Νεοκλασικό του 1853 στη Σύρο, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, έγινε πολυτελές ξενοδοχείο -Εντυπωσιακό εσωτερικό - iefimerida.gr

Νεοκλασικό του 1853 στη Σύρο, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, έγινε πολυτελές ξενοδοχείο -Εντυπωσιακό εσωτερικό

Μια οικεία του 1853 μετατράπηκε σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Σύρο
Μια οικεία του 1853 μετατράπηκε σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Σύρο
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η σύγχρονη πολυτέλεια συνυπάρχει μοναδικά με στοιχεία του παρελθόντος στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, «Argini Hotel», στη Σύρο, ενώ το μενού έχει την υπογραφή του ομίλου Τραστέλη.

Ένα μοναδικό κτίριο οικοδομημένο το μακρινό 1853 με στόχο να στεγάσει την οικογένεια του Γρηγόρη Πάικου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, εξυμνώντας το μεγαλείο της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ανακαινίστηκε με σύγχρονη δεξιοτεχνία και απόλυτο σεβασμό στην διατηρητέα του ταυτότητα ως αρχιτεκτονικό μνημείο από την οικογένεια Πολυκρέτη και πλέον θα λειτουργεί ως πεντάστερο ξενοδοχείο στα Βαπόρια της Ερμούπολης, στη Σύρο, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον εμβληματικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ξενοδοχείο Σύρο παλιά οικεία
Μια αρχοντική κατοικία χτισμένη προηγούμενο αιώνα

Ένας απαράμιλλος συνδυασμός σύγχρονης πολυτέλειας με στοιχεία του παρελθόντος, όπως η επιβλητική σκάλα φτιαγμένη από ξύλο και μάρμαρο, τα τζάκια και φυσικά η άρρηκτη σχέση του κτιρίου με τον κόσμο της τέχνης το καθιστούν έναν προορισμό από μόνο του.

Η επιβλητική διακόσμηση του 5άστερου ξενοδοχείου, ένας ύμνος στο χτες και το σήμερα

Η μεγαλοπρέπεια και η καλλιτεχνική γοητεία του κτιρίου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με τις οροφογραφίες και τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν συλλογικά από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνταν στο νησί κατά τον 19ο αιώνα, πλήρως συντηρημένες από την Κλεοπάτρα Τσουράκη. Αναγεννησιακά στοιχεία, μυθικά πλάσματα αλλά και αναπαραστάσεις προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης και της Φιλικής Εταιρείας συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής, μια συνομιλία του χθες και του σήμερα.

Οι τοιχογραφίες δίνουν μια άλλη νότα στο δωμάτιο
Οι τοιχογραφίες δίνουν μια άλλη νότα στο δωμάτιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άποψη του χώρου
Άποψη του χώρου

Οι ιστορικές μνήμες εναρμονίζονται πλήρως με σύγχρονες αναφορές design από διεθνείς οίκους όπως Gessi, Flos, Artemide, Panzeri, TOOY, ΑSTRO, Poltrona Frau, Buster + Punch συντελώντας σε ένα σύνθετο δημιούργημα αρχοντικής φιλοξενίας. Αισθητική και λειτουργικότητα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια bespoke προσέγγιση interior design που τοποθετεί το μάρμαρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάρμαρα όπως Covelano Macchia Vecchia, Azul Cielo, λευκά μάρμαρα Διονύσου και Grigio Carnico μεταξύ πολλών άλλων, συμπληρώνουν αρμονικά, ως φυσική συνέχεια, την διακόσμηση των δωματίων.

Το μάρμαρο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση
Το μάρμαρο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση

Η εσωτερική πισίνα με τα θερμά νερά, το jacuzzi και το hammam αποπνέουν πολυτέλεια και διάθεση για μια ολιστική εμπειρία διαμονής. H ασύγκριτη ομορφιά του Argini Hotel κορυφώνεται στο rooftop που προσφέρει ακαταμάχητη θέα τόσο προς τα αρχοντικά Βαπόρια όσο και τα γειτονικά νησιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέο 5αστερο ξενοδοχείο στη Σύρο
Ένας χώρος που αποπνέει πολυτέλεια

Στο rooftop bar ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ευφάνταστα cocktail με ελληνική χροιά και άρτια εκτελεσμένα classics και να χαλαρώσει δίπλα στην plunge pool.

Elixis Restaurant: Το εστιατόριο του 5άστερου ξενοδοχείου έχει την υπογραφεί του ομίλου Τραστέλη

Ο Απόστολος Τραστέλης γίνεται κοινωνός στο όραμα του Γιάννη Πολυκρέτη με τον όμιλό του να συνυπογράφει ένα μητροπολιτικό μενού με πινελιές εντοπιότητας και εγχώρια υλικά στην καλύτερη φάση τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδυάζοντας κοσμοπολίτικο γαστριμαργικό ταμπεραμέντο με βέρα ελληνική διάθεση, ο σεφ του Elexis Restaurant Νίκος Σταμάτης ενορχηστρώνει ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες.

Στο εστιατόριο, μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης θα απολαύσει κοπανιστή Σύρου, φάβα με μαρμελάδα από Συριανή κάππαρη,σαλάτα με πρωταγωνιστή το σπανάκι και σύκο μαριναρισμένο σε κρασί του νησιού και δροσερά πιάτα όπως το ceviche με yuzu και γάλα καρύδας.

Σαλάτα με πρωταγωνιστή το σπανάκι
Σαλάτα με πρωταγωνιστή το σπανάκι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα ζεστά πιάτα, οι αγκινάρες ανανεώνονται με Hollandaise dressing, όσο το καλαμάρι αποκτά γλυκόξινη επίγευση, χάρη στη μαρμελάδα τσίλι και το ginger. Φυσικα δεν λείπουν τα θαλασσινά αλλά και καρνιβορικές επιλογές που περιλαμβάνουν από Rib Eye έως dry aged flap steaks και tomahawk.

Ο επίλογος είναι γλυκός με τη πάντα ευπρόσδεκτη σοκολάτα στην πιο δημιουργική της εκδοχή, πάβλοβα και matcha brûlée με καραμελωμένο shiso. Αριστοτεχνικά δομημένη, η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον τοπικό, ευρύτερα ελληνικό αλλα και διεθνή αμπελώνα.

Το πρωινό κινείται σε a la carte ρυθμούς με επιρροές από την ελληνική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Απόλλωνος 11-13, Ερμούπολη Σύρος, 84100



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ