Αγαπημένα brunch επιστρέφουν στην πόλη, στον κήπο του εστιατορίου του Golf ξεκινούν μεσημεριανά bbq, η ελληνική κουζίνα στο επίκεντρο και η περουβιανή έρχεται στο χώρο σας.
Στην καρδιά του φθινοπώρου νέες γαστρονομικές αφίξεις μπαίνουν στο προσκήνιο δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα ποικιλία επιλογών σε μια Αθήνα που φαίνεται να μην εφησυχάζει ποτέ. Αγαπημένες συνήθεις έχουν βρει το κοινό τους, όπως η επιστροφή των bar -restaurants, τα gastrobars, αλλά και νέα hot spot -μεταξύ άλλων το εστιατόριο «Penthouse 21» που βρίσκεται στον 21ο όροφο και σερβίρει μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις ελληνικές συνταγές, τα μαγαζιά με street food που αναβαθμίζουν το «φαγητό του δρόμου», ενώ σταθερά παραμένουν τα εστιατόρια στα οποία επιστρέφουμε για να απολαύσουμε τα signature πιάτα τους που δε βγαίνουν ποτέ από το μενού.
Πριν η γαστρονομική σκηνή μπει σε γιορτινή διάθεση, με τα Xmas και τα New Year menu να πρωταγωνιστούν πάμε να δούμε τα νέα concept που θα μάς κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις εξόδους μας για φαγητό στην πόλη.
Από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι η επιστροφή του brunch που σερβίρονται σε εστιατόρια ξενοδοχείων και είχαν καταφέρει να κάνουν αίσθηση, τα μεσημεριανά bbq που ξεκινούν στο Colonial, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Golf της Γλυφάδας, οι γαστρονομικές βραδιές στο Ark με καλεσμένους chef και ένα μενού βασισμένο στις ελληνικές συνταγές και τέλος την περουβιανή κουζίνα του Δημήτρη Κατριβέση που πλέον έρχεται στο χώρο σας.
BBQ & Street Food Eats στο εστιατόριο του Golf της Γλυφάδας
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τα φθινοπωρινά μεσημέρια του Σαββάτου μέχρι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα έχει το εστιατόριο Colonial στο Golf της Γλυφάδας. Από τις 2 Νοεμβρίου τα «BBQ & Street Food Eats» θα μοιάζουν με απόδραση στην εξοχή, μέσα στο καταπράσινο τοπίο του γκολφ. Σε αυτό το φόντο και για όσο ο καιρός είναι καλός, ωραίες παρέες, φίλοι και οικογένειες θα μπορούν να επιλέξουν από το μενού δελεαστικές κρεατοφαγικές προτάσεις που θα ψήνονται εκείνη την ώρα και street food γεύσεις, όλα επιμελημένα από τον σεφ του Colonial.
Tri tip, τρυφερό κοτόπουλο αλλά και μοσχαρίσια short ribs θα βγαίνουν από τα υπαίθρια μπάρμπεκιου, όπως και λαχταριστά burgers, hot dog buns, και άλλες νόστιμες εκπλήξεις και συνοδευτικά, που θα κάνουν τα μεσημέρια αυτά ανεπιτήδευτα χαλαρά και εξαιρετικά απολαυστικά.
Από τις αρχές Νοεμβρίου και μέχρι λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα μεσημέρια του Σαββάτου που έχουν προγραμματιστεί τα BBQ and Street Food Eats στο Colonial, θα γεμίζουν με γεύσεις και ζωντάνια, σε ένα περιβάλλον που όλοι μπορούν να γίνουν μια παρέα. Όσο ο καιρός παραμένει ήπιος, τα τραπέζια θα στρώνονται στον υπαίθριο χώρο, ενώ καθώς η θερμοκρασία πέφτει, τα τραπέζια μεταφέρονται στον εσωτερικό, κομψό και φιλόξενο χώρο του Colonial Restaurant, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει εξίσου ζεστή και φιλική.
Οι ημερομηνίες των « BBQ and Street Food Eats» είναι οι εξής: 2/11 |9/11 |23/11 | 7/12 | 14/12 | 21/12
Γαστρονομικές βραδιές στο Ark με ελληνικές συνταγές και μαθήματα μαγειρικής για παιδιά με γνωστούς σεφ
Από τα τέλη του Οκτώβρη ξεκίνησαν στο «Ark» οι γαστρονομικές βραδιές που επικεντρώνονται στις ελληνικές συνταγές με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη που «τρέχει» την κουζίνα του μαγαζιού και φιλοξενούμενους σεφ ανά την περιφέρεια υμνώντας την γαστρονομία της χώρας μας που είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα.
Η αγάπη του Γιάννη Μπαξεβάνη για την αυθεντική ελληνική κουζίνα είναι γνωστή -ο σεφ θα σου πει ιστορίες να κουβαλάει χόρτα στη βαλίτσα του για να τα βάλει σε διεθνή εστιατόρια -και μέσα από τα «Ημερολόγια των Σεφ» θα εστιάσει με τους καλεσμένους σεφ σε παραδοσιακές συνταγές που συναντάμε σε κάθε περιφέρεια.
Στρέφοντας το βλέμμα στις επόμενες γενιές το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον κάθε καλεσμένο σεφ και την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι: 7 /11 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)| 14/11 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)| 28/11 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη) |
5/12 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη) |12/12 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)
Το brunch επέστρεψε τα Σαββατοκύριακα στο New Hotel
Από τα πιο πολυσυζητημένα brunch της πόλης είναι αυτό που σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο New Hotel -πλέον σε δύο ανανεωμένους χώρους: Στο Art Lounge, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου με θέα όλα τα landmarks της Αθήνας, και στο Lobby Bar, στο ground floor, μια πραγματική «αστική όαση» που δημιούργησε το γραφείο Manhattan Projects. Η πανταχού παρούσα βλάστηση και τα δυναμικά floral patterns φέρνουν έναν αέρα φυσιολατρίας στο κέντρο της Αθήνας.
Το ανανεωμένο brunch, που υπογράφει ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης, εμβαθύνει τη σχέση του με την ελληνική παράδοση προτείνοντας πιάτα που ξυπνούν αναμνήσεις όπως ο κλασικός καγιανάς αλλά και η «φρουτάλια», η αγαπημένη ομελέτα των Κυκλάδων, με πατάτα, σαλάμι και τυρί Σαν Μιχάλη από τη Σύρο. Φυσικά, δεν λείπουν οι πίτες ημέρας, τα φρεσκοψημένα viennoiseries, ούτε και τα signature πιάτα που είναι ταυτισμένα με το brunch του NEW Hotel όπως το all-time favorite smashed beef burger με American Angus. Να σημειώσουμε ότι το μενού του brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μεταξύ 12.00-18.00
Ταυτόχρονα, το Art Lounge υποδέχεται τη νέα σεζόν με το ανανεωμένο του μενού. Εδώ αφετηρία του Μπάμπη Κουντούρη είναι οι επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας από ολόκληρη την Ελλάδα: γαρίδες Αμβρακικού, γραβιέρα από την Κρήτη, προσούτο Ευρυτανίας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και άλλα...
Με αυτή τη βάση ο chef προτείνει μια φρέσκια γαστρονομική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει παραδόσεις, γεύσεις και μνήμες. Το ταρτάρ σουτζουκάκια, το γιουβέτσι αστακού, το χταπόδι στιφάδο και τα σκιουφιχτά με μοσχαρίσια πλευρά είναι signature πιάτα που υπογραμμίζουν την συγκεκριμένη κατεύθυνση καθώς και το Εκμέκ με πραλίνα φιστικιού, κανταΐφι και παγωτό από άνθη πορτοκαλιάς στις επιλογές γλυκών. Στο πλούσιο μενού μπορεί ακόμα κανείς να βρει πιάτα με ζυμαρικά, φρέσκα ψάρια, αλλά και κοπές ημέρας.
Το κυριακάτικο brunch του εστιατορίου ORA
Κάθε Κυριακή, από τις 13:00 ως τις 16:00, ο μοναδικής αισθητικής χώρος του εστιατορίου ORA, στο ξενοδοχείο One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα, υποδέχεται τους λάτρεις του brunch, ενός από τα πιο δημοφιλή trends στη γαστρονομία διεθνώς.
Το εστιατόριο ORA και ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ του, Ettore Botrini, γνωρίζουν ότι το Κυριακάτικο brunch δεν είναι ένα απλό γεύμα, αλλά ένα socializing γεγονός. Μια τέλεια αφορμή για φιλικές και οικογενειακές συναντήσεις κι ένας ιδανικός τρόπος χαλάρωσης από την ένταση της εβδομάδας. Αντλώντας έμπνευση από την ελληνο-ιταλική καταγωγή του σεφ, ο χώρος του ORA τις Κυριακές μεταμορφώνεται. Ένας εντυπωσιακός μπουφές με ποικιλία από food stations, live barbeque θαλασσινών και κρεατικών, αλλά και μια ανοιχτή κουζίνα στήνονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, με κλασικά brunch πιάτα και ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις.
Στα stations του πλουσιοπάροχου μπουφέ θα ανακαλύψετε μοναδικές επιλογές από ολόφρεσκα εκλεκτά θαλασσινά, όπως αστακό και στρείδια Fine de Claire, που ανοίγονται εκείνη τη στιγμή. Φυσικά, δεν λείπουν τα απαραίτητα συνοδευτικά, με ένα πλήρες salad bar με δροσερά λαχανικά και dressings, premium ελληνικά και ιταλικά τυριά, όπως καρίκι Τήνου και taleggio Ιταλίας, αλλά και χειροποίητα φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα. Παράλληλα, μια πανδαισία από λαχταριστές γλυκές δημιουργίες, όπως βελούδινες τάρτες με φρέσκα φρούτα, θεαματικές σε γεύση και εμφάνιση τούρτες, πολύχρωμα ζαχαρωτά και πολλές ακόμη ευφάνταστες επιλογές, θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
H ανοιχτή κουζίνα αποτελεί πόλο έλξης με τον ζωηρό και δραστήριο ρυθμό της. Εκεί λαμβάνει χώρα η διαδικασία του carving, σε Ιταλική porchetta και άλλα εδέσματα, καθώς και η ετοιμασία ιδιαίτερων συνοδευτικών, όπως το ψάρι En Papillote. Επίσης, στην ανοιχτή κουζίνα σας προσφέρεται η επιλογή να γευτείτε μια πληθώρα προτάσεων με βάση τα αυγά, αλλά και κλασικά Ιταλικά comfort πιάτα με ζυμαρικά και νιόκι, όπως Linguine Cacio e Pepe και Gnocchi alla Sorrentina. Το μενού ολοκληρώνεται από μια ευρεία ποικιλία επιλογών καφέ, ροφημάτων, κρασιού και κοκτέιλ.
Η Μάγκυ Ταμπακάκη ηγείται στην ομάδα του Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Από τα μέσα Οκτωβρίου η Μάγκυ Ταμπακάκη, που γνωρίσαμε από το Master chef, αλλά ξεχωρίσαμε στην κουζίνα της ιταλικής τρατορία Napule, ανέλαβε τα ηνία στην κουζίνα του ιταλικού εστιατορίου Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Μάλιστα, εκτός από το ανανεωμένο χειμερινού μενού, το οποίο θα ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου, επανέρχεται δυναμικά και το κυριακάτικο brunch που έχει ξεχωρίσει στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
Η αγάπη της σεφ για τη μαγειρική γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία. Εκεί τελειοποίησε τις ικανότητές της στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης, ενώ είχε τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί στο φημισμένο Ristorante Essenza. Στη συνέχεια, συνέβαλε στη δημιουργία του πολυβραβευμένου εστιατορίου Napule στην Αθήνα, όπου οι εκλεπτυσμένες δημιουργίες της, με έμφαση στα εποχιακά υλικά και τις έντονες γεύσεις, γοήτευσαν τους λάτρεις της γαστρονομίας.
Με την εμπειρία και το πάθος της, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη φέρνει φρέσκο αέρα στο Mercato, προσκαλώντας μας σε μια νέα γευστική εμπειρία που υπόσχεται να συναρπάσει.
Ο Δημήτρης Κατριβέσης στέλνει σε πακέτο τα fusion πιάτα του
Όταν είχε ανοίξει το La Pantera Negra ο Δημήτρης Κατριβέσης, πριν οκτώ περίπου χρόνια, στην Αθήνα ήταν από τα πιο πρωτοποριακά εστιατόρια με fusion πιάτα -σήμα κατατεθέν της Nikkei κουζίνα που είναι από τους βασικότερους εκπροσώπους της στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
Πριν μερικές ημέρες τυχαία έπεσε στην αντίληψη μου ότι το La Pantera Negra έχει επιστρέψει με μια διαφορετική μορφή: στη λεγόμενη «κουζίνα -φάντασμα» όπου μπορείτε να παραγγείλετε το φαγητό σας από το ηλεκτρονικό του κατάστημα ή από γνωστή πλατφόρμα φαγητού και να έρθει στο χώρο σας. Εννοείται πως όλο το μενού έχει την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση, αναβαθμίζοντας κατά πολύ το γνωστό «delivery» με τις πιο πρόχειρες επιλογές.
Στο μενού θα βρείτε τα signature πιάτα του σεφ, μεταξύ άλλων, σεβίτσε με τόνο, bao- bun, noodles με ψητό σολομό -από τα πιο νόστιμα πιάτα -bowls με πολλές επιλογές σε κρέας και λαχταριστά burgers -δύο επιλογές με κοτόπουλο και smash με μοσχαρίσιο κιμά.
Από τα γλυκά έχω δοκιμάσει μόνο την περουβιανή εκδοχή του lemon pie που μου άρεσε πάρα πολύ - στα προσεχώς θα είναι το βάσκικο cheesecake. Να σημειώσω ότι έχω δοκιμάσει δύο φορές διαφορετικά πιάτα, τα οποία ήρθαν ζεστά και περιποιημένα στον χώρο μου, χωρίς να γνωρίζει ο σεφ την ιδιότητά μου.