Sebastian: Το νέο εστιατόριο στη Γλυφάδα που μοιάζει σαν να τρως μέσα σε μια ντιζαϊνάτη πισίνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Sebastian: Το νέο εστιατόριο στη Γλυφάδα που μοιάζει σαν να τρως μέσα σε μια ντιζαϊνάτη πισίνα [εικόνες]

τραπέζι εστιατόριο καρέκλες Sebastian Γλυφάδα
Άποψη από την εσωτερική σάλα του εστιατορίου Sebastian στη Γλυφάδα.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Επισκεφθήκαμε το νέο γαλλο-αμερικανικό μπιστρό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και δοκιμάσαμε τα πιάτα του σεφ Elvi Dimitris Zyba. 

Ένας ακόμα χώρος με ωραίο design και άποψη προστίθεται στο νέο χάρτη της Αθηναϊκής Ριβιέρας που διαρκώς ανανεώνεται. Το εστιατόριο Sebastian που στεγάζεται στο ισόγειο του καινούργιου ξενοδοχείου Ace Hotel & Swim Club Athens στην Γλυφάδα, προτείνει μια ευέλικτη και έξυπνη κουζίνα, η οποία μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, συνδυάζοντας την χαλαρή κουλτούρα της αμερικανικής γαστρονομίας, με τις πιο ιδιαίτερες και glamorous γαστριμαργικές γαλλικές νότες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μύδια με πατάτες τηγανητές στο Sebastian της Γλυφάδας.
Μύδια με πατάτες τηγανητές στο Sebastian της Γλυφάδας.

Το μενού υπογράφει ο σεφ Elvi Dimitris Zyba, γνωστός από το εστιατόριο βαλκανικής κουζίνας Esthio που είναι και στον οδηγό Michelin, ενώ τη λίστα κρασιών επιμελείται το Wine is Fine. 

Η εσωτερική είσοδος του εστιατορίου από το lobby του ξενοδοχείου.
Η εσωτερική είσοδος του εστιατορίου από το lobby του ξενοδοχείου.

Είναι σαν να τρως μέσα σε μία design... πισίνα

Ο μοντέρνος χώρος σου δημιουργεί -όχι τυχαία- την αίσθηση ότι μπαίνεις μέσα σε μια πισίνα με μπλε γάργαρα νερά. Οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με navy blue πλακάκια από αυτά που πράγματι χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες των ρετρό κολυμβητηρίων και των Spa των λουτροπόλεων του '70 στις κολυμβητικές δεξαμενές, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν χτιστά σεπαρέ με αναπαυτικά μπεζ μαξιλάρια με επίσης μπλε φινίρισμα, αλλά και ξύλινα σκίαστρα που δεσπόζουν στα παράθυρα σαν γλυπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το τραπέζι του Sebastian κινείται μεταξύ αμερικανικής και γαλλικής γαστρονομίας, με μεσογειακά εποχιακά υλικά.
Το τραπέζι του Sebastian κινείται μεταξύ αμερικανικής και γαλλικής γαστρονομίας, με μεσογειακά εποχιακά υλικά.

Η αέρινη ηλεκτρονική μουσική που επιμελούνται πολύ γνωστοί Djs και το Stegi Radio του Ιδρύματος Ωνάση, επιτείνει όλη αυτή την αίσθηση ανεμελιάς που δημιουργεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του χώρου. 

Το μπαρ του εστιατορίου.
Το μπαρ του εστιατορίου.

«Το Sebastian έχει σχεδιαστεί από το γνωστό γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο ciguë, σε συνεργασία με την design ομάδα του Ace Hotel. Η τραπεζαρία διαθέτει έπιπλα και φωτιστικά από την ciguë, με χειροποίητα μπλε πλακάκια από τερακότα στο πάτωμα, που εκτείνονται σε εξωτερική βεράντα με θέα την πισίνα. Τα τραπέζια είναι ειδικά σχεδιασμένα και συνοδεύονται από καρέκλες των Friends and Founders. Τα κρεμαστά vintage φωτιστικά Vaarnii “1003 Hans” προσθέτουν μια μαγευτική λάμψη στο εστιατόριο. Η βεράντα του εστιατορίου επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν γεύματα δίπλα στην πισίνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αγκαλιάζοντας την μεσογειακή φιλοσοφία», εξηγεί η ομάδα του εστιατορίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το σέρβις είναι ευγενικό, ζεστό και άμεσο.
Το σέρβις είναι ευγενικό, ζεστό και άμεσο.

Εκτός από την είσοδο που γίνεται εσωτερικά από το lobby του design hotel, υπάρχει και μια αυτόνομη είσοδος απευθείας από το δρόμο, καθώς το Sebastian λειτουργεί διττά: εξυπηρετώντας τόσο τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους εξωτερικούς επισκέπτες που θέλουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν εδώ. 

Στρείδια σε παραλλαγές.
Στρείδια σε παραλλαγές.

Η φιλοσοφία του μενού που επιμελείται ο Elvi Dimitris Zyba

Ο Άγιος Σεβαστιανός δίνει το όνομα στο κοσμοπολίτικο Sebastian, που ουσιαστικά «είναι εμπνευσμένο από εμβληματικά μπιστρό σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι», όπως μας εξηγεί η ομάδα του εστιατορίου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο σεφ Elvi Dimitris Zyba.
Ο σεφ Elvi Dimitris Zyba.

Το μενού του Elvi Dimitris Zyba ακολουθεί αυτόν τον χααρό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και γι΄αυτό έχει επιλογές που συνομιλούν με πολλές γαστρονομικές ταυτότητες, με κλασικά πιάτα σε νέα εκτέλεση: η Μεσόγειος συναντά την παριζιάνικη κουλτούρα των παρισινών μπιστρό, αλλά και την casual comfort οπτική των αμερικανικών diner.

Ψητός αστακός στο Sebastian.
Ψητός αστακός στο Sebastian.

Έτσι ο ψητός αστακός από το Ιόνιο παντρεύεται με τα burgers και τις french fries, οι σαλάτες που βασίζονται σε εποχιακά υλικά από όλη την Ελλάδα μυρίζουν Μεσόγειο (όπως οι ψητές σαρδέλες σε φρυγανισμένο ψωμί με μάραθο), τα ορεκτικά παίζουν με το φρέσκο ψάρι παίζοντας με τις ιταλικές επιρροές, κάτι που θα συναντήσουμε άλλωστε και στα πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To burger του Sebastian.
To burger του Sebastian.

Αντίστοιχα η λίστα κρασιών που έχει δημιουργήσει η ομάδα του γνωστού μπαρ Wine is Fine παντρεύει τον ελληνικό με τον γαλλικό αμπελώνα, ενώ στα κοκτέιλ η δημιουργικότητα είναι μεγάλη. 

Tα gougeres με μεσογειακά βότανα και θαλασσινό αλάτι και μια μαγιονέζα λεμονιού.
Tα gougeres με μεσογειακά βότανα και θαλασσινό αλάτι και μια μαγιονέζα λεμονιού.

H δική μας εμπειρία

Ξεκινήσαμε με μια ωραία εκδοχή της γνωστής Paloma και με χειροποίητα κριτσίνια με πατέ ελιάς. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εκδοχή της Παλόμα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η εκδοχή της Παλόμα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνεχίσαμε, με ένα νόστιμο ωμοφαγικό ορεκτικό: ένα crudo από φαγκρί, με παρθένο ελαιόλαδο, πορτοκάλι, κάπαρη και θαλασσινό αλάτι.

Ωμογαφικό ορεκτικό με φαγκρί  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ωμογαφικό ορεκτικό με φαγκρί / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το πορτοκάλι σε συνδυασμό με το θαλασσινό αλάτι είναι ένας ωραίος συνδυασμός που αναδεικνύει το ψάρι σε κάθε μπουκιά. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με με φακές Βeluga / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σαλάτα με με φακές Βeluga / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ακολούθησαν δύο σαλάτες: η Sebastian με φακές Βeluga, λαρντόν, φασόλια, baby πατάτες, πίκλες αγγουριού και ντιζόν βινεγκρέτ και μια επίσης πράσινη με ρόκα και μαρούλι, με σπαράγγια, αβοκάντο, μπρόκολο και μια σος από μίσο και ταχίνι.

H σαλάτα με το μπρόκολο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
H σαλάτα με το μπρόκολο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η πρώτη ήταν πιο πλούσια γευστικά με τις φακές να δίνουν το ρυθμό στη γεύση, ενώ στη δεύτερη η σος χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση γιατί δεν «ακούγεται» καθόλου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψητό φαγκρί με πουρέ  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ψητό φαγκρί με πουρέ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τα κυρίως ψαροφαγικά πιάτα δοκιμάσαμε το ψητό φαγκρί με λαδολέμονο που συνοδευόταν από έναν ελαφρύ πουρέ πατάτας και φασολάκια. 

Steak au Poivre  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Steak au Poivre / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τις κρεατοφαγικές επιλογές πήραμε ένα ωραία ψημένο «Steak au Poivre» με πατάτες τηγανιτές και σάλτσα πιπεριού. Λεπτή και φίνα η sauce και το κρέας ζουμερό και τρυφερό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τάρτα λεμονιού  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τάρτα λεμονιού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το επιδόρπιο ήταν μια τάρτα λεμονιού με βελούδινη και δροσερή κρέμα, με μούρα και φράουλες. Ιδανικά θα ήθελα τη βάση της τάρτας, εδώ, να είναι τραγανή και μπισκοτένια. 

Η θέα από το τραπέζι στην πισίνα του ξενοδοχείου και την πράσινη όαση γύρω της, σε συνδυασμό με το ωραίο design και τη μουσική δημιουργούν μια ωραία μοντέρνα ατμόσφαιρα, ιδανική για brunch με φίλους στην παραλιακή. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο επίλογος: ένα γλυκό κοκτέιλ  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο επίλογος: ένα γλυκό κοκτέιλ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Infο: sebastianathens.com
Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, τηλ: 2100220176 | Indtagram: @sebastianathens
Το Sebastian σερβίρει πρωινό από τις 7:00-17:00, μεσημεριανό από τις 11:00-17:00 και δείπνο από τις 18:00-23:00
Τιμές: 35 με 50 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ