Επισκεφθήκαμε το Luaz στην Πάρο: Απολαυστικό φαγητό πάνω στο κύμα, στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Νάουσας - iefimerida.gr

Επισκεφθήκαμε το Luaz στην Πάρο: Απολαυστικό φαγητό πάνω στο κύμα, στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Νάουσας

Τραπέζια θάλασσα νησί Νάουσα Πάρος
Τα τραπέζια στην παραθαλάσσια αυλή του Luaz.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Ο Έλληνας σεφ της Κουρσεβέλ, Νικήτας Κυρίτσης, έχει δημιουργήσει φέτος ένα απολαυστικό μενού για το πιο feel good εστιατόριο της Νάουσας, το κοσμοπολίτικο Luaz, το κυκλαδίτικο εστιατόριο που συζητιέται φέτος -όχι άδικα- πολύ! 

Η Πάρος τα τελευταία χρόνια έχει ανθίσει. Θυμίζει τη Μύκονο των δεκαετιών του 1990 και του 2000. Κοσμοπολίτικη, ανάλαφρη και απολαυστική, αποπνέει μια αύρα χαλαρότητας, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στη γαστρονομία και το hotelling, χωρίς όμως να έχει αλλοιωθεί ο αυθεντικός κυκλαδίτικος χαρακτήρας της. Η Νάουσα σε όλο αυτό πρωτοστατεί, με νέα πεντάστερα resorts, ωραίες μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία και εστιατόρια αξιώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα τραπέζια του Luaz στην Πάρο είναι τοποθετημένα πλάι στο κύμα, με φόντο τον λευκό και φωτοσμένο οικσμό της Νάουσας.
Τα τραπέζια του Luaz στην Πάρο είναι τοποθετημένα πλάι στο κύμα, με φόντο τον λευκό και φωτοσμένο οικσμό της Νάουσας.

Fine-dining στη Μικρή Βενετία της Νάουσας 

Περιδιαβαίνοντας το νησί πριν λίγες ημέρες, επισκέφθηκα το πολυσυζητημένο Luaz του Λευτέρη Παυλή, στη Μικρή Βενετία της Νάουσας. Τοποθετημένο σε ένα προνομιακό σημείο, με τραπέζια πάνω στο κύμα και μια θέα που σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, το εστιατόριο αυτό είναι μια αληθινή, απολαυστική εμπειρία, από αυτές που τις θυμάσαι και θες να τις ζήσεις ξανά. Καλοκουρδισμένο, ατμοσφαιρικό, premium και ταυτόχρονα χαλαρό, αφού διαθέτει μια γκάμα πιάτων για όλα τα γούστα και τα budget, το Luaz, στο πιο ωραίο location του νησιού, προσφέρει ένα εξαιρετικό φαγητό δια χειρός Νικήτα Κυρίτση.

Το μενού που έχει σχεδιάσει ο Νικήτας Κυρίτσης είναι μεσογειακό με εκλεκτή πρώτη ύλη και κοσμοπολίτικα twists.
Το μενού που έχει σχεδιάσει ο Νικήτας Κυρίτσης είναι μεσογειακό με εκλεκτή πρώτη ύλη και κοσμοπολίτικα twists.

Ο διάσημος Έλληνας σεφ που τα τελευταία χρόνια μεγαλουργεί στην Κουρσεβέλ -στα εστιατόρια Mangeoire και Baïes στα βουνά Άλπεων-, έχοντας πίσω του μια σπουδαία θητεία σε απαιτητικές κουζίνες υψηλής γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων τα Nobu Matsuhisa της Μυκόνου, της Ζυρίχης, του Γκστάαντ και του Λονδίνου, αλλά και το Nammos, δημιούργησε για το Luaz πιάτα τόσο απολαυστικά και δημιουργικά που καταφέρνουν να σου τραβήξουν το βλέμμα από τη μοναδική θέα, η οποία μοιάζει με ζωντανό καμβά. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O head chef του Luaz Νικήτας Κυρίτσης / Φωτογραφία: nikitas_kyritsis/Instagram
O head chef του Luaz Νικήτας Κυρίτσης / Φωτογραφία: nikitas_kyritsis/Instagram

«Το μενού του Luaz είναι ένα απόσταγμα από τις ωραιότερες εμπειρίες που είχα όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ήθελα να χτίσω γαστρονομικά μια μεσογειακή εμπειρία που θα βασίζεται στην εξαιρετική πρώτη ύλη που έχουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας όμως τεχνικές που έχω κληρονομήσει από τη θητεία μου σε απαιτητικά εστιατόρια όπως το Nobu. Προσπαθώ να κρατώ το ελληνικό στοιχείο κυρίαρχο, χωρίς να λείπουν όμως οι fusion επιρροές από την ιαπωνική και την ιταλική κουζίνα», εξηγεί ο head chef του Luaz, Νικήτας Κυρίτσης. 

Aεροφωτογραφία της πλατείας με τα τραπέζια του Luaz.
Aεροφωτογραφία της πλατείας με τα τραπέζια του Luaz.

Μια λαμπερή και ατμοσφαιρική πλατεία σαν χολιγουντιανό σκηνικό

Επισκέφθηκα το Luaz δύο φορές. Την πρώτη κάθισα στην ωραία πλατεία, που είναι κατάμεστη και ζωηρή σαν χολιγουντιανό σκηνικό από τα πάρτι του Mama Mia. Αγόρια και κορίτσια με ένα ποτό στο χέρι, από τα γύρω μπαρ, αλλά και κοσμοπολίτικες παρέες με τσαλακωμένα, δροσερά λινά στα τραπέζια, δημιουργούν μια ανέμελη ατμόσφαιρα που θες δεν θες θα σου φτιάξει το κέφι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρπάτσιο με λαυράκι, τσίλι πιπεριές, λάδι, λεμόνι και αυγοτάραχο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καρπάτσιο με λαυράκι, τσίλι πιπεριές, λάδι, λεμόνι και αυγοτάραχο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Παραγγείλαμε μεθυστικά κοκτέιλς και κυρίως ωμά, κρύα πιάτα για να συνοδεύσουμε ελαφριά τα ποτά μας: Ένα υπέροχο καρπάτσιο με λαυράκι, τσίλι πιπεριές, λάδι, λεμόνι και αυγοτάραχο. Ένα sashimi μαγιάτικο με ταραμοσαλάτα και μια νόστιμη ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, yuzu και αυγοτάραχο. Μια σαλάτα με βασιλικό καβούρι και ντρέσινγκ από κλημεντίνες.

Σεβίτσε αλά bloody Mary / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σεβίτσε αλά bloody Mary / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ένα λαυράκι σεβίτσε αλά Βloody Μary χωρίς αλκοόλ, με φράουλες, πιπεριές χαλεπένιο και μια σάλτσα τομάτας που αναδεικνύει μοναδικά το φρέσκο ωμό ψάρι και μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα-ποίημα που την ερωτεύεσαι, με αμπελοφάσολα, καρπούζι, μυρώνια, ψητό κατσικίσιο τυρί και μια ντρέσινγκ από πετιμέζι και ξύσμα πορτοκαλιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραπέζια πλάι στο κύμα: Τρως σαν να είσαι μέσα σε πίνακα ζωγραφικής

Την επόμενη ημέρα η απόφαση της παρέας ήταν ομόφωνη: μετά το κολύμπι, θα επιστρέφαμε το βράδυ στο Luaz, για ένα δείπνο, αυτή τη φορά στην αυλή που είναι πάνω στο κύμα.

Το Luaz απολαμβάνει μια θέα στο Αιγαίο διάφανη σαν κρύσταλλο.
Το Luaz απολαμβάνει μια θέα στο Αιγαίο διάφανη σαν κρύσταλλο.

Το σκηνικό εδώ σε αφήνει άφωνο, όσο κι αν είσαι εξοικειωμένος με την κυκλαδίτικη ομορφιά. Λευκά σπιτάκια που βρέχονται κυριολεκτικά από το νερό, με ασβεστωμένες βεράντες και μπλε παράθυρα, είναι χτισμένα και στις δύο άκριες ενός κολπίσκου.

Τραπέζια από ένα ωραίο ξύλο, στιβαρό, πολυτελές και απαλό, πάνω στο κύμα.
Τραπέζια από ένα ωραίο ξύλο, στιβαρό, πολυτελές και απαλό, πάνω στο κύμα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Luaz βρίσκεται στη μία άκρη, την πιο βόρεια, και απέναντί του έχει τις Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι και στα ανοιχτά τη φωτισμένη Μύκονο. Τα ξύλινα τραπέζια του, από ένα υπέροχο στιβαρό και απαλό ξύλο, είναι τοποθετημένα σε μια αυλή πάνω από μια μικρή αμμουδιά. Τρως και νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα στο νερό. Μπροστά σου η θέα είναι ασύλληπτη. Η Μικρή Βενετία της Πάρου σε όλο της το μεγαλείο!

Η Μικρή Βενετία της Νάουσας μπροστά ακριβώς από το Luaz  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η Μικρή Βενετία της Νάουσας μπροστά ακριβώς από το Luaz / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ο ουρανός σε κάθε μπουκιά αλλάζει, ακολουθώντας τις κινήσεις του ήλιου και του φεγγαριού. Είναι σαν ζωντανός καμβάς που περνά από το διάφανο αιγαιοπελαγίτικο λευκό μιας ζεστής μέρας, σε ένα μαγικό πορτοκαλί που γίνεται μοβ, κι ύστερα μπλε του Υβ Κλάιν, το οποίο δίνει τη θέση του, σκουραίνοντας, σε ένα μυστηριώδες βαθύ μπλε της νύχτας. 

Η μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα κάνει τα δείπνα εδώ απλώς μοναδικά.
Η μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα κάνει τα δείπνα εδώ απλώς μοναδικά.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς τα πιάτα εναλλάσσονται στο τραπέζι, παρακολουθώ το σέρβις που έχει -όχι τυχαία- κάτι από την δεξιοτεχνία VIP μαγαζιών υψηλής γαστρονομίας. Εδώ μαέστρος είναι ο Sasa, άνθρωπος-κλειδί για πολλά χρόνια στην οργάνωση του Nammos, ο οποίος από πέρυσι έχει αναλάβει ως manager το Luaz. Σκέφτομαι, ότι τα πραγματικά ωραία μαγαζιά στη γαστρονομία στήνονται όπως μία θεατρική παράσταση: ομαδικά. Κάθε ένας από τους συντελεστές δίνει τον καλύτερο εαυτό του ώστε να δημιουργηθεί αυτό που λέμε «φοβερή ατμόσφαιρα». Το Luaz στη Νάουσα της Πάρου, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τα έχει όλα: θέα, εξαιρετικό φαγητό, φίνα ατμόσφαιρα, καλό feeling.

Τραπέζι μεσογειακό στρωμένο πλάι στο κύμα, στο Luaz.
Τραπέζι μεσογειακό στρωμένο πλάι στο κύμα, στο Luaz.

Μια σειρά από εκλεκτούς επαγγελματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους, υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή του εστιατορίου, Λευτέρη Παυλή (γνωστός στο χώρο της εστίασης από τα εστιατόρια Athina Bistrot, Athina Restaurant, Athina Grill στη Μακρυγιάννη, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης) για να έναν χώρο που όχι απλώς θα ξεχώριζε, αλλά θα γινόταν το νέο τοπόσημο του νησιού. 

Το Luaz προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη, φέρνοτας τους θησαυρούς του Αιγαίου από το καϊκι στο πιάτο μας.
Το Luaz προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη, φέρνοτας τους θησαυρούς του Αιγαίου από το καϊκι στο πιάτο μας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δημιουργήσαμε το Luaz γιατί θέλαμε να βάλουμε ένα αστεράκι στις Κυκλάδες. Ήρθα στην Πάρο πριν χρόνια για διακοπές και μου άρεσε τόσο η Νάουσα που ήθελα να συνδεθώ περισσότερο μαζί της. Όταν βρέθηκε ένας χώρος αποφάσισα να ανοίξω σε αυτόν ένα μικρό εστιατόριο όπως το είχα οραματιστεί. Έτσι γεννήθηκε το Luaz. Στην πορεία μου δόθηκε η ευκαιρία, με διάφορα γειτονικά κτίρια που ενσωματώσαμε στο κυρίως εστιατόριο, να επεκτείνουμε το εύρος του Luaz. Μαζί με την σταδιακή άνοδο της Πάρου, μεγάλωσε και το εστιατόριο μας», εξηγεί ο Λευτέρης Παυλής, ιδιοκτήτης και ιδρυτής του Luaz.

Τραπέζι στο κύμα.
Τραπέζι στο κύμα.

Μια καλή ομάδα από εξαιρετικούς στο είδος τους επαγγελματίες συνέβαλαν ώστε το όραμα του Λευτέρη Παυλή να γίνει πραγματικότητα, οδηγώντας το εστιατόριό του σε άλλο επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, το Luaz είναι ένας χαλαρός αλλά κοσμοπολίτικος χώρος υψηλής γαστρονομίας που μπορεί να λειτουργήσει και ως στέκι που το επισκέπτεται κάποιος άνετα όλες τις ώρες, είτε φορά το μαγιό του μετά το κολύμπι, είτε θέλει να απολαύσει ένα πιο εκλεκτό γεύμα ή δείπνο σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον. 

Το Luaz φημίζεται για το εξαιρετικό του sushi.
Το Luaz φημίζεται για το εξαιρετικό του sushi.

«Στα προσεχή μας σχέδια είναι η δημιουργία του Luaz Sunset Bar, με αυλή πάνω στη θάλασσα, όπου κάποιος θα μπορεί να απολαύσει το ποτό του δίπλα στο εστιατόριο με ωραίες μουσικές», λέει ο Λευτέρης Παυλής. 

Η δική μας εμπειρία και τι σας προτείνουμε να δοκιμάσετε 

Το δείπνο μας ξεκίνησε με λευκό ξηρό παριανό κρασί του κτήματος Μωραϊτη και με sushi rolls με σολομό τεριγιάκι και γαρίδες τεμπούρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sushi rolls στο τέλειο καλοκαιρινό φόντο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Sushi rolls στο τέλειο καλοκαιρινό φόντο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η πολύτιμη εμπειρία του Νικήτα Κυρίτση απογειώνει τα ωμοφαγικά ιαπωνικά πιάτα. 

Ταρτάρ τόνου  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ταρτάρ τόνου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνεχίσαμε με ένα απολαυστικό ένα ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και σως σουσαμιού και με μύδια με ούζο, αλμυρίκια, τσίλι, yuzu και μυρώνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μύδια με ούζο και μυρώνια  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μύδια με ούζο και μυρώνια / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η καταπληκτική σάλτσα του ούζου και των μυρωδικών ήταν τόσο spicy όσο χρειαζόταν για να απογειώσει το πιάτο. 

Αστακός τεμπούρα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Αστακός τεμπούρα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Έκπληξη ήταν ο αστακός τεμπούρα με μαγιονέζα wasabi. Αφράτα βραχάκια τηγανισμένα ανάλαφρα με ιαπωνικό πάνκο, γεμισμένα με ζουμερά ολόκληρα κομμάτια αστακού. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σορμπέ μάνγκο με χαβιάρι  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σορμπέ μάνγκο με χαβιάρι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Μετά από αυτό το πιάτο μας προσέφεραν σορμπέ μάνγκο με χαβιάρι για να καθαρίσουν οι γευστικοί κάλυκες πριν περάσουμε στο ψάρι.

Το ψάρι σε κρούστα αλατιού περιχύνεται με ούζο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ψάρι σε κρούστα αλατιού περιχύνεται με ούζο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η συνέχεια ήταν ένα μικρό υπερθέαμα από αυτά που ξετρελαίνουν το Instagram. Ένα μεγάλο ολόφρεσκο λαυράκι που έφερε το καΐκι το πρωί ψήθηκε -χωρίς να αφαιρεθούν τα λέπια του- μέσα σε μια παχιά αρωματική κρούστα από αλάτι. Μπροστά μας ο μετρ έριξε ούζο πάω στην σκληρή κρούστα και της έβαλε φωτιά προκειμένου να μαλακώσει και να σπάσει εύκολα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα λαυράκι ημέρας ψημένο μέσα σε κρούστα αλατιού  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ένα λαυράκι ημέρας ψημένο μέσα σε κρούστα αλατιού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Με ένα μαχαίρι άρχισε να χτυπά την κρούστα και να την αφαιρεί κομμάτι-κομμάτι φανερώνοντας το ψάρι, το οποίο καθαρίστηκε και σερβιρίστηκε φιλεταρισμένο και ζουμερό στα πιάτα μας μαζί με με ψητά λαχανικά και λαδολέμονο.

Το ψάρι σερβίρεται τρυφερό και ζουμερό και συνοδεύεται από ψητά λαχανικά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ψάρι σερβίρεται τρυφερό και ζουμερό και συνοδεύεται από ψητά λαχανικά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Πιάτο-εμπειρία με απλή αλλά με μοναδική γεύση που ενσαρκώνει όλη τη γαστρονομική, θαλασσινή κουλτούρα της Μεσογείου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ειρήνη Αγάθου μάς σερβίρει μους σοκολάτας  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η Ειρήνη Αγάθου μάς σερβίρει μους σοκολάτας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Για το φινάλε απολαύσαμε μια κολασμένη, πληθωρική και δροσερή μους σοκολάτας, την οποία μας σερβίρισε στο τραπέζι ένα κορίτσι -η Ειρήνη- μέσα από ένα τεράστιο, γιγαντιαίο κρυστάλλινο μπολ.

Τραπέζια στο Αιγαίο, η φαντασίωση του καλοκαιριού γίνεται πράξη καθημερινά στο Luaz.
Τραπέζια στο Αιγαίο, η φαντασίωση του καλοκαιριού γίνεται πράξη καθημερινά στο Luaz.

Η συνολική εμπειρία από το Luaz, μαγική. Από αυτές τις βραδιές που τα έχουν όλα: ποίηση, θέα, μαγεία, γεύση, ευγένεια. Θέλω να επιστρέψω σε αυτή την βεράντα στο Αιγαίο σύντομα. Το εστιατόριο αυτό είναι σκέτη απόλαυση και δεν συζητιέται τυχαία τόσο πολύ φέτος. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Luaz, Νάουσα, Πάρος - luaz.gr
τηλ. 2284 052828 | instagram.com/luaz.paros
Τιμές: 50 με 70 ευρώ το άτομο για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ