Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός του κόμματος που έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσω αυτού στην πολιτική, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια πράξη απελευθέρωσης και μάλιστα έγινε με έναν τρόπο -βελούδινο- που τον επέλεξα εγώ έτσι. Δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά μου, να αντιδικώ με το κόμμα στο οποίο έδωσα όλη μου τη ζωή. Αν έμενα δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδικήσουμε. Δεν είναι καθόλου σωστό να δημιουργώ προβλήματα στο κόμμα μου, εκφράζοντας τις απόψεις μου».
Λοβέρδος: Εχουμε διαφορετική αντίληψη για πολλά πράγματα
Σε ερώτηση σχετικά με τι θα αντιδικούσε αν παρέμενε στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Εχουμε διαφορετική αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα. Οι κεντρικές μου θέσεις διαφωνίας, τέθηκαν στην επιστολή μου προς τον πρόεδρο του κόμματος, στον οποίο ευχήθηκα και καλή επιτυχία. Προτίμησα να εισηγηθώ να είναι άκρως εμπιστευτικώς γιατί έτσι έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου. Οι λόγοι ήταν αποκλειστικά πολιτικοί, αλλά δεν θα σας τους πω, γιατί θα φανούν στην πορεία».
Στην συνέχεια ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Δεν εγκαταλείπω την πολιτική, παραμένω φουλ ενεργός. Εχω επιλέξει τρία-τέσσερα θέματα που θα επικεντρωθώ. Δεν θα είμαι καθόλου φλύαρος, δηλαδή δεν θα ψάχνω ευκαιρία για να πω κι εγώ κάτι. Αλλά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια, όπως και τα θέματα της υγείας, στα οποία έχω κλείσει το στόμα μου τον τελευταίο καιρό, γιατί αυτά που έλεγα μέσα στο κόμμα μου δεν μπορούσα να τα πω και έξω, ή τα θέματα του Συντάγματος και της αναθεώρησής του και τα θέματα που πανεπιστημίου, είναι τα κεντρικά θέματα-ενότητες, για τα οποία θα είμαι παρών».
Δείτε τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος:
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Καμίνι με 43άρια: Νέο «καμπανάκι» του Αστεροσκοπείου για τον καύσωνα -Πότε ξεκινά, πόσο θα διαρκέσει
- Βίντεο: Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ -Μολότοφ και χημικά στη Βεΐκου
- Πατάει «γκάζι» η κυβέρνηση μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης: Πρώτος στόχος η ψήφος αποδήμων -Όσα έγιναν στη Βουλή