Τα bar restaurants επιστρέφουν δυναμικά στην Αθήνα -Οι τοπ επιλογές για φαγητό με ωραία μουσική - iefimerida.gr

Τα bar restaurants επιστρέφουν δυναμικά στην Αθήνα -Οι τοπ επιλογές για φαγητό με ωραία μουσική

Μαγαζιά για ποτό και φαγητό/ Φωτογραφία: @wilpoppies
Μαγαζιά για ποτό και φαγητό/ Φωτογραφία: @wilpoppies
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Το τρίπτυχο «φαγητό – ποτό -ωραίες μουσικές» υιοθετείτε από πολλά εστιατόρια επιστρέφοντας δυναμικά τα bar -restaurant στο προσκήνιο, ενώ μια νέα τάση «γεννιέται»: το Club Dining

Όπως συμβαίνει παγκοσμίως νέες τάσεις δημιουργούνται και κάποια concept μαγαζιών εξελίσσονται βρίσκοντας το δικό τους κοινό. Σε μια ανήσυχη γαστρονομικά, αθηναϊκή σκηνή, πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές για εξόδους τόσο στο φαγητό όσο και στο ποτό. Τον τελευταίο, περίπου, ενάμισι χρόνο η τάση που συνδυάζει το φαγητό με το ποτό σε gastrobars είχε μεγάλη ζήτηση από το κοινό δημιουργώντας μαγαζιά με προσωπικότητα. Από την άλλη, το concept φαγητό σε bars, πάνω στη μπάρα, που παντρεύουν μοναδικά τα κλασικά ποτά,τα signature cocktails με ένα μικρό μενού, στη λογική του «μοιράζομαι στη μέση», είχαν μεγάλη αποδοχή από το κοινό ανοίγοντας το δρόμο στα bar restaurants να επανέλθουν δυναμικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη, τα καλοκαιρινά βράδια το «Island», στη Βάρκιζα, με την υπέροχη θέα στη θάλασσα συνδυάζει μοναδικά το δείπνο με ωραίες μουσικές και χορό. Από τις 21.00 το βράδυ ο κόσμος μπορεί να απολαύσει το δείπνο του και στη συνέχεια να παραμείνει για να πιει το ποτό του στο club, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Την ίδια λογική σε χειμερινή version ακολούθησε το «Privilege Athens» όταν επανασυστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό, στην Ιερά Οδό.

bar restaurants
Η θέα από τον εσωτερικό χώρο του Privilege Athens

Νωρίς το βράδυ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το δείπνο τους, με θέα την Ακρόπολη, και με ένα μεσογειακό μενού, που επιμελείται ο Νίκος Θωμάς με τον Κώστα Τερζούδη, ενώ δε λείπει και ο κατάλογος «Cretaive bites» για να συνοδέψετε το ποτό ή το signature cocktails σας. Κοντά στα μεσάνυχτα, το σκηνικό αλλάζει δίνοντας έμφαση στο club που οι guest DJ παίζουν μουσική ανεβάζοντας τη διάθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ριζότο στα κυρίως πιάτα του μενού
Ριζότο στα κυρίως πιάτα του μενού

Πέρυσι, το «Wild Poppies» είναι το bar -restaurant που έδωσε νέα πνοή στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή συνδυάζοντας την έξοδο για φαγητό με ωραίες μουσικές με το μαγαζί να γίνεται ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης.

bar restaurants Αθήνα
Ο εσωτερικός χώρος του «Wild poppies»

Στο «Wild Poppies» το μενού επιμελείται ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής, ο οποίος μετά την ενασχόληση του με τη Nikkei κουζίνα που ήρθε σε επαφή με τα μπαχαρικά, τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό, τα φρούτα, τις πιπεριές και γενικότερα οι πιο πικάντικες γεύσεις του κίνησαν γαστρονομικά το ενδιαφέρον και στράφηκε στην έθνικ κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το μενού του εστιατορίου που επιμελείται ο Σπύρος Μαυροειδής
Από το μενού του εστιατορίου που επιμελείται ο Σπύρος Μαυροειδής

Τη φετινή σεζόν το μενού που επιμελείται στο bar- restaurant κινείται γαστρονομικά σε Κίνα, Ιαπωνία και Ταΐλάνδη και έχει ελαφρώς ανανεωθεί περισσότερο στο finger food -πιο συγκεκριμένα στο sushi και τα bao buns. Εκτός από finger food επιλογές στο μενού θα βρείτε short rib, φιλέτο κοτόπουλο και Thai κόκκινο κάρι σολομού. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ρύζι Jasmine (στον ατμό για όσους ακολουθούν μια πιο ισορροπημένη διατροφή) ή τηγανιτό που είναι πιο spicy με τσίλι και κόλιανδρο -αγαπημένα υίκά του σεφ που δίνουν τις κατάλληλες εντάσεις.

Αγαπημένο στέκι που συνδυάζει φαγητό, ποτό με ωραίες μουσικές είναι το Birdman, του Άρη Βεζενέ, το οποίο από την αρχή της λειτουργίας του κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να στρέψει τα βλέμματα πάνω του. Σχεδόν 6 χρόνια μετά η γιαπωνέζικη pub εξακολουθεί να έχει το δικό της πιστό κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Birdman θα ακούσεις ωραίες μουσικές, από disco μέχρι και τζαζ, θα βλέπεις την αναμμένη φωτιά που ψήνονται τα ιαπωνικά σουβλάκια περιμένοντας να έρθουν στο πιάτο σου και ταυτόχρονα θα απολαμβάνεις το ποτό σου -είτε κάποια κλασικό ποτό ή ένα από τα signature που υπάρχουν στην επιλεγμένα προσεχτικά λίστα. Άλλωστε, μετά το γραφείο ο συνδυασμός aperitivo, φαγητό και ωραία μουσική φτιάχνει τη διάθεση.

Στα βόρεια προάστια, συγκεκριμένα στο Ψυχικό, το Dirty Sanchez είναι από τα μαγαζιά που παντρεύουν το τρίπτυχο ποτό-φαγητό-μουσική πολύ ιδανικά. Ο πολύχρωμος εσωτερικός χώρος εκπέμπει μια ζεστασιά και τίποτα δε βρίσκεται σε μια ευθεία -δηλαδή μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας από τα μεγάλα παρεϊστικα τραπέζια με τους καναπέδες, πάνω στην ατμοσφαιρική μπάρα μέχρι τα ψηλά ξύλινα τραπέζια «τύπου μπάρα».

Dirty Sanchez φαγητό
Άποψη του εσωτερικού χώρου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού επιμελείται (και εδώ) ο Σπύρος Μαυροειδής έχει μεξικάνικες επιρροές, χωρίς να λείπουν οι πιο εξωτικές γεύσεις, που όπως προαναφέραμε αγαπάει ο σεφ. Θα πρότεινα να πάρετε πιάτα για «τη μέση» για να δοκιμάσετε παραπάνω γεύσεις απολαμβάνοντας δροσερές «Μαργαρίτες» και ακούγοντας ωραίες μουσικές από τον Dj. Στα προτεινόμενα πιάτα βάζω την τη tostada με μοσχαρίσιο ταρτάρ, αβοκάντο, lime και κρέμα wasabi, από τα best seller του μαγαζιού, όπως τα tacos, και τα Chimichangas -πάνω στη τορτίγια απλώνεται το κοτόπουλο με τις πολύχρωμες πιπεριές, chiplote και sour cream τυλίγονται και φτάνουν στο πιάτο ζεστά.

Τα best seller Chimichangas
Τα best seller Chimichangas

Στο Dirty Sanchez γίνονταν κάποια lives και μάλλον θα ενταχθούν και φέτος καθώς η φθινοπωρινή σεζόν αρχίζει να κυλάει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αρχή της λειτουργίας του το NiDo, η μοντέρνα gastropub, στο Κολωνάκι είχε δώσει έμφαση στο τρίπτυχο «ποτό-φαγητό- μουσική» ώστε ο πελάτης να βιώσει μια έξοδο που να τα έχει όλα και να περάσει καλά. Μάλιστα, όπως μου είχε αναφέρει ο patron- chef, σε μια επίσκεψη μου μου στο μαγαζί στο νέο του εγχείρημα ήθελε να εστιάσει σε ένα χώρο όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε μετά τη δουλειά σας ή για μια βραδινή έξοδο συνδυάζοντας ωραίες μουσικές, ποτό και φαγητό-το οποίο σίγουρα δεν θα είναι οι κλασικές επιλογές με σαλάτα, φιλέτο κοτόπουλο που βρίσκουμε συνήθως ως συνοδευτικά ποτού. Τονίζοντας αναφέρει: «Δεν είναι ούτε μπαρ, ούτε εστιατόριο.Το motto μας είναι «τρώμε -πίνουμε καλά και περνάμε καλά».

Τα στρείδια
Τα στρείδια
Η πατατόπιτα με αντζούγιες
Η πατατόπιτα με αντζούγιες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς ο Dj παίζει μουσική μπορείτε να πιείτε το ποτό σας απολαμβάνοντας τa best seller μύδια, έχετε να επιλέξετε 4 διαφορετικές εκδοχές: με ζωμό χωριάτικης και πίκλα κρεμμύδι μέχρι tempura με γλάσο sweet chilli που είναι απλά υπέροχο γευστικά για να το συνοδέψετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Στα δικά μου αγαπημένα προσθέτω το πατατόψωμο με αντζούγιες, λαρδί και chimichurri, που απόλαυσα με cocktail.

Δύο εστιατόρια για Club Dining στα νότια προάστια

Από τις νέες αφίξεις του καλοκαιριού που μας εντυπωσίασε τόσο για τους φινετσάτους χώρους που προσδίδουν αίγλη και κομψότητα ενός άλλου αιώνα δίνοντας βάση στους μεγάλους χώρους με προσωπικότητα και ζεστασιά, όσο και για το προσεγμένου μενού που επιμελείται ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης είναι το Bungalow 7 στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το εντυπωσιακό bar του Bungalow 7
Το εντυπωσιακό bar του Bungalow 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φαγητό ποτό εστιατόρια
Από τους πιο ζεστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς μήνες

Επένδυση ξύλου, γήινα χρώματα αλλά και κάποιες πιο έντονες αποχρώσεις για να τονίζουν τα σημεία, υφάσματα με ωραία μοτίβα, ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα και πίνακες, φυσικά στοιχεία όλα μαζί συνθέτουν αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Η τραπεζαρία, το avant- garde Bedroom με τους εντυπωσιακούς καναπέδες-κρεβάτια, το μεγάλο μαρμάρινο μπαρ και το tea-room με τη vintage ταπετσαρίαείναι οι χώροι που θα απολαύσουμε περισσότερο με την αλλαγή του καιρού αφήνοντας τον εξωτερικό χώρο να τον απολαμβάνουμε κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Η carbonara -από τιςωραιότερες που έχω δοκιμάσει.
Η carbonara -από τιςωραιότερες που έχω δοκιμάσει.

Στο Bungalow 7, το μενού παντρεύει αρμονικά τα μεσογειακά υλικά με τις ιαπωνικές επιρροές και τις ασιατικές τεχνικές. Φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές και υπέροχα συνοδευτικά αλλά και προτάσεις sushi είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε στον εμπνευσμένο κατάλογο που έχει δημιουργήσει ο σεφ. Στα προτεινόμενα κυρίως πιάτα βάζω την carbonara που έρχεται μέσα σε μια σάλτσα παρμεζάνας pecorino, το φιλέτο A5 wagu Ιαπωνίας που συνοδεύεται από τρεις σάλτσες και τον λούτσο. Από τα ορεκτικά μη χάσετε το pain au lait, με χειροποίητο ψωμάκι μπριος γεμισμένο με ταραμά- αβοκάντο και πασπαλισμένο από πάνω με κρεμμύδι και tobiko.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κοπές και συνοδευτικά
Κοπές και συνοδευτικά

Αξίζει να αναφέρω ότι στο Bungalow 7 είναι «δυνατός» ο κατάλογος με sushi, τον οποίο επιμελείται ο Γρηγόρης Αποστόλου -στα plus ότι ακόμα και πιο flat γεύσεις έχουν ένταση και ισορροπία. Δοκιμάστε τα: lobster maki που έρχεται τυλιγμένο σε pok choi και το sushi με καπνιστό χέλι.

Αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής, κάθε Πέμπτη, από τις 24 Οκτωβρίου, το Bungalow 7 εγκαινιάζει τις βραδιές Club Dining, βραδιές που θα είναι γεμάτες χαρούμενα πρόσωπα, μουσική, ωραία ποτά και εξαιρετικό φαγητό.

Επιλέξτε από τα signature cocktails
Επιλέξτε από τα signature cocktails
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Club Dining, η λαμπερή εποχή των εκλεπτυσμένων πάρτι στα bungalows των Αστεριών, όπου ο χρόνος κυλούσε ουσιαστικά και απολαυστικά, μεταφέρεται στο σήμερα. Σε έναν χώρο όπου διαφορετικές επιρροές, γεύσεις, στυλ και γωνιές συνυφαίνονται με αριστοτεχνικό τρόπο, το Bungalow 7 συνεχίζει να αναβαθμίζει την εμπειρία της αθηναϊκής νύκτας, φέρνοντας μια διαφορετική, σύγχρονη ματιά στη βραδινή μας διασκέδαση.

Στα τραπέζια, η όμορφη οικειότητα ενός δείπνου μεταξύ φίλων. Στους καναπέδες, πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, με μικρά πιάτα που θα συνοδεύσουν το κρασί, τα ποτά και τα κοκτέιλ. Στο bar, οι ρυθμοί θα ανεβαίνουν σημαντικά κάποιες Πέμπτες κάθε μήνα, με την παρουσία των Cocktail Curators, των guest bars και bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα έρχονται αποκλειστικά για τους καλεσμένους του Bungalow 7.

Το Manko Athens, μέρος του εντυπωσιακού One & Only Aesthesis, συνδυάζει την αυθεντική περουβιανή γαστρονομία με τη μαγεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Εμπνευσμένο από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Περού, το εστιατόριο συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την απόλυτη χαλάρωση σε έναν εντυπωσιακό χώρο που μεταμορφώνεται από ημέρα σε νύχτα.

Ο χώρος στο Manko Athens
Ο χώρος στο Manko Athens
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού επιμελείται ο ανερχόμενος σεφ Juan David Ocampo, έχοντας ως το ψάρι και τα θαλασσινά, όπως το Blue Lobster με αστακό, σάλτσα hollandaise rocoto, τσιπς από κασάβα, φρέσκο κρεμμύδι και βρώσιμα λουλούδια, το Tuna Tiradito, κοιλιά τόνου στη σχάρα, καπνιστό κίτρινο leche de tigre, γλυκοπατάτα, choclo, cancha και φύλλα κόλιανδρου και το Whole Fish Nikkei με τηγανητό λαβράκι.

Κάθε Πέμπτη θα μεταμορφώνεται σε Manko Muse
Κάθε Πέμπτη θα μεταμορφώνεται σε Manko Muse

Κάθε Πέμπτη θα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα τροποποίηση, καθώς το Manko Athens θα μεταμορφώνεται σε Manko Muse. Εντυπωσιακά lineups με DJs, καλλιτέχνες και performers, θα μεταμορφώνουν τον χώρο σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο μουσική και χορό. Η βραδιά ξεκινά από τις 22:00 με μουσικές, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και signature cocktails.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ