Δείτε τον μακρινό πλανήτη Δία, πιο κοντά από ποτέ [βίντεο] - iefimerida.gr

Δείτε τον μακρινό πλανήτη Δία, πιο κοντά από ποτέ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακές λεπτομέρειες από τον μακρινό πλανήτη Δία, δίνει το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA για πρώτη φορά.

Οι νέες εικόνες και οι χάρτες υψηλής ανάλυσης είναι τα πρώτα αποτελέσματα από το πρόγραμμα που διεξήχθη για τη διερεύνηση των εξωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Οι παρατηρήσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμπεριλάβουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανέμων, των σύννεφων, των καταιγίδων και της ατμοσφαιρικής χημείας.

O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να περιλάβει στο εσωτερικό του όλους τους άλλους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος. Η μάζα του είναι 318 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης, και 2,5 φορές μεγαλύτερη του συνόλου των πλανητών και δορυφόρων. Ο όγκος του είναι 1.321 φορές μεγαλύτερος από τον όγκο της Γης.

Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ηλιο.

Η απόστασή του από τη Γη κυμαίνεται ανάμεσα στα 591.000.000 χλμ και 965.000.000 χλμ. Περιστρέφεται πάρα πολύ γρήγορα γύρω από τον άξονά του, περίπου σε 10 ώρες, πιο γρήγορα από όλους τους πλανήτες.

Δείτε τον μακρινό πλανήτη Δία, πιο κοντά από ποτέ [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Δείτε τον μακρινό πλανήτη Δία, πιο κοντά από ποτέ [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλανήτης ΔΙΑΣ τηλεσκόπιο NASA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ