Το Rick's, στην Κηφισιά, είναι η πιο πολυσυζητημένη άφιξη αυτής της άνοιξης, με ένα καρνιβορικό μενού που υπογράφει ο Δημήτρης Σταμούδης, σε έναν λαμπερό χώρο ο οποίος εκπέμπει star quality! Eπισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο και είναι σαν να κάναμε ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι στην καρδιά του παλιού κλασικού Χόλιγουντ.
Αν σας αρέσουν τα φιλμ νουάρ, τα παθιασμένα ασπρόμαυρα φιλιά της μεγάλης οθόνης, οι ιστορίες του Ρέιμοντ Τσάντλερ και του Tζέιμς Ελρόι, το φιλήδονο στυλ του Μεσοπολέμου, η ατμόσφαιρα των κλασικών αμερικανικών steak houses του 1930 με τα δερμάτινα σεπαρέ και τους κρυστάλλινους πολυελαίους, τότε το ολοκαίνουργιο Rick's στην Κηφισιά είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Ένα πολυτελές εστιατόριο με φοβερή διακόσμηση και αφήγημα, εμπνευσμένο από την ταινία Καζαμπλάνκα, το οποίο στεγάζεται σε έναν εξίσου φοβερό -υπέρκομψο- χώρο στον αριθμό 1 της οδού Πεντέλης, στα σπλάχνα του ξενοδοχείου The Kefalari Suites.
Εδώ ο Δημήτρης Σταμούδης, ο executive chef του ομίλου S One Hospitality, δημιουργεί ένα απολαυστικό καρνιβορικό μενού αμερικανικής προέλευσης με κάποια δημιουργικά twist από την γαλλική γαστρονομία, έχοντας στο πλευρό του τον Chef de Cuisine Άγγελο Ανδριανάκη.
Ένα steak house με οσκαρική λάμψη
Από το δρόμο, ήδη, η φωτισμένη ατμοσφαιρικά σάλα, όπως φαίνεται από μια μεγάλη τζαμαρία με ανοιχτά στόρια, σε προετοιμάζει για τη μαγεία που θα βιώσεις. Ο χώρος έχει αναμφίβολα οσκαρική λάμψη, μια πολυτέλεια και μια κομψότητα από αυτές του παλιού κλασικού Χόλιγουντ.
Ροτόντες με chic art de la table, καρέκλες βερολινέζικου μπιστρό του Μεσοπολέμου, δερμάτινοι καναπέδες στο βαθύ κόκκινο του Pinot Noir, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, καθρέφτες που χαρίζουν λάμψη, κόκκινοι τοίχοι, κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες μεγάλων σταρ -από τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και τον Φρανκ Σινάτρα, μέχρι τη Μαντόνα, τη Σίντι Κρόφορντ και τον Μοχάμεντ Άλι- αλλά και εμβληματικών κτιρίων της Νέας Υόρκης, μια ανοιχτή κουζίνα και στην καρδιά όλων ένα μαρμάρινο τζάκι και ένα μαύρο πιάνο στο οποίο ο πιανίστας -τύπου La La Land- τραγουδά παλιά αγαπημένα τραγούδια από θρυλικές ταινίες και αγαπημένα μιούζικαλ.
Τη διακόσμηση του χώρου -ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τη σκηνογραφία, αφού όλο αυτό εδώ το πρότζεκτ είναι κάτι παραπάνω από μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία: μια ολοκληρωμένη παράσταση- υπογράφει η αρχιτεκτόνισσα Τζένη Τσουλάκου του γραφείου Norma Architecture, η οποία έβαλε τις βάσεις για έναν χώρο αισθησιακό και ταυτόχρονα ζεστό, έναν χώρο που αποπνέει glam αλλά σε κάνει παράλληλα να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα στο σκηνικό μιας παλιάς αγαπημένης ταινίας όπως η Καζαμπλάνκα. Ανάμεσα στους σερβιτόρους που πηγαινοφέρνουν δίσκους με στρείδια και κολονάτα ποτήρια του Martini, νιώθεις λες έχεις νοερά μεταφερθεί στο θρυλικό Rick’s Café Americain και δίπλα σου ανά πάσα στιγμή θα καθίσει ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ με το λευκό του σμόκιν, συνοδεύοντας την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
Ο ίδιος ο Δήμος Στασινόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από την S One Hospitality, έχει επιμεληθεί προσωπικά και την παραμικρή λεπτομέρεια -ακόμα και την στρατηγική τοποθέτηση των κάδρων με τους σταρ- του νέου του εστιατορίου, ώστε αυτό το υπέροχο σινεφίλ αφήγημα του Rick's να ενσαρκώνεται μπροστά σου διαρκώς: Η Καζαμπλάνκα, το Χόλιγουντ, τα φιλμ νουάρ, η Νέα Υόρκη με την κινηματογραφική ομορφιά της. «Το Rick's είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια σκηνή, όπου κάθε γεύμα είναι μια παράσταση και κάθε καλεσμένος είναι ένα αστέρι. Στόχος του είναι να μας παρασύρει σε ένα πρώτης θέσης ταξίδι, γεμάτο αβίαστη λάμψη, λίγο μυστήριο και, φυσικά, νόστιμη κουζίνα», λέει ο ίδιος ο Δημος Στασινόπουλος.
Αμερικάνικο ειδύλλιο: Όταν η νεοϋορκέζικη νοστιμιά συνάντησε τη γαλλική φινέτσα
Ένα ζουμερό burger φλερτάρει στο μενού με ένα νόστιμο ταρτάρ, το γαλλικό Chateaubriand παίζει στο ίδιο τερέν με μια εντυπωσιακή Rib-Eye, το crab cake και τα ιαπωνικά χτένια συμμαχούν με το ψητό brie με γλάσο πόρτο, σε μια αλληλουχία γεύσεων που βασίζονται στην αμερικανική κουζίνα, με κάποιες υπέροχες και αναγκαίες κοσμοπολίτικες πινελιές από τη γαλλική γαστρονομία. Η Νέα Υόρκη βουτά μέσα στην καρδιά της Γαλλικής Ριβιέρας και το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που έχει τη νοστιμιά μιας καλής κουζίνας.
Το μενού χωρίζεται στα ορεκτικά με έξι πιάτα, το πλούσιο seafood bar με οκτώ επιλογές με θαλασσινά, στις σαλάτες με τέσσερις διαφορετικές προτάσεις, στα κρεατοφαγικά πιάτα με τρεις κοπές (Chateaubriand, Bone In Prime Ribe, Porterhouse) και τρία steaks (φιλέτο, Rib-Eye, New York Srtriplon) με τα ανάλογα συνοδευτικά (french fries, πουρέ, σπανάκι σωτέ, άγρα μανιτάρια, μπρόκολο, καστανό ρύζι, σπαράγγια) ενώ τέλος υπάρχουν και εννέα βασικά πιάτα από burger και ριζότο, μέχρι σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, κοτολέτα, ψάρι και αστακό.
Η δική μας εμπειρία
Εμείς ξεκινήσαμε με ένα ζουμερό και νόστιμο ταρτάρ από prime steak (δηλαδή από το πάνω μέρος του μοσχαριού) ψιλοκομμένο στο χέρι με κρεμμυδάκι εσαλότ, κάπαρη, ντιζόν και φρυγανισμένη μπαγκέτα ψωμιού στο πλάι.
Συνεχίσαμε με ένα πολύ νόστιμο ψητό τυρί Brie de Meaux με τρούφα που σερβίρεται σε καυτό πιάτο με γλάσο από Porto.
Μετά περάσαμε σε γαρίδες κοκτέιλ με αβοκάντο, λάιμ και κόλιανδρο.
Και σε ένα πιο πλούσιο στη γεύση, λαχταριστό crab cake με remoulade sause (μια σάλτσα με βάση τη μαγιονέζα αρωματισμένη με αντζούγιες, η οποία αναμειγνύεται με μουστάρδα, κάππαρη, μαϊντανό και εστραγκόν).
Σε δυο μεγάλες πιατέλες με χοντρό αλάτι ήρθαν τα εντυπωσιακά ψητά στρείδια Fine de Claire με βούτυρο, σπανάκι, μαϊντανό και τριμμένη φρυγανιά.
Αλλά και το ιαπωνικά χτένια ψημένα με πικάντικο καρύκευμα tajin (με πιπεριές chili, lime και θαλασσινό αλάτι).
Από τα βασικά πιάτα του μενού δοκιμάσαμε ένα καλομαγειρεμένο ριζότο με τρούφα, πιπέρι και πεκορίνο και ένα ζουμερό baby κοτόπουλο, ωραία μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και λεμονοθύμαρο.
Από κρέας το Chateaubriand είναι πολύ νόστιμο, όπως και η φοβερή T-Bone steak που δεν τη χορταίνεις.
Όλα κρέατα ψήνονται σε καινοτόμο φούρνο Josper και γι' αυτό είναι ζουμερά και νόστιμα.
Τα συνοδεύσαμε με άγρια μανιτάρια, χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές και δύο σος: πλούσια μπεαρνέζ και μια λεπτή στη γεύση σάλτσα πιπεριού.
Ο επίλογος ήρθε με τρία γλυκά-υπερθέαμα που δημιουργεί ο αδερφός του Δημήτρη Σταμούδη, ο pastry chef Θανάσης Σταμούδης.
Ένα cheese cake, ένα υπερθέαμα με σου, παγωτό και μπισκότα και μια θεϊκή μηλόπιτα που σου μένει αξέχαστη.
Info: Rick’s Steakhouse, Πεντέλης 1, Κηφισιά, τηλ.: 210 75 48 348
Ωράριο: Καθημερινές 18:30 – 00:00 & Σαββατοκύριακο 13:00 – 00:00
instagram.com/ricks_athens
Τιμές: 50 με 70 ευρώ το άτομο.
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Lolita's: Το νέο κατακόκκινο ιταλικό εστιατόριο στο Ψυχικό με πολυελαίους και βελούδινο καμπαρέ στο υπόγειο
- Ελληνικό gourmet στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης -Το Ντύλαν στην Κυψέλη είναι η έκπληξη της σεζόν
- Στo Brutus Tavern στο Κολωνάκι φάγαμε την ωραιότερη Πίτα του Βοσκού -Τρελαίνει το Instagram