Πεδίο μάχης ο Βόλος μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού [βίντεο] - iefimerida.gr

Πεδίο μάχης ο Βόλος μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δεκαεφτά προσαγωγές και δέκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Βόλο, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που ξέσπασαν χθες όταν ανακοινώθηκε ο υποβιβασμός του τοπικού Ολυμπιακού στη Δ’ Εθνική με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όλη τη νύχτα οπαδοί της ομάδας συγκρούονταν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στην πόλη μάλιστα έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας αλλά και της Μακεδονίας καθώς η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

Από το απόγευμα -με την ανακοίνωση του υποβιβασμού της ομάδας- οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου συνέρρεαν στο κέντρο. Άλλοι κατευθύνθηκαν προς το Πανθεσσαλικό, άλλοι προς το σύνδεσμο των Austrian Boys -οργανωμένοι οπαδοί- στην οδό Αγίου Δημητρίου και άλλοι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου έκαψαν σημαίες του κυβερνώντος κόμματος, φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και πετούσαν αντικείμενα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και ακολούθησαν συγκρούσεις που επεκτάθηκαν και σε γύρω περιοχές. Οι οπαδοί άναψαν φωτιές για να προστατευθούν από τα χημικά. Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν και μέχρι τα μεσάνυχτα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Οι οπαδοί παραβίασαν την πόρτα του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Καρτάλη. Πέταξαν από το μπαλκόνι στο δρόμο από γραφεία μέχρι έγγραφα και έβαλαν φωτιά. Οι πυροσβέστες για σχεδόν 45 λεπτά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, καθώς οι χούλιγκαν τους απαγόρευαν να περάσουν τα μπλόκα που είχαν στήσει. Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις έγκυες, τέσσερα παιδιά κι ένα βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Περισσότεροι από 350 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης έχουν καταστραφεί, ενώ και σήμερα το πρωί ήταν έντονη η μυρωδιά από τη χρήση των δακρυγόνων. Η σημερινή εικόνα της πόλης πάντως είναι σαφώς καλύτερη από χθες το βράδυ, με ένα μεγάλο μέρος των δρόμων να έχει καθαριστεί.

Με δηλώσεις τους οι τοπικοί παράγοντες έκαναν λόγο για εξοντωτική απόφαση, για κατάφωρη αδικία σε βάρος της πόλης, για αναιτιολόγητη και πλημμελή απόφαση και για εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.

Ανασύρουν στην επιφάνεια και την αφαίρεση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα για οικονομικούς λόγους και έτσι γίνεται κατανοητό το κλίμα το οποίο επικρατεί στην πόλη.3

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή επρόκειτο να αρχίσει στο κολυμβητήριο του Βόλου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νέων ανδρών. Ωστόσο, με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, η KOE και η FINA προσανατολίζονται στην αλλαγή της έδρας των αγώνων, με αυτούς να γίνονται πιθανότατα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ