Άκαρπη η συνάντηση με Ραγκούση - Σε επ' αόριστον απεργία τα ταξί - iefimerida.gr

Άκαρπη η συνάντηση με Ραγκούση - Σε επ' αόριστον απεργία τα ταξί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή των ταξί επ΄αόριστον από τους δρόμους και αναζήτηση νέων μορφών διαμαρτυρίας.

«Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ' αόριστο, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο. Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση των οδηγών ταξί.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επεισόδια έξω από το υπουργείο

Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, καθώς ομάδα "θερμόαιμων" επιχείρησε να μπει στο κτίριο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε «θλίψη για τους 10-15 προβοκάτορες», «που δημιούργησαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Μεταφορών», όπου έγινε νωρίτερα η συνάντηση με τον υπουργό, Ι. Ραγκούση.

Και ταξί από την Πελοπόννησο στην Αθήνα

Νωρίς το μεσημέρι, περίπου 300 ταξί από την Αρκαδία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα ξεκίνησαν από τον σταθμό διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου και 'εν πομπή' κατευθύνονταν προς την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, 60 ταξί παραμένουν στα διόδια Νεστάνης και τα ταξί της Κορίνθου βρίσκονται στα διόδια Ισθμού, όπου περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώνουν.

Στις 10 το πρωί περίπου 500 ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής συγκεντρώθηκαν επί της οδού Αναστάσεως η οποία έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης, 50 ταξί βρίσκονταν παρατεταγμένα σε παράδρομο της Μεσογείων χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Αποκλεισμοί διοδίων και ελεύθερη διέλευση

Επίσης, οι ταξιτζήδες παρέταξαν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, και σήκωσαν τις μπάρες προκειμένου να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Και τα κόμματα επιδίδονται σε πόλεμο δηλώσεων

Εν τω μεταξύ, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την απόφαση του υπουργού Μεταφορών Γ.Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα του επαγγέλματος, καθώς και για την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη σε συγκέντρωση του ΣΑΤΑ. Η κυβέρνηση κάλυψε απολύτως τον υπουργό, ενώ η ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Ραγκούση «αρχιτέκτονα του χάους» και τον πρωθυπουργό απλό θεατή.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑΜηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων, πραγματοποίησαν σήμερα ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Οι αυτοκινητιστές μέσω του κόμβου Κλαδισού, και των οδών Κισάμου - Κυδωνίας κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης όπου για δέκα λεπτά ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητα τους.

Αντιπροσωπεία τους είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκυλάκη στον οποίο και μετέφεραν την αντίθεση τους στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Η πορεία των ταξί κινείται αυτή την ώρα προς το αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών από τα Χανιά θα πάρει μέρος και στην παγκρήτια κινητοποίηση το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Στις 9 το πρωί, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν με τα οχήματα τους έξω από το νοσοκομείο Χανίων όπου και εκπρόσωποι τους έδωσαν εθελοντικά αίμα για τις ανάγκες της αιμοδοσίας.

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε ότι έχει απομείνει από το αίμα και τη ζωή μας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ταξί στα Χανιά Ηλίας Καραπατάκης τονίζοντας ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Ταξί στα Χανιά δεν φαίνεται ωστόσο να επηρεάζουν τον τομέα της κρουαζιέρας καθώς παρά το γεγονός ότι κανένα Ταξί δεν μεταφέρει επιβάτες, αυτό γίνεται από το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων που μεταφέρει από την Σούδα στα Χανιά τους επιβάτες των πλοίων κρουαζιέρας με συνεχή δρομολόγια και χωρίς να υπάρχουν μπλόκα από τα Ταξί.

Η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ έχει διαθέσει 14 μεγάλα λεωφορεία που εκτελούν μέχρι και την αναχώρηση κάθε μέρα των πλοίων κρουαζιέρας συνεχή δρομολόγια.

Προβλήματα στη μετακίνηση των επισκεπτών παρατηρούνται στο αεροδρόμιο των Χανίων, όπου το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει πυκνώσει τα δρομολόγια του ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες.

Προβλήματα σημειώνονται και στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς δυναμικότερα συνεχίζουν την αντίδρασή τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", του Ηρακλείου.

Η ταλαιπωρία των τουριστών είναι μεγάλη, καθώς περπατούν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προειδοποιούν πως η ουρά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της εθνικής οδού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

Η απεργία όπως αναφέρουν οι ταξιτζήδες θα συνεχιστεί επ' αόριστον, ενώ ζητούν συγνώμη από τους πολίτες και από τους τουρίστες για την ταλαιπωρία που υπομένουν από τις κινητοποιήσεις τους.

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Περίπου 300 ιδιοκτήτες έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ