Σουηδικό ψωμί στα Εξάρχεια, βιβλικά κοκτέιλ στο Παγκράτι και 4 ακόμα αφίξεις που αγαπά η Αθήνα αυτή την άνοιξη - iefimerida.gr

Σουηδικό ψωμί στα Εξάρχεια, βιβλικά κοκτέιλ στο Παγκράτι και 4 ακόμα αφίξεις που αγαπά η Αθήνα αυτή την άνοιξη

ψωμί σουηδικό φούρνος αθήνα Hygge
Στον φούρνο Hygge στη Νεάπολη Εξαρχείων φτιάχνουν σκανδιναβικά ψωμιά και γλυκά για τα οποία συζητάει όλη η Αθήνα / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Νέες αφίξεις, ενδιαφέροντα projects που γίνονται viral, special γαστρονομικές και οινικές βραδιές και άλλα νέα από την πόλη.

Μια Σουηδέζα έχει ανοίξει έναν shabby σκανδιναβικό φούρνο στη Νεάπολη, ψηλά στην Ιπποκράτους, δημιουργώντας το νέο It-bakery της Αθήνας. Ένα μπαρ στο Παγκράτι σερβίρει γραβιέρα Νάξου και πλατό αλλαντικών με τη συνοδεία κοκτέιλ που έχουν βιβλικά ονόματα (τα οποία παραγγέλνεις αφότου έχεις πρώτα ανάψει και ένα κερί στο μανουάλι). Ένα παλιό ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης μεταμορφώθηκε σε viral all day bar, που έχει το ηρωικό όνομα του Κομνά Τράκα, αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, απογόνου της δυναστείας των Κομνηνών του Βυζαντίου. Αυτές και τρεις ακόμα ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την πόλη δημιουργούν έναν άτυπο γαστρονομικό χάρτη με πράγματα, events, αφίξεις ή γεύσεις που αγαπά αυτή την άνοιξη η Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Cinnamon rolls στον φούρνο Hygge της Ιπποκράτους / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram
Cinnamon rolls στον φούρνο Hygge της Ιπποκράτους / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram

Σκανδιναβικό ψωμί και cinnamon rolls από το Hygge στα Εξάρχεια

Με καταγωγή από την Ουψάλα, η Σουηδή Anne Meurling, που ζει στην Αθήνα τα τελευταία έντεκα χρόνια, αποφάσισε -χωρίς να έχει, μέχρι πρόσφατα, καμία σχέση με την αρτοποιία- να μυηθεί στα μυστικά της ζύμης, παρακολουθώντας τα μαθήματα του Jesper Goetz, executive culinary consultant του περιβόητου εστιατορίου Noma στην Κοπεγχάγη. Η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε εκεί, λειτούργησε ως μαγιά για τη δημιουργία ενός νέου φούρνου τρίτης γενιάς στη Νεάπολη των Εξαρχείων που συζητιέται πολύ.

Στο εργαστήριο του φούρνου Hygge στην Ιπποκράτους / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram
Στο εργαστήριο του φούρνου Hygge στην Ιπποκράτους / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram

Το Hygge Athens πήρε το όνομά του από τη διάσημη σκανδιναβική φιλοσοφία του Hygge (στα δανικά και στα νορβηγικά εκφράζει μια έννοια της θαλπωρής, της απόλαυσης και της ευεξίας που νιώθει κάποιος όταν δημιουργεί στην καθημερινότητά του μια κατάσταση/ατμόσφαιρα cocooning για εκείνον ή και τους αγαπημένους του, ώστε να απολαύσουν στο μάξιμουμ την ανεμελιά, τη ζεστασιά και τις μικρές χαρές της ζωής, δημιουργώντας μικρές ανάσες, αναπαυτικές γωνιές και θύλακες χαλάρωσης μέσα στην καθημερινότητα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψωμί από το Hygge / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram
Ψωμί από το Hygge / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram

Η Anne Meurling βρήκε τον ιδανικό χώρο στην οδό Ιπποκράτους, ψηλά, στον αριθμό 199, όπου στεγαζόταν ένας παλιός συνοικιακός φούρνος της περιοχής. Με shabby αισθητική, με ένα σκανδιναβικό ξύλινο τραπέζι γεμάτο λουλούδια και κεριά, αλλά και πολλά μικρά τραπεζάκια, με ένα χαλαρωτικό πράσινο στους τοίχους που δείχνει σκοπίμως φθαρμένο και παλιακό, με το seventies μωσαϊκό που προϋπήρχε, ο χώρος σε προσκαλεί να κάνεις ένα διάλειμμα για να μπεις σε ένα κουκούλι χαλαρωτικό και ασφαλές που έχει την κατευναστική μυρωδιά του καφέ και της ζύμης που ψήνεται.

Η head baker Εμμανουέλα Δελατόλα, μαζί με την ομάδα της εκπαιδεύτηκαν από το team του Jesper Goetz, μυώντας μας έτσι καθημερινά στη σκανδιναβική αρτοποιία. Φτιάχνοντας καταπληκτικά cinnamon rolls, cardamon swirl με κάρδαμο, σκανδιναβικά γλυκά, τραγανά κράκερ, μπισκότα κρεμ μπρουλέ και, φυσικά, διαφορετικά είδη ψωμιού (προζυμένιο, γλυκό ψωμί από ροβίτσα, δανέζικο ψωμί, σικάλεως, μπαγκέτες κ.λπ.), έχουν αποκτήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο φανατικό κοινό απ' όλη την Αθήνα, που είτε παίρνει τα καλούδια του take away είτε τα απολαμβάνει στα εσωτερικά ή εξωτερικά τραπεζάκια του φούρνου μαζί με καφέ ή τσάι.

Μπαγκέτες από το Hygge / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram
Μπαγκέτες από το Hygge / Φωτογραφία: hygge.athens/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς δοκιμάσαμε ένα ζουμερό σάντουιτς με τραγανή μπαγκέτα γεμισμένη με μπουράτα, σπανάκι, μορταδέλα και ένα εκπληκτικό πατέ πιπεριάς Φλωρίνης. Από τα ψωμιά επιλέξαμε το προζυμένιο, που είναι πολύ νόστιμο και αφράτο, με την πάνω κόρα ξεροψημένη και τραγανή, αλλά με την πλαϊνή και κάτω να είναι τρυφερή και μαλακή όπως ακριβώς και η ψίχα. Ψωμί διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στα bakeries τρίτης γενιάς. Από τα γλυκά δοκιμάσαμε το cinnamon roll με τις πτυχώσεις του γεμάτες κανέλα και από χοντρούτσικους κύβους ζάχαρης, ενώ το μπισκότο με γέμιση κρεμ μπρουλέ ήταν αποκάλυψη: εθιστικό, αναπάντεχα νόστιμο, πρωτότυπο και απολαυστικό!
Info: Ιπποκράτους 192, Εξάρχεια | Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 08.00 - 17.00
instagram.com/hygge.athens

Βιβλικό κοκτέιλ και γραβιέρα Νάξου στον Προφήτη του Παγκρατίου

Τον περασμένο Δεκέμβριο άνοιξε μια νέα σπριτζερία στο Παγκράτι, που ονομάζεται Προφήτης, παίρνοντας το όνομά της από την εκκλησία της πλατείας του Προφήτη Ηλία, όπου και βρίσκεται.

Κεριά στη σπριτζερία Προφήτης στο Παγκράτι / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram
Κεριά στη σπριτζερία Προφήτης στο Παγκράτι / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram

Με μανουάλια όπου οι θαμώνες του μπαρ ανάβουν κεριά και με κοκτέιλ που έχουν βιβλικά ονόματα (Δαβίδ, Ναούμ, Σαμουήλ, Ιωνάς, Μαλαχίας).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ατμόσφαιρα του Προφήτη / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram
Η ατμόσφαιρα του Προφήτη / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram

Πίσω από αυτό το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ κρύβεται η ομάδα του Τράγου, του εξαιρετικά δημοφιλούς γαστροκαφενείου στου Ψυρρή. Τα βιβλικά ποτά έχουν δημιουργήσει οι Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και Νικόλ Λίτσα, ενώ τη λίστα κρασιών υπογράφει ο σομελιέ Γιώργος Καραμπίνης.

Σπριτζ και κοκτέιλ με βιβλικά ονόματα / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram
Σπριτζ και κοκτέιλ με βιβλικά ονόματα / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram

Τα κρασιά ή τα κοκτέιλ συνοδεύουν μεζέδες φτιαγμένοι με ιταλικά και ελληνικά αλλαντικά, λαχανικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και προζυμένιο ψωμί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πλατό τυριών και αλλαντικών από Ιταλία και Ελλάδα / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram
Πλατό τυριών και αλλαντικών από Ιταλία και Ελλάδα / Φωτογραφία: profitis_spritzeria/Instagram

Info: Πλατεία Προφήτη Ηλία 5, Παγκράτι | instagram.com/profitis_spritzeria

Επαναστατικά ραντεβού με έναν ήρωα του 1821 σε viral μπαρ της Κυψέλης

Ο αγωνιστής του 1821 Κομνάς (Κομνηνός) Τράκας (1786-1840) δίνει το όνομά του σε έναν πεζόδρομο της Κυψέλης, που συνδέει την Κεφαλληνίας με την Τήνου. Εκεί βρισκόταν ένα παλιό ζαχαροπλαστείο, που όταν έκλεισε έδωσε τη θέση του σε ένα νέο all day μπαρ που έχει γίνει viral.

Άποψη από το μπαρ Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη / Φωτογραφία: komna_traka/Instagram
Άποψη από το μπαρ Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη / Φωτογραφία: komna_traka/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Κόμνα Τράκα, φέρνοντας μπροστά τον τόνο στο όνομα του θρυλικού ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης και απογόνου της δυναστείας των Κομνηνών του Βυζαντίου, έκανε statement δημιουργώντας buzz λίγο πριν φύγει το 2024.

Espresso Martini στο Κόμνα Τράκα της Κυψέλης / Φωτογραφία: komna_traka/Instagram
Espresso Martini στο Κόμνα Τράκα της Κυψέλης / Φωτογραφία: komna_traka/Instagram

Έτσι, μέσα σε τρεις μήνες το μπαρ έγινε, στόμα με στόμα, ένα από τα νέα δημοφιλή στέκια της Αθήνας, με μίνιμαλ αισθητική που έχει μια vintage πατίνα παλιάς αθηναϊκής -ή, πιο σωστά, κυψελιώτικης- αίγλης.
Info: Κομνά Τράκα 2, Κυψέλη| instagram.com/komna_traka

Μια απολαυστική four hands βραδιά στο The Amorous Project της Κηφισιάς

Στο ατμοσφαιρικό «The Amorous Project», στην καρδιά της Κηφισιάς, με την cosy και θεατράλε διακόσμηση που είναι εμπνευσμένη από τα φιλήδονα νεοϋρκέζικα μπιστρό της μεταπολεμικής περιόδου, ο Δημήτρης Ριζογαλάς δημιουργεί μια αναβαθμισμένη comfort food κουζίνα με αμερικάνικες αλλά και ιταλικές ρίζες - με την πίτσα και την pasta να κυριαρχούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ροτόντα στο εστιατόριο Τhe Αmorous Project στην Κηφισιά / Φωτογραφία: theamorousproject/Instagram
Ροτόντα στο εστιατόριο Τhe Αmorous Project στην Κηφισιά / Φωτογραφία: theamorousproject/Instagram

Στην κουζίνα με τον αυθεντικό ξυλόφουρνο, ο executive chef του Amorous Project Δημήτρης Ριζογαλάς υποδέχθηκε για δύο συνεχείς βραδιές δύο έμπειρους και εξαιρετικούς σεφ από τη Ρόδο: τον Παναγιώτη Διαμαντή (σεφ με θητεία σε θρυλικά εστιατόρια, όπως τα μισελενάτα Noma και Era Ora, αλλά και σε απαιτητικές ξενοδοχειακές κουζίνες, όπως το πολυτελές resort Grand Resort Lagonissi) και τον Μανώλη Πλατέλα (πολυβραβευμένος σεφ με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε απαιτητικές κουζίνες στη Σουηδία, στην Ολλανδία και στο Μαρόκο, αλλά και στην Ελλάδα, όπου υπήρξε executive chef στο Lindos Blu και βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο και Greek Cuisine Award), οι οποίοι δημιούργησαν από ένα ξεχωριστό μενού με ελληνικές γεύσεις, αλλά και επιρροές από διεθνείς κουζίνες.

Από αριστερά: Οι σεφ Παναγιώτης Διαμαντής,  Δημήτρης Ριζογαλάς και Μανώλης Πλατέλας συναντήθηκαν στην κουζίνα του Τhe Αmorous Project στην Κηφισιά
Από αριστερά: Οι σεφ Παναγιώτης Διαμαντής, Δημήτρης Ριζογαλάς και Μανώλης Πλατέλας συναντήθηκαν στην κουζίνα του Τhe Αmorous Project στην Κηφισιά

Εμείς απολαύσαμε τα πιάτα που δημιούργησε για το four hands δείπνο ο Παναγιώτης Διαμαντής, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ριζογαλά, με τα αντίστοιχα cocktail pairings.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μαγιάτικο ceviche / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μαγιάτικο ceviche / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ξεκινήσαμε με ένα εξαιρετικό μαγιάτικο ceviche με βουτυρόγαλα από φιστίκι Αιγίνης, νεράντζι, χαρουπόμελο, garum και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης. Αυτό συνοδευόταν από μια γευστική Coco paloma (Tequila Bianco Olmeca, citrus, coconut, pomegranate, bubbles).

Το μεδούλι αφαιρείται από το ψητό κόκαλο και σερβίρεται πάνω από την ουρά μόσχου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το μεδούλι αφαιρείται από το ψητό κόκαλο και σερβίρεται πάνω από την ουρά μόσχου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ακολούθησε το μεδούλι, ουρά μόσχου ψητή, βούτυρο αχινού, τσίλι, πουρέ κρεμμυδιού, «Καρίκι» Τήνου και μαύρη τρούφα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ουρά μόσχου με μεδούλι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ουρά μόσχου με μεδούλι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ένα πλούσιο ορεκτικό με μεστή γεύση που σερβιρίστηκε θεατρικά, με το μεδούλι να βγαίνει κατευθείαν στο τραπέζι μπροστά μας από το ψημένο και κομμένο στη μέση κόκαλο. Το cocktail pairing ήταν ένα γλυκό Butter-«Scotch» sour (Four Roses Single barrel, butter, walnuts, tonka, citrus, caramel).

Μπακαλιάρος sous vide, με φρικασέ φύκια / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μπακαλιάρος sous vide, με φρικασέ φύκια / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Για κυρίως ήρθε ένα καλοδουλεμένο πιάτο με ρολό μπακαλιάρου sous vide, με φρικασέ φύκια, wakame, αρακά, bimi μπρόκολο, ponzu dashi και αφρός μάραθου. Πολύ νόστιμο πιάτο, με εκπληκτική και μυρωδάτη σάλτσα. Το cocktail που αναδείκνυε τις λεπτές υφές του πιάτου ήταν ένα Silent wine hill (Beefeater 24 Dry Gin, house wine, chamomile, elderflower, bubbles). Τέλος, το επιδόρπιο ήταν ένα γλυκό με καραμελωμένο ανανά, montée ivoire, crumble κανέλας και σιρόπι βανίλιας που συνοδευόταν από το κοκτέιλ Gimleft (Beefeater 24 Dry Gin, blood orange, yuzu, sour mix).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο χώρος μπροστά από το μπαρ, στο εστιατόριο Τhe Αmorous Project στην Κηφισιά / Φωτογραφία: theamorousproject/Instagram
Ο χώρος μπροστά από το μπαρ, στο εστιατόριο Τhe Αmorous Project στην Κηφισιά / Φωτογραφία: theamorousproject/Instagram

Τα four hands δείπνα είναι μια εξαιρετική ιδέα που αναζωογονεί τη γαστρονομική σκηνή μιας πόλης με γαστρονομικές επιμειξίες που μεταλαμπαδεύουν γνώσεις και τεχνικές μεταξύ των σεφ, δημιουργώντας παράλληλα απολαυστικές βραδιές για όλους εμάς που βλέπουμε αγαπημένα μας στέκια ή εστιατόρια με νέο μάτι, έξω από τα βασικά μενού και τη φιλοσοφία τους.
Info: The Amorous Project, Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, τηλ. 2108089890
instagram.com/theamorousproject

Οινικές βραδιές στα Vibo bistrot από τα κτήματα Ντούγκος και Μέγα Σπήλαιο

Δύο οινοποιεία με ισχυρή προσωπικότητα και οινικό αποτύπωμα παρουσιάζουν τις ετικέτες τους στα δημοφιλή Vibo bistrot στο πλαίσιο της σειράς Vibe Wine Stories που συνεχίζεται τον Απρίλιο: Στις 9-10 Απριλίου τα bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται το Κτήμα Ντούγκος, ενώ στις 23-24 Απριλίου έρχεται το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο με τη μακραίωνη πορεία του.

Οινικά events στα Vibo Bistrot της Γλυφάδας και του Πειραιά
Οινικά events στα Vibo Bistrot της Γλυφάδας και του Πειραιά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μια πορεία αξιοσημείωτη, από το 1991, το Κτήμα Ντούγκος έχει ξεχωρίσει δίνοντας έμφαση στη βιολογική καλλιέργεια, έχοντας τις πολύτιμες γνώσεις του γεωπόνου Θάνου Ντούγκου και της χημικού-οινολόγου Λουίζας Ντούγκου, για να παράγουν κρασιά με προσωπικότητα και εκφραστικότητα.

Οι επισκέπτες των Vibo Bistrot θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν στις 9-10 Απριλίου εμβληματικές ετικέτες του κτήματος:

  • Ντούγκος Sauvignon Blanc Ροδίτης Βιολογικής Γεωργίας: Ένας συνδυασμός ήπιας φυτικότητας με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου, με ιδανική ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ.
  • Ντούγκος Rapsani Βιολογικής Γεωργίας: Με πολύπλοκη μύτη που συνδυάζει αρώματα κέδρου και καπνού γύρω από έναν πυρήνα κόκκινου φρούτου, κομψό στόμα με σφιχτές τανίνες και υψηλά επίπεδα φρεσκάδας.
  • Ντούγκος Μεθ' Υμών 'L' Λημνιώνα Βιολογικής Γεωργίας: Ένα αρωματικά πλούσιο κρασί με τριαντάφυλλα, σκούρα κεράσια και βοτανικούς τόνους, κομψό στον ουρανίσκο με εξαιρετικά στιλπνές τανίνες στο μακρύ τελείωμα.
Το Vibo στη Γλυφάδα
Το Vibo στη Γλυφάδα

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, πάλι, είναι ένας ιστορικός αμπελώνας που θεμελιώθηκε από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα και αναγεννήθηκε το 1999 από τους αδελφούς Γιάννη και Θεόδωρο Αναστασίου, ιδιοκτήτες της οινοποιίας Cavino. Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Απριλίου τα Vibo θα διοργανώσουν μια γευστική δοκιμή των εξής ετικετών:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Cuvee III Λευκό: Ένα εκρηκτικό blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Chardonnay από τους ορεινούς αμπελώνες των Καλαβρύτων, με δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα.
  • Cuvee III Ερυθρός: Ένα εντυπωσιακό blend Μαυροδάφνης, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου, με έντονα αρώματα, δυναμική γεύση και κοσμοπολίτικο προφίλ, που ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 8 μήνες.
  • Μέγα Σπήλαιο MYSTIC Brut Sparkling Rose Wine: Ένα ξηρό και δροσιστικό ροζέ αφρώδες με φρουτώδες μπουκέτο, απαλό αφρισμό και ισορροπημένη γεύση.
Το Vibo στον Πειραιά
Το Vibo στον Πειραιά

Έμπειροι οινολόγοι θα μυήσουν τους επισκέπτες στις ιδιαιτερότητες κάθε κτήματος, από τις καλλιεργητικές τεχνικές μέχρι τις λεπτομέρειες της οινοποίησης, ενώ θα προτείνουν και τους ιδανικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς για κάθε ετικέτα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα Vibo Γλυφάδας και Vibo Πειραιά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται έγκαιρη κράτηση.

Info: vibobistrot.com
Vibo Bistrot Γλυφάδας, Γρηγορίου Λαμπράκη 16, τηλ. 210 89 48 202 Vibo Bistrot Πειραιά (Athenarum Portus Life & Style Hotel): Athenarum Portus Life & Style Hotel, Ναυαρίνου 10, Πειραιάς, τηλ. 210 42 20 422

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο food bar στο Ateno 

Η αγαπημένη αστική συνήθεια στο κέντρο της Αθήνας, τα ραντεβού για φαγητό στο Ateno Cook & Deli της οδού Αιόλου, που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο, αποκτά έναν νέο λόγο για επίσκεψη: Στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του σεφ Νίκου Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα. Ιδανικές γευστικές επιλογές που θα συνοδεύουν το κρασί ή το ποτό μας, για τα ραντεβού με τους φίλους ή τους συνεργάτες μας μετά το γραφείο ή για να τσιμπήσουμε κάτι με την παρέα μας μετά το θέατρο.

Νέο food bar στο Ateno Cook & Deli
Νέο food bar στο Ateno Cook & Deli

Τι περιλαμβάνει αυτό το νέο έξυπνο μενού με food bar: «Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring roll με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται -αποκλειστικά- στο μπαρ. Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλ του Ateno.

Νέες νοστιμιές για το μπαρ από τον σεφ Νίκο Καραθάνο στο Ateno Cook & Deli της Αιόλου
Νέες νοστιμιές για το μπαρ από τον σεφ Νίκο Καραθάνο στο Ateno Cook & Deli της Αιόλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν τη λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλ επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου».

Τα μίνι μπέργκερ του Ateno Cook & Deli συνοδεύουν το κρασί ή το ποτό
Τα μίνι μπέργκερ του Ateno Cook & Deli συνοδεύουν το κρασί ή το ποτό

Info: Ateno Cook & Deli: Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα, τηλ. 210 3223223
instagram.com/ateno.athens

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ