Nikkei Floresta: Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα σε έναν καταπράσινο κήπο -Τι μας άρεσε - iefimerida.gr

Nikkei Floresta: Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα σε έναν καταπράσινο κήπο -Τι μας άρεσε

Το μενού στο εστιατόριο Nikkei
Το μενού στο εστιατόριο Nikkei
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια λειτουργίας το εστιατόριο «Nikkei Floresta» παραμένει ένας προορισμός για αυθεντικές ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις. Τα πιάτα που ξεχωρίσαμε από το καλοκαιρινό μενού.

Όταν είχε πρωτοανοίξει το εστιατόριο Nikkei, στο Κολωνάκι, ήταν από τα πιο πρωτοποριακά μαγαζιά λόγω της κουζίνας που επέλεξε να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό. Δέκα χρόνια μετά παραμένει ένας από τους γαστρονομικούς προορισμούς που ο επισκέπτης επιλέγει τόσο για το μενού όσο και για τον καταπράσινο κήπο του -μια όαση δροσιάς και ηρεμίας που εκπέμπει ο χώρος δίνοντας την αίσθηση πως βρίσκεστε σε κάποιο πιο τροπικό μέρος αν και απέχει ούτε δέκα λεπτά, με τα πόδια, από την πλατεία Κολωνακίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nikkei εστιατόριο
Ο εσωτερικός χώρος του κήπου

Nikkei: Στη μπάρα του κήπου για signature cocktails και tacos tartare

Το ξύλο παντρεύεται μοναδικά με τα καταπράσινα φυτά που κυριαρχούν σε κάθε σημείο της αυλής, ενώ από μόνο του το bar είναι σημείο αναφοράς.

Nikkei εστιατόριο
Άποψη του χώρου

Από τις κυρίαρχες τάσεις, τα bars να σερβίρουν φαγητό, το Nikkei μπορεί να «καυχιέται» και για αυτό: τα signature cocktails ταιριάζουν άψογα με τα Rubia Tartare tacos που σερβίρονται με νόστιμα χειροποίητα πιτάκια και με κομμένα rubia gallega beef και το δροσερό ceviche με τόνο. Για το τελευταίο, αξίζει να σημειώσουμε πως είναι από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του μενού, ωστόσο τη φετινή σεζόν φτάνει στη μπάρα ή το τραπέζι, όπου προτιμάτε να καθίσετε, πολύ ανανεωμένο και πιο δροσερό χάριν στα κομμάτια τόνου και την προσθήκη καρπουζιού -ένας συνδυασμός που βγάζει αρώματα και ισορροπεί άψογα σε γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nikkei μαγαζι Κολωνάκι
Τα tacos συνδυάζονται τέλεια με τα signature cocktails

Από τη λίστα των cocktails θα προτείνουμε το κλασικό Bloody Mary, από τα πιο δημοφιλή, και το Nom nom με τεκίλα, χαμομήλι και ιβίσκο, ενώ οι λάτρεις του κρασιού θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες που εμπλουτίζονται. Και μια δική μας πρόταση: επιλέξετε τα edamame που περνιούνται από τη σχάρα, δίνοντας μια πιο πικάντικη και ενδιαφέρουσα γεύση, προσθέτοντας yuzu και ρωτήστε με ποιο κρασί να τα συνοδέψετε για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Στον κατάλογο θα βρείτε signature cocktails
Στον κατάλογο θα βρείτε signature cocktails

Nikkei: Το εστιατόριο που έχει γίνει προορισμός στο Κολωνάκι

Μετά την αλλαγή σκυτάλης, από τον προηγούμενο σεφ, τα ηνία της κουζίνας έχει πάρει ο Νίκος Ψηλός, πρώην σεφ στο Zuma, και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων. Παρατηρώντας το καλοκαιρινού μενού ο επισκέπτης διαπιστώνει μια πιο ανανεωμένη πρόταση της Nikkei κουζίνας που τα ελληνικά προϊόντα έχουν θέση στο τελικό πιάτο δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον πάντρεμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nikkei κουζίνα
Το καλοκαιρινού μενού στο Nikkei
Τα φαγητά έρχονται σε εντυπωσιακά πιάτα
Τα φαγητά έρχονται σε εντυπωσιακά πιάτα

Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.

Σε κάθε μπουκιά ο επισκέπτης καταλαβαίνει την καλή πρώτη ύλη του κάθε πιάτου
Σε κάθε μπουκιά ο επισκέπτης καταλαβαίνει την καλή πρώτη ύλη του κάθε πιάτου

Εκτός από τα παραπάνω πιάτα το μενού εμπλουτίζεται με λαχταριστά Steamed Baos, τα πασίγνωστα ψωμάκια ατμού, μεταξύ άλλων, γεμίζονται με ψίχα από king crab και yuzu aioli, ενώ θα βρείτε πολλές επιλογές σε σούσι, nigiri, ρολάκια και ταρτάρ. Σ’ αυτή την κατηγορία του μενού, μην παραλείψετε το O-toro Aburi roll, με κυρίαρχο υλικό τον τόνο, και το nigiri κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nikkei εστιατόριο σούσι
Θα βρείτε ενδιαφέρουσες επιλογές σε σούσι

Στο μενού υπάρχουν έξι επιλογές από το εκλεκτό γιαπωνέζικο μοσχαράκι Wagyu και από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν όλα σωστά ψημένα αφήνοντας όλα τα αρώματα να γαργαλίσουν τον ουρανίσκο. Ανάλογα τις γεύσεις σας θα βρείτε τη σάλτσα που σας ταιριάζει– σερβίρεται σε ταρτάρ, πάνω σε sushi rice - από τα πιο ιδιαίτερα για να δοκιμάσετε είναι με φρέσκια τρούφα και χαβιάρι, ενώ αν σας αρέσει το φουα γκρα επιλέξτε το πιάτο με φουά γκρα nigiri με σάλτσα kabayaki.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα κυρίως πιάτα θα βρείτε εφτά επιλογές, από ταλιάτα μέχρι μαύρο μπακαλιάρο και κοτόπουλο στήθος -στα προτεινόμενα έχουμε τα σιγομαγειρεμένα παϊδάκια με γλυκό γλάσο και σε τηγανιτό ρύζι. Ως συνοδευτικό μπορείτε να επιλέξετε κινέζικο λάχανο σε καμένο βούτυρο, ψητή γλυκοπατάτα και chips yuka.

Στον κήπο του εστιατορίου
Στον κήπο του εστιατορίου

Πώς δημιουργήθηκε η Nikkei κουζίνα που κατάφερε να βάλει το Περού ως τοπ γαστρονομικό προορισμό

Στα ιαπωνικά «Nikkei» σημαίνει μετανάστης και στη γαστρονομία η Nikkei κουζίνα είναι ο συνδυασμός μεταξύ της περουβιανής και της ιαπωνικής, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα, από τους Ιάπωνες μετανάστες που βρέθηκαν στο Περού. Οι ιαπωνικές τεχνικές παντρεύτηκαν με τα περουβιανά προϊόντα δημιουργώντας ένα μείγμα γεύσεων που αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια το Περού σκαρφάλωσε ως ο νούμερα ένα γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο.

Η Nikkei κουζίνα δημιουργήθηκε από Ιάπωνες μετανάστατες στο Περού
Η Nikkei κουζίνα δημιουργήθηκε από Ιάπωνες μετανάστατες στο Περού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Nikkei κουζίνας είναι το ceviche -οι λεπτές φέτες άσπρου ψαριού που παντρεύονται με χυμό από lime, κόλιανδρο και κρεμμύδι – το tirantidos – σασίμι με καυτερή κόκκινη πιπεριά – και το black cod miso.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ