Λαχταριστά burgers με χειροποίητο bun και smash μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τραγανές τηγανιτές πατάτες και νόστιμες σάλτσες ως συνοδευτικό θα απολαύσετε σ΄ ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά, στο Κολωνάκι.
Η επιστροφή πίσω στην πόλη και η επανένταξη στην καθημερινότητα σημαίνει και έξοδος σε αγαπημένα στέκια της Αθήνας. Έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που επιστρέφουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές αναζητάμε εκείνα τα μαγαζιά που τα έχουμε συνδυάσει με νόστιμο φαγητό; Σα να θέλουμε με αυτό τον τρόπο να «χωθούμε» ξανά στην καθημερινότητα μας ξεκινώντας από το σημείο που την αφήσαμε και ένας από τους τρόπους είναι το φαγητό σε αγαπημένα στέκια που θέλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.
Τα burgers είναι από τις street food επιλογές που αρέσουν πολύ και τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλές συνταγές που δεν είναι τόσο ανθυγιεινές. Αντίθετα, ανάμεσα στα δύο ψωμάκια μπορούν να μπουν υγιεινά υλικά, όπως το smash burger και το ψητό κοτόπουλο, δροσερές σαλάτες και να γίνουν ένα γεύμα χωρίς περαιτέρω θερμίδες. Μάλιστα, σε πολλά μαγαζιά μπορείτε να βρείτε ως συνοδευτικό, αντί για πατάτες τηγανιτές, γλυκοπατάτες που είναι πιο υγιεινές και πάνω απ όλα νόστιμες.
Το «Smash n’ bun», που φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου, από την πρώτες ημέρες λειτουργίας του κατάφερε να προσελκύσει τους foodies που ψάχνουν τις νέες αφίξεις και πλέον θεωρείται από τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσετε ένα λαχταριστό smash burger, στο Κολωνάκι.
Ο γνωστός σεφ, που από τα πρώτα του βήματα βρέθηκε στην κουζίνα του εστιατορίου «Σπονδή», το μόνο που τότε κατείχε δύο αστέρια Michelin και υπήρξε φυτώριο σημαντικών μαγείρων, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν και να υπογράφουν μενού σε αξιόλογα μαγαζιά της πόλης.
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου ειδικεύεται στο κρέας δημιουργώντας πιάτα με ταυτότητα και αγαπάει να το επεξεργάζεται σε κάθε μορφή του. Δεν είναι τυχαίο που τόσο το «Brutus», στο Κολωνάκι, όσο και το νέο «ΟΧ», στο Χίλτον, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για το κρεατικό μενού. Στο «Smash n bun» δίνει τη δική του οπτική στο burger με νόστιμα κρέατα, χειροποίητα ψωμάκια bun και φυσικά σάλτσες που παρασκευάζονται μέσα στην κουζίνα. Με άλλα λόγια, δεν είναι το κλασικό burger που θα δοκιμάσετε, αλλά ένα πιάτο, με γευστικούς συνδυασμούς, που δεν παραπέμπει στο γνωστό junk food. Άλλωστε, ολοένα και περισσότεροι chef, με διακρίσεις, επιλέγουν να ασχοληθούν με το burger, όπως η καντίνα «Four Hands, το Chicken picnic και το Ekiben, βγάζοντας το από την κατηγορία του junk food που είχε τα πρωτεία.
Signature burgers με μοσχαρίσιο κιμά ωρίμανσης και χειροποίητα bun με βιολογικό αλεύρι
Δεν ξέρω πόσες φορές έχω επισκεφτεί το «Smash n’ bun», στο Κολωνάκι, αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας του -ξέρω όμως ότι κάθε φορά, αν και θέλω να δοκιμάσω νέες γεύσεις, επιμένω σε κάποια κλασικά burgers που έχω ξεχωρίσει.
Να σημειώσω ότι όλα τα burgers βασίζονται σε συνταγές που έχει δημιουργήσει ο Μιχάλης Νουρλόγλου και εκτελούνται από τον υπεύθυνο της κουζίνας του «Smash n’ bun». Εκτός από το πετυχημένο συνδυασμό υλικών, το μυστικό της γεύσης κρύβεται στην πρώτη ύλη και στις παρασκευές. Ο κιμάς για τα smash burgers είναι μοσχαρίσιος dry-aged ωρίμασης 40 ημερών, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα, το κοτόπουλο είναι ελευθέρας βοσκής και το χειροποίητο bun φτιάχνεται από βιολογικό αλεύρι.
Τα burgers που έχουμε ξεχωρίσει και προτείνουμε να δοκιμάσετε
Στον κατάλογο του «Smash n’ bun» θα βρείτε επιλογές σε burgers με smash μπιφτέκι, με τραγανά κομμάτια κοτόπουλου, τραγανές φτερούγες, πατάτες τηγανιτές, σαλάτες και χειροποίητες σάλτσες με μυστική συνταγή του σεφ. Στα πλεονεκτήματα του μενού που έχει δημιουργηθεί τα burgers χωρίς κρέας, με beyond κρέας και bio cheddar -υπάρχει η επιλογή στο «Just burger»να επιλέξετε μπέικον.
Ας περάσουμε τώρα στα εξαιρετικά burgers του καταλόγου, δηλαδή σ’ αυτά που θέλεις να δοκιμάζεις ξανά και ξανά μιας και η κάθε μπουκιά «γαργαλάει» γευστικά τον ουρανίσκο. Το «Teddy’s» είναι το κλασικό burger με potato bun, ντομάτα, βιολογικό cheddar, πίκλες και snb sauce που το κάνει να ξεχωρίζει αναδεικνύοντας όλες τις γεύσεις, το «Smokey» έχει έντονα αρώματα από το μπέικον και φυσικά την bbq sauce που τους δίνει τις απαραίτητες εντάσεις. Στα best seller είναι το «Moldo» - από τα πιο αγαπημένα -που θα λατρέψουν όσοι τους αρέσουν τα μανιτάρια. Το μυστικό σε αυτό το λαχταριστό burger είναι πως τα μανιτάρια παρασκευάζονται σε κρεμώδη σάλτσα και δένουν άψογα με την garlic mayo απογειώνοντας το πιάτο.
Το «Hot Korean chicken» είναι από τα best seller, στην κατηγορία burger με κοτόπουλο, και φτιάχνεται με τραγανά κομμάτια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και garlic djon mayo που του δίνει όλη τη νοστιμιά, ενώ πιο δροσερό είναι το «Chick’n Avocado» με coleslow που δένει τέλεια με το κοτόπουλο.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν burger, αλλά ακολουθούν μια πιο ισορροπημένη διατροφή ή πολύ απλά έχουν βγάλει τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους η επιλογή είναι το «Yogi». Το ψωμάκι bun παρασκευάζεται με γάλα αμυγδάλου, beyond μπιφτέκι και garlic faux mayo -ιδιαίτερη γεύση με ωραίες υφές και ισορροπία στα υλικά.
Εκτός από τα burgers, στον κατάλογο υπάρχουν σαλάτες και πατάτες τηγανιτές, σε διάφορους συνδυασμούς, που αξίζει να τις δοκιμάσετε με τις χειροποίητες σάλτσες που παρασκευάζει ο Μιχάλης Νουρλόγλου με μυστική συνταγή.
Ο συνδυασμός πατάτες τηγανιτές με σος τρούφας ή roasted garlic mayo είναι από τους πολύ δυνατούς αν σας αρέσουν οι συγκεκριμένες γεύσεις.