Στον σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας η διατροφή και ειδικά τώρα την περίοδο της καραντίνας, αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα.
Αυτό που πρότεινε ο Σωτήρης Τσίοδρας είναι να ακολουθούμε το μεσογειακό μοντέλο διατροφής, σημειώνοντας πως λόγω της καραντίνας υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».
«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».
Ο διατροφικός αυτός οδηγός, στον οποίο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας περιλαμβάνει, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τις συμβουλές του Σωτήρη Τσιόδρα:
Ο διατροφικός οδηγός που βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή...