Ενα βράδυ στο Dirty Sanchez για μεξικάνικα πιάτα και μαργαρίτες -Το εστιατόριο στην Κηφισίας που σε ταξιδεύει - iefimerida.gr

Ενα βράδυ στο Dirty Sanchez για μεξικάνικα πιάτα και μαργαρίτες -Το εστιατόριο στην Κηφισίας που σε ταξιδεύει

Το Dirty Sanchez
Το Dirty Sanchez
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Δημιουργικά πιάτα από τη Λατινική Αμερική με την υπογραφή του γνωστού σεφ Σπύρου Μαυροειδή και δροσερά cocktails θα βρείτε στο εστιατόριο των βορείων προαστίων που έχει δώσει μια νότα διαφορετική στην έθνικ κουζίνα.

Πολύχρωμη διακόσμηση, λατινοαμερικάνικη κουζίνα, δροσερά cocktails και latin ήχοι πρωταγωνιστούν στο εστιατόριο Dirty Sanchez στα βόρεια προάστια που έχει καταφέρει να προσεγγίσει το δικό του κοινό που απολαμβάνει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με σήμα κατατεθέν την έθνικ κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπαίνοντας στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου με τις ζωηρές πινελιές, τις ευφάνταστες γωνίες που θέλεις να φωτογραφίσεις με φόντο τα πιάτα από το μενού, ή κάποιο από τα δροσερά cocktails, την μπάρα με τους κάκτους, τα φυτά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του μαγαζιού ο επισκέπτης νιώθει όχι μόνο τη ζεστασιά του φιλόξενου χώρου, αλλά και τη ζωηράδα που είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο χώρο τίποτα δεν βρίσκεται σε μια ευθεία γραμμή -δηλαδή μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας από τα μεγάλα παρεϊστικα τραπέζια με τους καναπέδες, πάνω στην ατμοσφαιρική μπάρα μέχρι τα ψηλά ξύλινα τραπέζια «τύπου μπάρα».

μεξικάνικο εστιατόριο
Ο εσωτερικός πολύχρωμος χώρος του εστιατορίου
Άποψη του χώρου
Άποψη του χώρου

Το Dirty Sanchez άνοιξε πριν περίπου δύο χρόνια και σε πολύ σύντομο διάστημα έγινε αγαπημένο στέκι του κόσμου που «τρέχει» στα βόρεια προάστια για να απολαύσουν τα πιάτα του μενού σε συνδυασμό με τα cocktails, ειδικά όσων έχουν μια αδυναμία στη πολυδιάστατη έθνικ κουζίνα. Καθώς το εστιατόριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Κηφισίας δεν είναι λίγες οι φορές που έχω περάσει βλέποντα το γεμάτο κόσμο κάθε ηλικίας. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που είχα πρωτοπάει σχεδόν στο άνοιγμα του, ωστόσο με κράτησε η ευφάνταστη κουζίνα του σεφ Σπύρου Μαυροειδή, που τον ακολουθώ σε κάθε εγχείρημα του, και έχω επιστρέψει αρκετές φορές. Η τελευταία μου επίσκεψη έγινε, πριν λίγες ημέρες, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, και παρόλο που πήγα με μια μικρή δυσκολία προς έκπληξη μου το εστιατόριο ήταν σχεδόν γεμάτο. Με μια κάπως καυτερή tostada και μια παγωμένη Margarita αψηφάς τις καιρικές συνθήκες και επικεντρώνεσαι στο νόστιμο και πλέον ανανεωμένο μενού. Αν και συστήνεται στο κοινό ως «μεξικάνικο εστιατόριο», τα πιάτα του έχουν σαφώς μια πιο λατινοαμερικάνικη κατεύθυνση και πάνω από όλες αντιλαμβάνεσαι την ποιοτική πρώτη ύλη που κάνει τη διαφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με τη λίστα των cocktails προκειμένου τα πιάτα που θα επιλέξετε να δοκιμάσετε να ταιριάζουν με το ποτό και το αντίστροφο, η λίστα με τα cocktails και τις Margaritas να συνοδεύουν αρμονικά το δείπνο σας. Αυτή είναι και η λογική που επικρατεί πλέον σε εστιατόρια και bars έτσι ώστε ο συνδυασμός φαγητό και ποτό να ισορροπούν χωρίς οι γεύσεις να ξεπερνούν σε εντάσεις και αρώματα. Να σημειώσω πως τη λίστα των cocktails επιμελείται ο mixologist Μανώλης Λυκιαρδακόπουλος, η οποία απογειώνεται χάρη στην εκτελεστική δεινότητα και τις εμπνεύσεις του Μάριου Βόκρη. Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε το ποτό σας, απλά πείτε του τα υλικά που προτιμάτε και αφήστε το πάνω του.

Στο Dirty Sanchez το μενού, δια χειρός του chef Σπύρου Μαυροειδή -τον γνώρισα όταν ήταν επί πολλά χρόνια στη κουζίνα του Nikkei – έχει ανανεωθεί έχοντας μεξικάνικες επιρροές χωρίς, ωστόσο να λείπουν οι πιο εξωτικές γεύσεις που άλλωστε αγαπάει πολύ ο συγκεκριμένος σεφ.

Dirty Sanchez: Από guacamole με χειροποίητα nachos μέχρι σεβίτσε λαβράκι και νόστιμο chimichangas

Στα εστιατόρια που δίνουν έμφαση στην έθνικ κουζίνα είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε τη λογική του «μοιραζόμαστε» στη μέση το φαγητό, έτσι ώστε να δοκιμάσετε περισσότερα πιάτα από το να πάρετε μόνο ένα κυρίως. Η συμβουλή μας για να απολαύσετε όλη την εμπειρία του δείπνου είναι να ζητήσετε από το έμπειρο προσωπικό να σας προτείνει πιάτα και cocktails που ταιριάζουν μεταξύ τους για να είναι οι γεύσεις σε πλήρη αρμονία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nachos με guacamole
Nachos με guacamole

Η σωστή αρχή στο μενού του μεξικάνικου εστιατορίου, με τις λατινοαμερικάνικες επιρροές, γίνεται με χειροποίητα τρίχωμα nachos που μπορείτε να βουτήξετε μέσα σε παχύρρευστη, λίγο πιο πικάντικη, guacamole με κόλιαντρο που του ταιριάζει τόσο πολύ. Το σεβίτσε λαβράκι είναι δροσερό, απόλυτα ισορροπημένο σε γεύση, από τα πιάτα που προτείνουμε να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε, και έρχεται πάνω σε kimchi καλαμπόκι, δυόσμο, αγγούρι, αβοκάντο, τραγανή κινόα και choclo καλαμπόκι αναδεικνύοντας με τρόπο ανεπιτήδευτο όλα τα υλικά και την εξαιρετική πρώτη ύλη του ψαριού που κάνει τη διαφορά.

Για τους λάτρεις των πιο πικάντικων γεύσεων προτείνουμε, ένα από τα best seller πιάτα του εστιατορίου, τη tostada με μοσχαρίσιο ταρτάρ, αβοκάντο, lime και κρέμα wasabi που η πρώτη μπουκιά θα «κάψει» λίγο τον ουρανίσκο -το πιάτο έχει ενδιαφέρον χάριν στην ένταση που του δίνει το wasabi και δεν πρέπει να το φοβηθείτε, καθώς το «κάψιμο» φεύγει σχεδόν αμέσως.

Πολύχρωμα πιάτα με ωραίρες γεύσεις και υφές
Πολύχρωμα πιάτα με ωραίρες γεύσεις και υφές
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα tacos θα βρείτε 6 ενδιαφέρουσες επιλογές: από χοιρινό μαριναρισμένο με kimchi, μέχρι με τόνο tartare και φυσικά vegeterian αν δεν τρώτε ψάρι ή κρέας. Πάντως, μην προσπεράσετε το tacos με τραγανή γαρίδα, japaleno mayo, yuzu και ρέβα που η κάθε μπουκιά είναι έκρηξη ευχαρίστησης στον ουρανίσκο -με το ζόρι αντιστάθηκα να κρατηθώ μόνο στο ένα. Όσο για τις Patates Brava είναι από τα πλέον κλασσικά πιάτα και φτάνουν στο τραπέζι με φίνα sour cream.

Ακόμα ένα best seller πιάτο είναι τα Chimichangas πάνω στη τορτίγια απλώνεται το κοτόπουλο με τις πολύχρωμες πιπεριές, chiplote και sour cream τυλίγονται και φτάνουν στο πιάτο ζεστά για να τα απολαύσετε, ενώ μεγάλη πλέον απήχηση έχουν τα mini burgers που δεν έρχονται στην κλασική αμερικάνικη εκδοχή τους, αλλά σε μια πιο fusion εκδοχή αφήνοντας μια πιο ντελικάτη γεύση στο τελείωμα.

μεξικάνικο εστιατόριο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Fagitas -πιάτο σήμα κατατεθέν της μεξικάνικης κουζίνας – θα τα βρείτε σε τρεις εκδοχές, με ψαρονέφρι, με οσομπούκο και ταλιάτα και θα απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα ταυτόχρονα με τη χαρά της παρασκευής του βάζοντας τη ποσότητα που θέλετε και εννοείται τους συνδυασμούς.

Για το τέλος τα churros θα κλείσουν γλυκά το δείπνο σας -πριν τα βουτήξετε στη σοκολάτα απολαύστε το μείγμα σκέτο για να καταλάβετε όλη τη μαγεία που κρύβει η ζύμη σε κάθε μπουκιά.

Στην κουζίνα του Dirty Sanchez ο σεφ παντρεύει τις αγαπημένες του έθνικ κουζίνες

Από την αρχή της λειτουργίας του Dirty Sanchez τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο έμπειρος σεφ Σπύρος Μαυροειδής, ο οποίος μετά από χρόνια με συνταγές της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας να κάνει στροφή στις έθνικ. «Τα τελευταία χρόνια που ήμουν στην κουζίνα του Nikkei άρχισα να μπερδεύομαι με τα μπαχαρικά, τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό,τα φρούτα, τις πιπεριές και όλα αυτά μου έκαναν ένα «κλικ» παραπάνω, κινώντας μου περισσότερο το ενδιαφέρον. Τα καυτερά, τα οποία όπως διαπιστώνεις με χαρακτηρίζουν, και κρύβουν κι άλλα πράγματα -ίχι τόσο φανερά. Δηλαδή, οι πιπεριές από το Περού η γεύση τους κρύβει φρούτο πέρα από το κάψιμο, οι πιπεριές του Μεξικού είναι πιο πικρές αλλά χρειάζονται άλλη τεχνική, θέλουν ένα «κάψιμο» πρώτα για να βγουν όλα τα αρώματα τους οπότε σε βάζουν σε μια άλλη μαγειρική διαδικασία που με εξίταρε γιατί δεν τα γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Έτσι ασχολήθηκα και με την ταϊλανδέζικη κουζίνα και πήραν τα πράγματα το δρόμο προς τις έθνικ κουζίνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κουζίνα του Dirty Sanchez δεν είναι καθαρά μεξικάνικη, ποια είναι η φιλοσοφία του σεφ πίσω το ανανεωμένο μενού που έχει; «Τα πιάτα τώρα τελευταία έγιναν λίγο πιο fusion, δηλαδή τα έκανα πιο πολύ δικά μου. Ας πούμε η tostada που τη φτιάχνω με μοσχαρίσιο κρέας βάζω wasabi, ένα καθαρά ασιατικό υλικό. Δεν θα κάνω ένα καθαρά μεξικάνικο ή ταϊλανδέζικο πιάτο, θα το περάσω από φίλτρο για να αρέσουν στις δικές μας γεύσεις, να είναι λίγο πιο κοντά στους γευστικούς μας κάλυκες, αλλιώς μετά το φαγητό θα βγαίνει σε πιο hard core εκδοχή και θα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Ακόμα και τα φαγητά, που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του «bar-food, όπως είναι τα burgers βγαίνουν σε μια fusion εκδοχή».

Ποια πιάτα προτείνει ο σεφ να δοκιμάσουμε και τι γίνεται αν δεν θέλουμε να είναι ιδιαίτερα καυτερά; «Σίγουρα τη tostada, τα tacos με γαρίδα, τα παραδοσιακά chimichangas -που ουσιαστικά είναι το street food του Μεξικού – και κάποιο από τα fajitas. Εκτός από την tostada, που έχει ένα ελαφρύ κάψιμο οι άλλες προτάσεις μου δεν καίνε. Αν κάποιος δεν μπορεί καθόλου τα καυτερά μπορεί να ενημερώσει το σερβιτόρο προκειμένου κάποια καυτερα toppings που μπαίνουν από πάνω να παρακαμφθούν εντελώς -γίνεται αυτό για να μπορούν μέχρι και τα παιδιά να δοκιμάσουν από τα πιάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολυμπιονικών 310 - Νέο Ψυχικό/ Τηλ.: 2106755345

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ