Ρομπέι: Καταλαβαίνουμε τις θυσίες του Ελληνικού λαού - iefimerida.gr

Ρομπέι: Καταλαβαίνουμε τις θυσίες του Ελληνικού λαού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και προσήλωσης στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, κάνοντας αναφορά και στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις.Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ρόμπεϊ διαβεβαίωσε για τη στήριξη της ΕΕ στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες. Συνεχίζοντας τόνισε πως αυτές οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και επισήμανε πως σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να υπάρχει προσήλωση στους στόχους που έχουν τεθεί. Σημείωσε μάλιστα πως όλες αυτές οι προσπάθειες είναι αναπόφευκτες και θα έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί εδώ και καιρό.

Ο κ. Ρόμπεϊ αναγνώρισε πως το πρόγραμμα που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση «επιβάλλει επαχθείς θυσίες στην κοινωνία», γι' αυτό και, όπως ανέφερε, θα πρέπει να υπάρχει ισοτιμία στην κατανομή βαρών, μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε για άλλη μία φορά πως οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός είναι δύσκολες, αλλά αποδίδουν καρπούς.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ιστορία της Ευρώπης και τόνισε ότι οι προωθούμενες αλλαγές εγγυώνται μια κοινωνία πιο δίκαιη που θα μπορέσει να δώσει δουλειές στη νεολαία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόκληση που έχει μπροστά της η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο δυνατή, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Μαρτίου. Αποφασίσαμε την ενίσχυση της σταθερότητας της ευρωζώνης υιοθετήσαμε το σύμφωνο για το ευρώ [EUR=X] που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι είναι κρίσιμο να ορίζουμε, όπως είπε τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε και πάλι υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

Πηγή: naftermporiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ