Striggla: Η νέα γαστροταβέρνα-έκπληξη των βορείων προαστίων -Πιάτα λουκούμι για μια παρεΐστικη βραδιά - iefimerida.gr

Striggla: Η νέα γαστροταβέρνα-έκπληξη των βορείων προαστίων -Πιάτα λουκούμι για μια παρεΐστικη βραδιά

τραπέζι καρέκλα φυτά Striggla Βόρεια Προάστια Αθήνα γαστροταβέρνα
Άποψη από τον εσωτερικό χώρο της νέας γαστροταβέρνας Striggla στα Βόρεια Προάστια / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Striggla η γαστροταβέρνα των βορείων προαστίων που έχρι γίνει talk of the town.

Αυτή είναι η νέα γαστρονομική άφιξη που συζητιέται ήδη. Ο γνωστός σεφ Θωμάς Μάτσας έχει δημιουργήσει για τη Striggla νόστιμα πιάτα που ξυπνούν το συναίσθημα. Τα δοκιμάσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Η Striggla έχει και το όνομα, αλλά έχει και τη χάρη. Η νέα γαστροταβέρνα που μόλις άνοιξε στα βόρεια προάστια, λίγο πάνω από το Δαχτυλίδι, συνδυάζει το χιούμορ -όπως βλέπουμε από το ευρηματικό σαιξπηρικό της όνομα-, τη νοστιμιά της καλής ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή του γνωστού σεφ Θωμά Μάτσα, το εξαιρετικό κρασί με μια ενημερωμένη, πλούσια λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και την ωραία ατμόσφαιρα ενός μοντέρνου μίνιμαλ χώρου που συνομιλεί με την εποχή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H πρόσοψη της νέας γαστροταβέρνας Striggla στα Βόρεια Προάστια / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
H πρόσοψη της νέας γαστροταβέρνας Striggla στα Βόρεια Προάστια / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Το concept της νέας αυτής γαστρονομικής άφιξης που έχει ήδη συζητηθεί στους ενημερωμένους γαστρονομικούς κύκλους της Αθήνας, δίνει έμφαση στην εποχικότητα και την εντοπιότητα, αλλά και στη σημασία της καλής πρώτης ύλης.

Το Vitello Tonnato στη Striggla, από τον σεφ Θωμά Μάτσα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Το Vitello Tonnato στη Striggla, από τον σεφ Θωμά Μάτσα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά, δοκιμάζοντας αναπάντεχα πιάτα, όπως η σαλάτα με το θεϊκό ψητό παντζάρι με σέσκουλα που τα έχουν πρώτα μπλανσάρει και τα περνούν μετά από τη σχάρα, καραμελωμένο φουντούκι και μια σάλτσα από καπνιστό γιαούρτι με λευκό βαλσαμικό ξύδι ή το φρυγαδέλι, τον απόλυτο μεζέ, με τρυφερά κομμάτια συκωτιού τυλιγμένα σε μπόλια που μαγειρεύονται στο φούρνο και συνοδεύονται από αρωματικό γιαούρτι και λάδι πάπρικας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το φρυγαδέλι με συκώτι σε μπόλια και σάλτσα γιαουρτιού / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Το φρυγαδέλι με συκώτι σε μπόλια και σάλτσα γιαουρτιού / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Ενσυνείδητη γαστρονομία που επιστρέφει στις ελληνικές ρίζες και τη νοστιμιά

Από το μενού δεκαεπτά πιάτων που έχει σχεδιάσει ο Θωμάς Μάτσας (Αlemagou, Le Sapin, Pappu κ.ά.), δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Είναι τόσο ευφυώς σχεδιασμένο που καλύπτει όλα τα γούστα, προσφέροντας ταυτόχρονα γεύσεις οικείες που ξυπνούν μνήμες και δημιουργούν συναισθήματα, αλλά και καινοτόμες δημιουργικές μείξεις και αναπάντεχες πινελιές που εκπλήσσουν, κάνοντας ενδιαφέροντα twists στην ελληνική κουζίνα που υπηρετεί η Striggla.

Ο σεφ Θωμάς Μάτσας, γνώριμος από το Alemagou της Μυκόνου, έχει σχεδιάσει το μενού της νέας γαστροταβέρνας Striggla στα Βόρεια Προάστια / Φωτογραφία: thomasmatsas/Instagram
Ο σεφ Θωμάς Μάτσας, γνώριμος από το Alemagou της Μυκόνου, έχει σχεδιάσει το μενού της νέας γαστροταβέρνας Striggla στα Βόρεια Προάστια / Φωτογραφία: thomasmatsas/Instagram

«Τα πιάτα στη Striggla είναι γεμάτα συναίσθημα, θύμησες από την παιδική μας ηλικία με λίγο πιο ιδιαίτερη ματιά που τις φέρνουν στο σήμερα. Θέλουμε να ζωντανέψουμε μνήμες μέσα από το φαγητό μας. Δεν θα θέλαμε αυτός που θα φάει εδώ να αισθανθεί ότι τρώει κάτι νόστιμο, θα θέλαμε να συγκινηθεί. Αυτό είναι το ιδανικό για εμάς και ελπίζουμε να το έχουμε καταφέρει», εξηγεί στο iefimerida o Θωμάς Μάτσας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σούπα με ψάρι ημέρας (σφυρίδα) / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Η σούπα με ψάρι ημέρας (σφυρίδα) / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Πράγματι τρώγοντας, λίγο μετά, μια σούπα ημέρας με σφυρίδα, σε ένα βαθύ λευκό πιάτο σαν γαβάθα από αυτά που μόνο ένα αληθινό comfort food -ένα φαγητό κατευναστικό, θρεπτικό, τρυφερό σαν χάδι- μπορούν να αναδείξουν, κατανοώ ακριβώς τι εννοεί. Οι γεύσεις που κλιμακώνονται πιάτο με το πιάτο, συνομιλούν με όλη αυτή την ποιητική σύλληψη της νέας ενσυνείδητης γαστρονομίας, η οποία πατά γερά πάνω στην απλότητα για να αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές της γευστικής μας μνήμης. 

Η μοντέρνα αισθητική της νέας γαστροταβέρνας Striggla / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Η μοντέρνα αισθητική της νέας γαστροταβέρνας Striggla / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Απλότητα γράφω, και έτσι είναι. Μα πόσο δύσκολο πράγμα τελικά είναι το να παίρνεις κάτι απλό και να το αναγάγεις σε Τέχνη. Το απλό χρειάζεται μαεστρία, ικανότητα, αντίληψη, ευαισθησία, μα κυρίως χρειάζεται ενσυναίσθηση: για τη γη, το περιβάλλον, τον κύκλο της τροφής και την παραγωγική διαδικασία που αφήνει πίσω της το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Στρίγγλα και το αρνάκι

«Ακολουθούμε την εποχικότητα της φύσης, έχοντας κατά νου ότι η κάρτα μας θα αλλάζει σχεδόν μήνα-μήνα, ανάλογα με ό,τι πιο καλό βρίσκουμε στην εποχή του. Δεν παίζουμε μόνο με τα βασικά και τα προφανή, αλλά επαναφέρουμε στην κουζίνα μας και γεύσεις, παραδόσεις ή πρώτες ύλες που είναι λίγο ξεχασμένες, όπως το φρυγαδέλι, ο καβουρμάς, η σφέλα, το σκληρό τυρί από τη Μεσσηνία... Θέλαμε επίσης να δούμε το αρνί να παίζει ξανά δυνατά, όχι απλώς σε παϊδάκια».

Κεφτεδάκια με πατάτες: το απόλυτο comfort food / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Κεφτεδάκια με πατάτες: το απόλυτο comfort food / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Ακολουθώντας την εποχικότητα ο Θωμάς Μάτσας, ένας από τους Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια σε όλη αυτή τη σημαντική στροφή της γαστρονομίας προς τις ελληνικές ρίζες, έχει γράψει δυνατά με το δικό του μαγειρικό στυλ. Προσωπικά είμαι φαν του, αναγνωρίζω τη νοστιμιά των πιάτων του με κλειστά μάτια.

Χούμους με ρεβίθια, ταχίνι, γκρεμολάτα και μπούκοβο / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Χούμους με ρεβίθια, ταχίνι, γκρεμολάτα και μπούκοβο / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σεφ αυτός παίρνει σε κάθε πιάτο του ένα ελληνικό υλικό και το κυκλώνει μέχρι να υφάνει γύρω του ένα αφήγημα που η καρδιά του χτυπά στην ελληνική ύπαιθρο. Ταυτόχρονα, η κουζίνα του Μάτσα όμως έχει και μια κοσμοπολίτικη πατίνα γαλλικής κυρίως προέλευσης, προσαρμοσμένης στη μεσογειακή μας ψυχοσύνθεση που για εμάς το φαγητό δεν σημαίνει μόνο γεύση, αλλά επικοινωνία, μέθεξη, μοίρασμα. Γύρω από ένα τραπέζι μαζευόμαστε στον ευρωπαϊκό Νότο, για να μοιραστούμε με όσους αγαπάμε την κάθε μας στιγμή. Γύρω από ένα τραπέζι κινείται ολόκληρη η ζωή μας. Αυτό αποτελεί έναν ακόμα πόλο στη φιλοσοφία του εστιατορίου Striggla, καθώς το μενού είναι φτιαγμένο στο όνομα της κουλτούρας του sharing: με νοστιμιές που θα τις μοιραστείς, ιδανικές για τη μέση του τραπεζιού. 

Η κομψή ροτόντα διπλα στο μπαρ / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Η κομψή ροτόντα διπλα στο μπαρ / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Γιατί έχει γίνει όλη αυτή η στροφή στο ελληνικό στοιχείο, στο χωριό, στις παραδόσεις, στο αρνάκι και το κατσίκι, στο ντόπιο χειροποίητο τυρί, στις μαμαδίστικες συνταγές, ρωτάω τον Θωμά Μάτσα. 

Το έξυπνο μενού της νέας γαστροταβέρνας Striggla καλύπτει όλα τα γούστα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Το έξυπνο μενού της νέας γαστροταβέρνας Striggla καλύπτει όλα τα γούστα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάποια στιγμή κάτι μας έπιασε όλους εμάς τους μάγειρες και νομίζαμε ότι είναι μαγκιά να μαγειρεύουμε μόνο με αμερικάνικα κρέατα, κρέατα που είναι σε vacuum κτλ. Αν τα αφαιρέσουμε όλα αυτά ξαναγυρνάμε στη δική μας μαγειρική παράδοση, στην ουσία του ελληνικού κυριακάτικου τραπεζιού. Κόκορας με χυλοπίτες, αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, ρεβιθάδα... Ξαναφέραμε τη μνήμη μας στο προσκήνιο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο στη στροφή προς την εντοπιότητα και μια νέα πράσινη αντίληψη περί zero miles κτλ. Έφυγαν οι φανφάρες μέσα από τα πιάτα μας και έμεινε αυτό που πρέπει: η νοστιμιά. Ωριμάσαμε. Και η πανδημία ήταν καταλυτική ως προς αυτό. Το ζητάει η εποχή μας, η παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Οι σεφ κληθήκαμε να υπηρετήσουμε μια νέα γαστρονομία που δεν είχε πλέον διαθέσιμα τα μεγάλα προ πανδημίας budget. Έτσι, ψάξαμε τρόπους ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί με υλικά που λόγω εντοπιότητας οι τιμές τους δεν είναι απαγορευτικές. Παίρνοντας το υλικό στην εποχή του δεν παίρνεις μονάχα τη φρεσκάδα του, παίρνεις και την καλύτερη τιμή του λόγω μεγαλύτερης διαθεσιμότητας. Είναι κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο. Γι΄ αυτό ο κόσμος αγάπησε τόσο τις γαστροταβέρνες. Ήρθαν να καλύψουν το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στην κλασική ταβέρνα και στο fine dining. Τα πιάτα στις γαστροταβέρνες μπορεί να έχουν απλά οικεία υλικά και γεύσεις που σου ξυπνούν μνήμες, αλλά έχουν από πίσω τους τεχνικές δουλεμένες, εστιατορικές», εξηγεί ο Θωμάς Μάτσας. 

Ταλιάτα αρνιού με gravy / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ταλιάτα αρνιού με gravy / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το ελληνικό αρνάκι που δοκιμάζω εδώ, είναι πράγματι αναπάντεχο, γιατί είναι ένα μπουτάκι κομμένο σε τρυφερή ταλιάτα, το οποίο συνοδεύεται από λεμονάτες πατάτες φούρνου λιωμένες, με τα ελληνικά μυρωδικά τους. Αυτό το πιάτο πράγματι ξυπνά μνήμες, είναι μια παραδοσιακή γεύση όμως δοσμένη σύγχρονα, δημιουργικά, με τους όρους, τις τάσεις και το ύφος της γαστρονομίας του σήμερα. Η γεύση του σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια στο κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς, κι ας έχεις μπροστά σου ένα πιάτο σερβιρισμένο με μοντέρνο τρόπο. Η ταλιάτα αυτή με θυμάρι και λιποθυμικό, αγαπησιάρικο πουρέ φουρνιστής πατάτας με gravy, είναι τόσο τρυφερή, ελαφριά και γευστική που πείθει ακόμα και όσους δεν επιλέγουν εύκολα το αρνί, να τη δοκιμάσουν. Είναι η επιτομή του comfort food, το πιάτο που θες να φας για κάνεις pampering στον εαυτό σου. 

H wine list είναι πλούσια και περιλαμβάνει ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
H wine list είναι πλούσια και περιλαμβάνει ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι τυχαία, το αρνάκι αυτό είναι το signature πιάτο εδώ, το πιάτο που οδήγησε τους ιδιοκτήτες της Strigglas, τον Χάρη Βέντη, την Αγγελική Πανταλέων και την Αφροδίτη Βέντη, στην ονομασία της νέας τους γαστροταβέρνας. Η Αγγελική που δεν έτρωγε καθόλου αρνί στη ζωή της, χάρη σε αυτό το πιάτο «εξημερώθηκε» γαστρονομικά απολαμβάνοντάς το πλέον.

Η δική μας εμπειρία και τι να δοκιμάσετε 

Μπαίνοντας στον μίνιμαλ χώρο της Strigglas, το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι οικειότητα. Ένα κατευναστικό, χαλαρωτικό μπεζ κυριαρχεί, που με την παρουσία του ζεστού ξύλου στα τραπέζια και τις καρέκλες, δημιουργεί μια cosy ατμόσφαιρα. Η ωραία μουσική, σε ιδανικό λέβελ για να συζητάς άνετα με την παρέα σου, και ένας ήπιος, γλυκός φωτισμός, συμπληρώνουν το σκηνικό.

Το κομψό και μίνιμαλ art de la table στη Striggla / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Το κομψό και μίνιμαλ art de la table στη Striggla / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Μου αρέσει αυτή η μοντέρνα εκδοχή γαστροταβέρνας που έχει σεφ αξιώσεων και μελετημένη λίστα κρασιών για τους γνώστες. Είναι κάτι που έλειπε από τα βόρεια προάστια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άποψη από το μπαρ / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Άποψη από το μπαρ / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

H Striggla ισορροπεί σωστά ανάμεσα στην κλασική γαστροταβέρνα όπως την ξέρουμε και στο καλό εστιατόριο ελληνικής γαστρονoμίας. Έχει την χαλαρότητα και τις τιμές της πρώτης και τη δημιουργικότητα, την ποιότητα και την ατμόσφαιρα του δεύτερου. Έτσι, έχουμε εδώ μια αναβαθμισμένη εκδοχή της γαστροταβέρνας, ιδανική για το location. 

Η σαλάτα με το ψητό παντζάρι / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Η σαλάτα με το ψητό παντζάρι / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Επισκεφθήκαμε τη Striggla μεσημέρι προς απόγευμα. Το γεύμα μας ξεκίνησε με προζυμένιο ψωμί και ελιές Καλαμών. Πρώτο πιάτο: μια υπέροχη σούπα ημέρας με σφυρίδα. Συνεχίσαμε με το ψητό παντζάρι και τα σέσκουλα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και με ένα ωμοφαγικό πιάτο: ψάρι μαρινέ (σφυρίδα είχε η ψαριά) με καμένα μαρούλια, άνηθο και λαδολέμονο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το flatbread με καβουρμά και αυγό / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Το flatbread με καβουρμά και αυγό / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Ακολούθησε το flatbread με καβουρμά, ανθότυρο, ψητή ντομάτα και ένα αυγό μελάτο στην καρδιά του, που το ακουμπάς με την μύτη του μαχαιριού σου και αρχίζει να τρέχει κολασμένα ο κρόκος σε μια άκρως ινσταγκραμική πόζα από αυτές που σηκώνουν βίντεο. Η γεύση δεν περιγράφεται με βίντεο, περιγράφεται όμως με τα μάτια που κλείνουν από την απόλαυση καθώς μασάς τη χειροποίητη φουρνιστή ζύμη με τον καβουρμά. Εθιστικό!

Τα καταπληκτικά κεφτεδάκια με τη σάλτσα ψητού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα καταπληκτικά κεφτεδάκια με τη σάλτσα ψητού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τα κεφτεδάκια με πατάτες σε κυβάκια, σάλτσα ψητού, πιπεριά και φέτα, είναι επίσης ένας εξαιρετικός μεζές που σηκώνει κρασί, όπως άλλωστε και το φρυγαδέλι που προαναφέραμε. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα κυρίως, επιλέξαμε το αρνάκι σε μορφή ταλιάτας που είναι λουκούμι και απογειώνεται με τον πουρέ από λιωμένες, λεμονάτες πατάτες φούρνου, αλλά και τα μοσχαρίσια μάγουλα με ταλιατέλες με τρούφα και λιεζόν γραβιέρας.

Μοσχαρίσια μάγουλα με ταλιατέλες / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μοσχαρίσια μάγουλα με ταλιατέλες / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Σε αυτό το πιάτο η γλυκιά γεύση του τρυφερού σιγομαγειρεμένου σε κενό αέρος μοσχαριού συμπληρώνεται αρμονικά από το αλμυρό στοιχείο των ζυμαρικών που έχουν μια σάλτσα σε στυλ cacio e pepe. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαραγλί με κρέμα από τα τρίγωνα Πανοράματος / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σαραγλί με κρέμα από τα τρίγωνα Πανοράματος / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τα δύο γλυκά στο μενού υπογράφει ο pastry chef Λάμπρος Ζαρκαδούλας των εξαιρετικών ζαχαροπλαστείων Montée στην Αλίαρτο και τη Νέα Πεντέλη. Πρόκειται για ένα τραγανό σαραγλί φτιαγμένο με καραμελωμένα φύλλα Βηρυτού χωρίς όμως γέμιση που από πάνω έχει την υπέροχη και πλούσια κρέμα από τα τρίγωνα Πανοράματος με φιστίκι Αιγίνης.

Βlack forest / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Βlack forest / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το δεύτερο επιδόρπιο είναι μια black forest με γκανάς βανίλιας Μαδαγασκάρης, κραμπλ κακάο, κομποτέ αγριοκέρασο και κρέμα μαύρης σοκολάτας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Striggla, είναι μια νέα γαστροταβέρνα που συνδυάζει το καλό φαγητό και κρασί με τη μοντέρνα ατμόσφαιρα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη
Η Striggla, είναι μια νέα γαστροταβέρνα που συνδυάζει το καλό φαγητό και κρασί με τη μοντέρνα ατμόσφαιρα / Φωτογραφία: Μαρία Μαράκη

Συνολικά η εμπειρία από την επίσκεψη στη Striggla ήταν εξαιρετική. Είναι ένα μαγαζί στο οποίο θες να πας ξανά και θα συστήσεις στους φίλους σου. Την επόμενη φορά θέλω να δοκιμάσω το χούμους, την ψητή σφέλα, το γουβέτσι και την κοπή ημέρας, γιατί τυγχάνει να ξέρω τον ροκ χασάπη που τους το προμηθεύει και είναι εγγύηση (θα τον βάλω να μας αποκαλύψει τα μυστικά για καλό κρέας σύντομα, stay tuned). Μια ωραία, αναπάντεχη προσθήκη στα Βόρεια Προάστια, που έχει αρχίσει -δικαίως- και συζητιέται ήδη. 

Info: Striggla 
Αγίου Κωνσταντίνου 56 (λίγο πάνω από το Δαχτυλίδι), τηλ. 216 00 17 188
instagram.com/striggla_restaurant
Τιμές: 40 με 50 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ