Αέρα ανανέωσης στο Rock n’ Roll, στο Κολωνάκι, με τον σεφ Άνταμ Κοντοβά να επιμελείται, πλέον, το μενού του μαγαζιού που έχει καταφέρει να γίνει από τα στέκια αναφοράς στην πόλη.
Όλοι, κυριολεκτικά, έχουν να διηγηθούν μια ιστορία που έζησαν στο Rock n Roll -από τα μαγαζιά που πλησιάζοντας τις τέσσερις δεκαετίες έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη. Βράδια με ατελείωτο χορό, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η επιβλητική διακόσμηση που σε μεταφέρει σε μαγαζιά με διεθνή χαρακτήρα και φυσικά το περίφημο burger ήταν τα συστατικά της επιτυχίας ενός μαγαζιού που έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα στην αθηναϊκή σκηνή. Αν και πέρασαν 38 χρόνια από τότε που άνοιξε, για πρώτη φορά, δεν επαναπαύεται και φέτος φέρει αέρα ανανέωσης στο μενού που, πλέον, το επιμελείται ο Άνταμ Κοντοβάς παίρνοντας τη σκυτάλη από τον έμπειρο Χριστόφορο Πέσκια.
Ήταν Δεκέμβριος του 1987, όταν ο διάσημος πολυέλαιος του bar- restaurant, Rock ‘n’ Roll ανάβει για πρώτη φορά και φωταγωγεί ολόκληρες δεκαετίες της αθηναϊκής διασκέδασης. Δεν τα φωτίζει όλα. Κάποια πράγματα πρέπει πάντα να παραμένουν στο ημίφως – όπως τα φιλιά ή ένα σώμα που χορεύει ρυθμικά υπό τους ήχους της μουσικής.. Και στο συγκεκριμένο μαγαζί όλοι χορεύουν, εξακολουθούν να φλερτάρουν και να συνυπάρχουν αρμονικά γίνοντας, πολλές φορές, μια μεγάλη παρέα. Ίσως για αυτό το Rock ‘n’ Roll, στο πατάρι, στην περιβόητη σκάλα του και στην ίδια τη σάλα με τους θρυλικούς δερμάτινους καναπέδες, καταφέρνει τελικά να χωρέσει όλη την Αθήνα μέσα σε νύχτες που πλέον μετρούν αντίστροφα για να συμπληρώσουν τέσσερις γεμάτες δεκαετίες.
Συγκρίνοντας τις δικές μου νύχτες που έχω περάσει στο μαγαζί με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τα κοινά σημεία αναφοράς είναι τα ίδια: ο ατελείωτος χορός και το burger που έφερε μια επανάσταση στην τότε αθηναϊκή σκηνή - μέχρι τότε η επαφή με το burger ήταν τα τυποποιημένα που σέρβιραν οι μεγάλες αλυσίδες.
Rock ‘n’ Roll: Ο Άνταμ Κοντοβάς έχει αναλάβει την κουζίνα υπογράφοντας το νέο μενού
Φθινοπωρινό μεσημέρι Σαββάτου, το Κολωνάκι έχει πολύ κόσμο με την κίνηση στους δρόμους να είναι εμφανή σε κάθε στενό. Αφού έχουν ολοκληρωθεί οι αγορές, ο κόσμος απολαμβάνει brunch ή μεσημεριανό γεύμα, με ένα ποτήρι κρασί, στα πολυσύχναστα στέκια της περιοχής που είναι τόσο «ζωντανή» και γοητευτική, λίγο πριν τις γιορτές.
Καθώς ανοίγω την πόρτα και μπαίνω στον εσωτερικό χώρο του Rock ‘n’ Roll διαπιστώνω ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν το είχα δει με τα χρώματα της ημέρας και όλα μου φαίνονται εντελώς διαφορετικά. Σα να γνωρίζω το μαγαζί από την αρχή. Παρατηρώντας προσεχτικά τον επιβλητικό πολυέλαιο και τους δερμάτινους καναπέδες, σήμα – κατατεθέν, νιώθω την επιθυμία να ανοίξω λίγο τις κουρτίνες: το φυσικό φως που εισέρχεται δίνει μια διαφορετική πινελιά στο χώρο. Άλλοτε μου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκομαι σε κάποιο ντιζαϊνάτο μαγαζί της Νέας Υόρκη, κι άλλοτε σε ευρωπαϊκό μπιστρό.
Φέτος, τη σκυτάλη στην κουζίνα αναλαμβάνει ο Άνταμ Κοντοβάς, γνωστός για την αστείρευτη μαγειρική του φαντασία, αλλά και τη μοναδική του ικανότητα να μπλέκει στοιχεία από τις κουζίνες της υφηλίου στο ίδιο πιάτο. Στο Rock ‘n’ Roll ακολουθεί μία American fusion προσέγγιση που του πάει πολύ.
Θα πρότεινα, πριν περάσετε στο φαγητό, να δοκιμάσετε ένα από τα signature cocktails -εμένα μου άρεσε πολύ το «Naughty Nell» με βότκα, lime juice, ginger και passion fruit puree.
Η αρχή γίνεται με προζυμένιο ψωμί, λευκό και μαύρο, που είναι πολύ αφράτο, σαλάτα με κάσιους και ψητές ντομάτες, Caesar’s με ψητά κομμάτια κοτόπουλου και πράσινη σαλάτα με χαλούμι. Και οι τρεις γευστικά είχαν ενδιαφέρον, ήταν δροσερές και με ωραίους συνδυασμούς -ειδικά του «Καίσαρα» θα την έπαιρνα ακόμα και για κυρίως συνδυάζοντας την με λευκό κρασί.
Από τα ορεκτικά ξεχώρισα το ταρτάρ μοσχάρι, τσάτνεϊ ντομάτας, γιαούρτι και ταπιόκα – πικάντικη γεύση που εμένα είναι από τις αγαπημένες μου -, το σεβίτσε τόνου με πατζάρι – η καλή πρώτη ύλη διακρίνεται από την πρώτη μπουκιά -και οι καπνιστές spicy μπουκιές τυριού -χρυσαφένιες και ωραία τηγανισμένες.
Στην κατηγορία «food to share», δηλαδή για τη μέση όπου μπορείτε να το απολαύσετε με την παρέα σας πίνοντας κάποιο από τη λίστα των signature cocktails ή με ένα μπουκάλι κρασί, είναι το κολασμένο hot dog , το flatbread με μανιτάρια, μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμύδι και τζίντζερ -από τα πιο νόστιμα πιάτα του μενού -μπορείτε να το επιλέξετε και με κιμά, χωρίς να είναι «βαρύ», και φυσικά τις πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλο με bbq και σπιτικές πίκλες. Αυτό το τελευταίο πιάτο είναι που θέλω να να πάω ξανά για να το γευτώ – αφήνουν μια πικάντικη γεύση που μαζί με πατάτες τηγανιτές μπορούν να γίνουν από τα best seller του μενού.
Όσο για εσάς που σας αρέσουν τα ζυμαρικά θα βρείτε noodles κοτόπουλο, carbonara -αξίζει να δοκιμάσετε την εκδοχή του σεφ -και από κυρίως ψητό σολομό με ρύζι.
Το Rock n Roll ξεχώρισε για το burger του και η νέα πρόταση είναι το Rock-Smash με τσένταρ, μαύρο σκόρδο, μπέικον και γαλλικές πατάτες. Με άλλα λόγια είναι το απόλυτο comfort food που χρειαζόμαστε τα ξημερώματα της Κυριακής -όπως άλλωστε συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί οι βραδιές στο θρυλικό Rock n Roll ολοκληρώνονται τις πρωινές ώρες απολαμβάνοντας burger.
Οι μουσικές βραδιές του Rock n Roll
Το Rock ‘n’ Roll ήταν και είναι πάντα ένα κεφάτο bar-restaurant. Αλλά ένας από τους λόγους που έμεινε στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας ήταν γιατί ξαφνικά αποφάσιζε να στήσει ένα αυθόρμητο πάρτι, εκεί καταμεσής της νύχτας. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Το φετινό πρόγραμμα αναμένεται ιδιαίτερα… ζουμερό, με αυτή την πάντα ιδιαίτερη χροιά που διακρίνει τις μουσικές επιλογές του μαγαζιού. Ενδεικτικά, τις Τρίτες θα στήνεται live πρόγραμμα με τον Ηλία Μπόγδανο και των INCO, το Σάββατο (από τις 17.00 το απόγευμα) ξεφαντώνουμε στο Greek’n Roll πάρτι με παλιές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ενώ μια ελληνική βραδιά θα γεμίσει τις Κυριακές μας (από τις 19.00 και μετά), ενώ πολλοί guest Djs θα δώσουν το παρόν κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Λουκιανού 6, Κολωνάκι /Τηλ επικοινωνίας;: 2107210065
Ωράριο λειτουργίας :Τρίτη έως Παρασκευή από τις 20.00 |Σάββατο από τις 14.00 |Κυριακή από τις 19.00