιό ζαχαροπλαστείο συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής και ακόμα σερβίρει παραδοσιακά γλυκά βγαλμένα από άλλη εποχή χωρίς να έχει αλλάξει η ποιότητα του. Αφράτες πάστες, λουκουμάδες, ρυζόγαλο και σιροπιαστά γλυκά είναι μόνο μερικά από όσα θα δείτε στη βιτρίνα του καταστήματος που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα best seller είναι το γαλακτομπούρεκο με την πλούσια κρέμα και το τραγανό φύλλο που όλα μαζί γαργαλούν γευστικά τον ουρανίσκο. Μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως το κομμάτι γαλακτομπούρεκο είναι αφράτο και άνετα το μοιράζονται δύο άτομα.

Το ρυζόγαλο είναι σταθερή αξία αν προτιμάτε κάτι πιο ελαφρύ και ταιριάζει με μπόλικη κανέλα.

Δραγάτση 10, Πειραιάς

Σουβλάκι στον «Βαγγέλη, το Γνήσιο»/ Άγιος Δημήτριος

Από τα παλαιότερα σουβλατζίδικα στον Άγιο Δημήτριο ο «Βαγγέλης,το Γνήσιο» μετράει σχεδόν 60 χρόνια σερβίροντας νόστιμο, γευστικό σουβλάκι -όπως παλιά. Από τα best seller είναι ο γύρος χοιρινός τυλιγμένος πάνω σε πίτα με ντομάτα, τζατζίκι και κρεμμύδι -μπορείτε να προσθέσετε πατάτες -εξίσου καλού είναι και τα χοιρινά του καλαμάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα υλικά είναι σε ισορροπία και φυσικά το καλό (και μπόλικο) κρέας που δίνει όλη τη νοστιμιά, ενώ αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ προτιμήστε το γύρο με αραβική πίτα.

Burger στο «Between Breads» / Άλιμος

Ένα μικρό μαγαζί πάνω στον κεντρικό δρόμο της Δωδεκαννήσου, στον Άλιμο, το «Between breads» φτιάχνει νόστιμα burgers, σάντουιτς, sando club και σοκολατένιες πατάτες -από τα επιδόρπια που έχουν μεγάλη ζήτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κλασσικό burger με ψωμάκι μπριος, μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, cheddar και ντομάτα είναι μια safe επιλογή για να δοκιμάσετε, ενώ το τραγανό crispy chicken burger είναι δροσερό και πολύ νόστιμο. Στο κατάλογο, μεταξύ άλλων, υπάρχει και burger με κατσικίσιο τυρί για όσους αναζητούν πιο πικάντικες γεύσεις λιγότερο συνηθισμένες.

Δωδεκαννήσου 49, Άλιμος

Μπουγάτσα με κρέμα στον «Παυλίδη»/ Νίκαια

Ο «Παυλίδης» είναι από τα πιο περιζήτητα μαγαζιά για πίτες, σφολιάτες, πίτσες και φυσικά μπουγάτσα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στη Νίκαια μένοντας ανοιχτό όλο το 24ωρο -ωστόσο δεν σε οδηγεί ως εκεί η ανάγκη, αλλά η επιθυμία για κάτι χορταστικό και με καλή πρώτη ύλη. Γιατί όλα ετοιμάζονται στο εργαστήριο και τα ζυμάρια είναι χειροποίητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα best seller του «Παυλίδη» είναι η μπουγάτσα με με κρέμα σερβιρισμένη με μπόλικη κανέλα και πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη- μάλιστα είναι ιδανική επιλογή και για vegan/vegetarian μιας και δεν έχει κανένα ζωικό υλικό. Κάθε μπουκιά είναι τόσο γευστική και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας.

Πιροσκί στο «Εύξεινον»/Πειραιάς

Πάνω από 40 χρόνια ο ιδιοκτήτης του μικρού μαγαζιού «Το Εύξεινον» ετοιμάζει ζύμες, τις γεμίζει και φτάνουν πεντανόστιμες στον κόσμο που κάνει ουρά, ειδικά ώρες αιχμής, για να φάει ένα από τα νοστιμότερα πιροσκί.

Το ζυμάρι είναι αφράτο και η γέμιση κρύβει τέτοια νοστιμιά που θα επιστρέψετε ξανά και ξανά. Αν δεν θέλετε το κλασικό πιροσκί με λουκάνικο, τότε δοκιμάστε το πιροσκί με κιμά -σωστά μαγειρεμένο και με αρώματα που δένουν τόσο με το ρώσικο ζυμάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νοταρά 50, Πειραιάς

Σάντουιτς με αλλαντικά στη «Βούτα»/ Αργυρούπολη

Ξεκίνησε ως μια μικρή καντίνα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και έγινε γνωστή για τα λαχταριστά σάντουιτς με μπόλικα αλλαντικά. Πλέον, έχει μεταφερθεί στην Αργυρούπολη, πάνω στο παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης, με το όνομα «Βούτα» που ανοίγει αργά το απόγευμα και μένει ανοιχτό μέχρι τα ξημερώματα.

Το ψωμάκι φρέσκο, δεν ψήνεται, γεμίζει με ποικιλία αλλαντικών (μορταδέλα, χοιρινό, αέρος κ.α), κασέρι, αυγό, τυροσαλάτα, πατάτες τηγανιτές, και ντομάτα και τρώγεται με όρεξη. Στο μικρό κατάλογο θα βρείτε κι άλλους συνδυασμούς, όμως ο κλασικός είναι το σάντουιτς με τα αλλαντικά.

Παρ. Λεωφόρος Βουλιαγμένης 567, Αργυρούπολη

Σουβλάκι με καυτερή σάλτσα στον «Καυτερό»/ Χαλάνδρι

Χωμένομέσα σε μια γειτονιά στο Χαλάνδρι βρίσκεται ο «Καυτερός» το σουβλατζίδικο που λειτουργεί από το 1968 κι έχει γίνει γνωστό για την καυτερή του σάλτσα που μπαίνει πάνω από τα καλαμάκια και τις πίτες και δίνει ένα άψογο γευστικό αποτέλεσμα. Η συνταγή παραμένει μυστική και αν και κάπως πικάντικη ταιριάζει τόσο άψογα με το κρέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καυτερός street food σουβλάκια

Στον «Καυτερό» τα πάντα ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας -σαν μια καλοχορογραφημένη παράσταση που ο κόσμος βλέπει πάνω στη ψησταριά να ψήνονται τα καλαμάκια και οι πίτες στη συνέχεια να μπαίνουν στο πίατο με ντομάτα και κρεμμύδι και στο τέλος η κουτάλα να μπαίνει μέσα στην κατσαρόλα και να απλώνεται από πάνω.

Αγρινίου 5, Χαλάνδρι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ