Επισκεφθήκαμε το νέο γαλλο-αμερικανικό μπιστρό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και δοκιμάσαμε τα πιάτα του σεφ Elvi Dimitris Zyba.
Ένας ακόμα χώρος με ωραίο design και άποψη προστίθεται στο νέο χάρτη της Αθηναϊκής Ριβιέρας που διαρκώς ανανεώνεται. Το εστιατόριο Sebastian που στεγάζεται στο ισόγειο του καινούργιου ξενοδοχείου Ace Hotel & Swim Club Athens στην Γλυφάδα, προτείνει μια ευέλικτη και έξυπνη κουζίνα, η οποία μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, συνδυάζοντας την χαλαρή κουλτούρα της αμερικανικής γαστρονομίας, με τις πιο ιδιαίτερες και glamorous γαστριμαργικές γαλλικές νότες.
Το μενού υπογράφει ο σεφ Elvi Dimitris Zyba, γνωστός από το εστιατόριο βαλκανικής κουζίνας Esthio που είναι και στον οδηγό Michelin, ενώ τη λίστα κρασιών επιμελείται το Wine is Fine.
Είναι σαν να τρως μέσα σε μία design... πισίνα
Ο μοντέρνος χώρος σου δημιουργεί -όχι τυχαία- την αίσθηση ότι μπαίνεις μέσα σε μια πισίνα με μπλε γάργαρα νερά. Οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με navy blue πλακάκια από αυτά που πράγματι χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες των ρετρό κολυμβητηρίων και των Spa των λουτροπόλεων του '70 στις κολυμβητικές δεξαμενές, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν χτιστά σεπαρέ με αναπαυτικά μπεζ μαξιλάρια με επίσης μπλε φινίρισμα, αλλά και ξύλινα σκίαστρα που δεσπόζουν στα παράθυρα σαν γλυπτά.
Η αέρινη ηλεκτρονική μουσική που επιμελούνται πολύ γνωστοί Djs και το Stegi Radio του Ιδρύματος Ωνάση, επιτείνει όλη αυτή την αίσθηση ανεμελιάς που δημιουργεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του χώρου.
«Το Sebastian έχει σχεδιαστεί από το γνωστό γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο ciguë, σε συνεργασία με την design ομάδα του Ace Hotel. Η τραπεζαρία διαθέτει έπιπλα και φωτιστικά από την ciguë, με χειροποίητα μπλε πλακάκια από τερακότα στο πάτωμα, που εκτείνονται σε εξωτερική βεράντα με θέα την πισίνα. Τα τραπέζια είναι ειδικά σχεδιασμένα και συνοδεύονται από καρέκλες των Friends and Founders. Τα κρεμαστά vintage φωτιστικά Vaarnii “1003 Hans” προσθέτουν μια μαγευτική λάμψη στο εστιατόριο. Η βεράντα του εστιατορίου επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν γεύματα δίπλα στην πισίνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αγκαλιάζοντας την μεσογειακή φιλοσοφία», εξηγεί η ομάδα του εστιατορίου.
Εκτός από την είσοδο που γίνεται εσωτερικά από το lobby του design hotel, υπάρχει και μια αυτόνομη είσοδος απευθείας από το δρόμο, καθώς το Sebastian λειτουργεί διττά: εξυπηρετώντας τόσο τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους εξωτερικούς επισκέπτες που θέλουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν εδώ.
Η φιλοσοφία του μενού που επιμελείται ο Elvi Dimitris Zyba
Ο Άγιος Σεβαστιανός δίνει το όνομα στο κοσμοπολίτικο Sebastian, που ουσιαστικά «είναι εμπνευσμένο από εμβληματικά μπιστρό σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι», όπως μας εξηγεί η ομάδα του εστιατορίου.
Το μενού του Elvi Dimitris Zyba ακολουθεί αυτόν τον χααρό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και γι΄αυτό έχει επιλογές που συνομιλούν με πολλές γαστρονομικές ταυτότητες, με κλασικά πιάτα σε νέα εκτέλεση: η Μεσόγειος συναντά την παριζιάνικη κουλτούρα των παρισινών μπιστρό, αλλά και την casual comfort οπτική των αμερικανικών diner.
Έτσι ο ψητός αστακός από το Ιόνιο παντρεύεται με τα burgers και τις french fries, οι σαλάτες που βασίζονται σε εποχιακά υλικά από όλη την Ελλάδα μυρίζουν Μεσόγειο (όπως οι ψητές σαρδέλες σε φρυγανισμένο ψωμί με μάραθο), τα ορεκτικά παίζουν με το φρέσκο ψάρι παίζοντας με τις ιταλικές επιρροές, κάτι που θα συναντήσουμε άλλωστε και στα πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά.
Αντίστοιχα η λίστα κρασιών που έχει δημιουργήσει η ομάδα του γνωστού μπαρ Wine is Fine παντρεύει τον ελληνικό με τον γαλλικό αμπελώνα, ενώ στα κοκτέιλ η δημιουργικότητα είναι μεγάλη.
H δική μας εμπειρία
Ξεκινήσαμε με μια ωραία εκδοχή της γνωστής Paloma και με χειροποίητα κριτσίνια με πατέ ελιάς.
Συνεχίσαμε, με ένα νόστιμο ωμοφαγικό ορεκτικό: ένα crudo από φαγκρί, με παρθένο ελαιόλαδο, πορτοκάλι, κάπαρη και θαλασσινό αλάτι.
Το πορτοκάλι σε συνδυασμό με το θαλασσινό αλάτι είναι ένας ωραίος συνδυασμός που αναδεικνύει το ψάρι σε κάθε μπουκιά.
Ακολούθησαν δύο σαλάτες: η Sebastian με φακές Βeluga, λαρντόν, φασόλια, baby πατάτες, πίκλες αγγουριού και ντιζόν βινεγκρέτ και μια επίσης πράσινη με ρόκα και μαρούλι, με σπαράγγια, αβοκάντο, μπρόκολο και μια σος από μίσο και ταχίνι.
Η πρώτη ήταν πιο πλούσια γευστικά με τις φακές να δίνουν το ρυθμό στη γεύση, ενώ στη δεύτερη η σος χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση γιατί δεν «ακούγεται» καθόλου.
Από τα κυρίως ψαροφαγικά πιάτα δοκιμάσαμε το ψητό φαγκρί με λαδολέμονο που συνοδευόταν από έναν ελαφρύ πουρέ πατάτας και φασολάκια.
Από τις κρεατοφαγικές επιλογές πήραμε ένα ωραία ψημένο «Steak au Poivre» με πατάτες τηγανιτές και σάλτσα πιπεριού. Λεπτή και φίνα η sauce και το κρέας ζουμερό και τρυφερό.
Το επιδόρπιο ήταν μια τάρτα λεμονιού με βελούδινη και δροσερή κρέμα, με μούρα και φράουλες. Ιδανικά θα ήθελα τη βάση της τάρτας, εδώ, να είναι τραγανή και μπισκοτένια.
Η θέα από το τραπέζι στην πισίνα του ξενοδοχείου και την πράσινη όαση γύρω της, σε συνδυασμό με το ωραίο design και τη μουσική δημιουργούν μια ωραία μοντέρνα ατμόσφαιρα, ιδανική για brunch με φίλους στην παραλιακή.
Infο: sebastianathens.com
Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, τηλ: 2100220176 | Indtagram: @sebastianathens
Το Sebastian σερβίρει πρωινό από τις 7:00-17:00, μεσημεριανό από τις 11:00-17:00 και δείπνο από τις 18:00-23:00
Τιμές: 35 με 50 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο.
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Στα Μεσόγεια πλάθουν αγνά τα μελομακάρονα με ψάθινο κοφίνι -Είδαμε την παραδοσιακή διαδικασία βήμα-βήμα
- To εκκεντρικό μαξιμαλιστικό σπίτι του στυλίστα Max Hurd -Χριστούγεννα στο Λονδίνο με χρώμα και αναπάντεχο στυλ
- Ο σομελιέ Α. Ματθίδης εξηγεί τα πάντα για το κρασί του ρεβεγιόν -Γιατί το τσίπουρο βάζει τα γυαλιά στην γκράπα