Τι τρώει μια διαιτολόγος καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, επί μια εβδομάδα -Θα εκπλαγείτε - iefimerida.gr

Τι τρώει μια διαιτολόγος καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, επί μια εβδομάδα -Θα εκπλαγείτε

Διαιτολόγος με κορμάκι
Τι τρώει μια διαιτολόγος;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διαιτολόγος από την Αυστραλία, μοιράστηκε με τον κόσμο τι τρώει μέσα σε μια βδομάδα και αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ως οδηγό το «τι τρώτε σε μια μέρα» ως σημείο αναφοράς για τη διατροφή σας.

Η 30χρονος διαιτολόγος από το Σίδνεϊ, Λίντι Κοέν, είπε ότι αυτό που τρώτε σε μια μέρα «δεν έχει σημασία», καθώς αυτό που είναι σημαντικότερο και συμβάλλει στο να είστε υγιείς και δυνατοί, είναι το τι τρώτε σε μια εβδομάδα, ένα μήνα και ένα χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο φαγητού της Λίντι, δεν είναι μόνο γεμάτο με φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες, αλλά και νόστιμα φαγητά που βοηθούν στο να διατηρείστε υγιείς και σε φόρμα, περισσότερο από ό, τι νομίζετε.

Δευτέρα

  • 7.34πμ: Η Λίντι λέει ότι ξεκινά καθημερινά με έναν καπουτσίνο φτιαγμένο με αποβουτυρωμένο γάλα και λίγη σοκολάτα, τριμμένη στην κορυφή.

«Θα μπορούσα να παραλείψω τη σοκολάτα και να το κάνω πιο υγιεινό, αλλά για να είμαι ειλικρινής, η λίγη σοκολάτα, με βοηθά να ξέρω ότι επιτρέπεται», είπε. «Δεν απαγορεύεται. Όταν βγάζουμε τα πράγματα από τη λίστα των επιτρεπόμενων τροφίμων, τότε αρχίζουμε να τα λαχταρούμε και να κάνουμε κραιπάλες», υποστηρίζει. Η διαιτολόγος εξήγησε ότι είναι πολύ καλύτερα να αφήσετε τον εαυτό σας να φάει λίγο από αυτό που αγαπάτε, ώστε να μην αισθάνεστε στερημένοι.

  • 10.30πμ: Η Λίντι πιστεύει ότι η κοινωνία μπορεί να σας έχει καθορίσει ότι θα πρέπει να τρώτε μόλις ξυπνήσετε, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο να ισχύει. «Παρατήρησα ότι δεν πεινάω πολύ όταν ξυπνάω, οπότε μου αρέσει να περιμένω μια ώρα και να δω αν πεινάω πριν φάω», αναφέρει.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωινό της Λίντι τη Δευτέρα ήταν μούσλι με γάλα. Αυτό το κάνει περίπου μία φορά κάθε δεκαπενθήμερο και συνήθως ρίχνει έναν διαφορετικό συνδυασμό σπόρων για να αλλάξει λίγο τη διατροφή της.

Αυτή τη φορά, το μούσλι έχει σπόρους chia, σπόρους λιναριού, βρώμη, κάσιους και αμύγδαλα σε νιφάδες, μαζί με λίγο μέλι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

  • 1.07μμ: Το μεσημεριανό γεύμα τις περισσότερες μέρες είναι μια σαλάτα διαφόρων ειδών, αλλά η Λίντι υποστηρίζει ότι δεν της αρέσει να στερείται φαγητά τρώγοντας τις σαλάτες της. Τη Δευτέρα επιλέγει φαλάφελ με κολοκύθα τηγανητή, και μερικά χόρτα από τον κήπο της μαζί με αβοκάντο και ταχίνι.
  • 3.11μμ: Τα περισσότερα απογεύματα, της αρέσει να δοκιμάζει και να πίνει κεφίρ όταν μπορεί για τα προβιοτικά που βοηθούν το έντερο.
  • 5.04μμ: Τη συγκεκριμένη μέρα, η Λίντι είπε ότι ήταν ιδιαίτερα πεινασμένη καθώς γυμνάστηκε και το μεσημεριανό της ήταν πολύ ελαφρύ. Μαρινάρισε λίγο τόφου για να το απολαύσει πριν το δείπνο.
  • 7.39μμ: Το δείπνο τη Δευτέρα ήταν τηγανητή γλυκοπατάτα με μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά. Η διαιτολόγος λέει ότι της αρέσει να «γεμίζει» τα γεύματά της με όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά, οπότε ακόμα κι αν δεν τρώει ιδιαίτερα υγιεινά, τότε έχει σίγουρα φάει πολλά λαχανικά.
  • 8.34μμ: Τη Δευτέρα είχε απομείνει κέικ σοκολάτας, που της είχε φέρει η μαμά της, από τα γενέθλια του αδελφού της Λίντι.

Τρίτη

  • 7.32πμ: Η Τρίτη ξεκίνησε όπως τη Δευτέρα, με τον καπουτσίνο σοκολάτας της και αργότερα έφαγε πρωινό.
  • 11πμ: Το πρωινό την Τρίτη ήταν το ίδιο μούσλι με την προηγούμενη μέρα, αλλά με ένα ποτήρι κεφίρ.
Η διαιτολόγος Λίντι Κόεν, τρώει συνήθως για πρωινό μούσλι με γάλα
Η διαιτολόγος Λίντι Κόεν, τρώει συνήθως για πρωινό μούσλι με γάλα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1.02μμ: Η Λίντι έφαγε μια ψητή κολοκύθα και σαλάτα freekeh την Τρίτη, προσθέτοντας γλυκοπατάτα για «κάτι πιο ζουμερό».
  • 7.43μμ: Η νεαρή διαιτολόγος δεν έφαγε σνακ την Τρίτη και αντ' αυτού έφαγε τα φαγητά που είχαν απομείνει όπως ο κιμάς και τα λαχανικά μέσα σε μία τορτίγια.
  • 8.47μμ: Το επιδόρπιο την Τρίτη ήταν ένα αχλάδι, κομμένο σε φέτες.

Τετάρτη

  • 7.32πμ: Όπως πάντα η μέρα ξεκίνησε με καφέ.
  • 10.17πμ: Την Τετάρτη, η Λίντι είπε ότι είχε όρεξη να φάει αυγά για πρωινό και έτσι στράφηκε σε μια από τις αγαπημένες της συνταγές που αγαπάει για οποιοδήποτε γεύμα όλο το χρόνο: τη shakshuka.

«Για να φτιάξετε τη shakshuka, απλά βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε μερικά ρεβίθια και κονσερβοποιημένες ντομάτες και ανακατέψτε τα με μερικές νιφάδες τσίλι και μαροκινά καρυκεύματα. Ανακατέψτε τα όλα, αφήστε το να ζεσταθεί και μετά προσθέστε δύο αυγά και αφήστε τα να μαγειρευτούν αργά. Αφήστε το τηγάνι για πέντε ή δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε».

«Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα βότανα και φέτα. Εγώ βάζω επίσης και αβοκάντο. Λατρεύω αυτό το πιάτο γιατί είναι υπέροχο για να βάζω τα όσπρια στη διατροφή μου. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, όταν θέλετε κάτι γρήγορο που είναι επίσης και υγιεινό».

  • 1.45μμ: Επειδή το shakshuka κράτησε τη Λίντι, δεν έφαγε μεσημεριανό, αλλά προτίμησε να φάει λίγο καρπούζι ως σνακ στις 1.45μμ.
  • 4μμ: Ωστόσο, έως τις 4μμ, η διαιτολόγος είπε ότι ήταν έτοιμη για κάτι λίγο πιο χορταστικό. Έτσι, επέλεξε ένα μπολ λαχανικών με tofu σε μια προσπάθεια να «καταναλώσει και να φάει όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά».
Η Λίντε βάζει πολλά λαχανικά στη διατροφή της
Η Λίντε βάζει πολλά λαχανικά στη διατροφή της
  • 7.16μμ: Για δείπνο, έφαγε ένα εβραϊκό πιάτο που είχε ετοιμάσει η μητέρα της, μιας και είναι Εβραία, σούπα κοτόπουλου και kugel με πατάτα.
  • 8μμ: Στις 8 ήρθε η ώρα για ένα μπράουνι.

Πέμπτη

  • 7.32πμ: Η Πέμπτη ξεκίνησε με καφέ, πριν η Λίντι φάει το μούσλι της.
  • 11.15πμ: Την Πέμπτη, η Λίντι έφαγε το μούσλι με ελληνικό γιαούρτι.
  • 2,05 μ.μ.: Για μεσημεριανό έφαγε ότι είχε απομείνει από το γεύμα με την κολοκύθα και τη σαλάτα freekeh.
  • 5.30μμ: Αλλά επειδή το μεσημεριανό δεν τη φούσκωσε, το απόγευμα, η Λίντι είπε ότι έβαλε γρήγορα μια γλυκοπατάτα στη φριτέζα και έφαγε μερικές πατάτες ως σνακ.
  • 8.39μμ: Στη συνέχεια έφαγε ότι είχε απομείνει από το κούγκελ και το κρέας, μαζί με ένα κομμάτι μπράουνι που είχε περισσέψει για επιδόρπιο.
Ένα από τα σνακ της Λίντι
Ένα από τα σνακ της Λίντι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρασκευή

  • 7.32πμ: Η Λίντι ξεκίνησε με τον καφέ πριν ξεκινήσει μια βόλτα.
  • 10.30πμ: Στις 10.30πμ, έφαγε ένα κέικ φυστικοβούτυρου που πήρε από ένα τοπικό υγιεινό καφέ.
  • 12.07μμ: Τότε, περίπου το μεσημέρι, τηγάνισε λίγο κουνουπίδι.
  • 1.45μμ: Το μεσημεριανό γεύμα ήταν μια κολοκύθα σαλάτα με ρόδι και μια αγγουροσαλάτα.
  • 4.13μμ: Περίπου στις 4, η Λίντι είπε ότι έφαγε ως σνακ λίγο πεπόνι όσο και σε μια σπιτικό bliss ball για να την κρατήσει μέχρι το βράδυ.
  • 7.38μμ: Το δείπνο απόψε είναι αργό μαγειρεμένο αρνί και ψητά λαχανικά.
  • «Ενιωθα ότι δεν έχουμε φάει πολύ κρέας αυτή την εβδομάδα».

Σάββατο

  • 7.32πμ: Καφές κανονικά.
  • 9.46πμ: Η Λίντι επέστρεψε στο μούσλι της με επιλογή κλασικού γάλακτος.
  • 12.34μμ: Το μεσημεριανό ήταν μια σαλάτα κολοκύθας και κινόα.
  • 3.20μμ: Στις τρεις και είκοσι το μεσημέρι, είπε ότι είχε λίγο κεφίρ και μια μπάλα σοκολάτας (bliss ball).
  • 5.12μμ. Στη συνέχεια, η διαιτολόγος ήπιε έναν ντεκαφεϊνέ καφέ, μαζί με μερικά πλακάκια της αγαπημένης της σοκολάτας.
  • 7.46μμ: Το δείπνο ήταν αρνί που είχε περισσέψει με λαχανικά και bocconcini, δηλαδή μικρές μπάλες με τυρί μοτσαρέλα.
  • 8μμ: Για επιδόρπιο, η Λίντι έφαγε σπιτικό apple crumble και κρέμα κάσταρντ.
Η διαιτολόγος Λίντι Κοέν
Η διαιτολόγος Λίντι Κοέν / Φωτογραφία: nude_nutritionist / Instagram

Κυριακή

  • 7.32πμ: Καφές κανονικά.
  • 9πμ: Την Κυριακή, η Λίντι είπε ότι της αρέσει να τρώει κάτι λίγο διαφορετικό και τη συγκεκριμένη Κυριακή, σκέφτηκε αβοκάντο σε τοστ με νιφάδες τσίλι και φέτα στην κορυφή.
  • 12.57μμ: Το μεσημεριανό ήταν αρνί με λαχανικά σε ένα μπολ.
  • 6.15μμ: Για δείπνο, η Λίντι και ο φίλος της απόλαυσαν ρολάκια από φύλλα ρυζιού «ψεύτικης πάπιας» με αγγούρι, κόλιανδρο και κρεμμύδια. Τα έφτιαξαν στο σπίτι και σύμφωνα με τη Λίντι, ήταν το τέλειο, ελαφρύ δείπνο για το βράδυ της Κυριακής.
  • 8μμ: Το επιδόρπιο ήταν το σπιτικό apple crumble που είχε απομείνει.

«Η εβδομαδιαία διατροφή μου δεν είναι τέλεια και δεν νομίζω ότι πρέπει να τρώτε τέλεια», υποστηρίζει η νεαρη διαιτολόγος.

«Δεν κόβω τρόφιμα από τη διατροφή μου. Απλώς επικεντρώνομαι στη συσσώρευση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και τροφίμων ολικής αλέσεως και ξηρών καρπών».

Οπως λέει, ενώ η πλειονότητα των γευμάτων της είναι ισορροπημένη και γεμάτη με λαχανικά, αφήνει στον εαυτό της να τρώει λίγο από αυτό που αγαπά, για να μη στερεί έτσι τίποτα από τον εαυτό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαιτολόγος Διατροφή δίαιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ