Δοκιμάσαμε τα πιάτα από το μενού του brunch που έχει δημιουργήσει ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης στο ωραίο Bungalow 7, στα πλήρως ανακαινισμένα Αστέρια της Γλυφάδας.
Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό πράγμα τον χειμώνα από το να κάθεσαι στα ζεστά απολαμβάνοντας τον καφέ σου, συζητώντας με τους φίλους, διαβάζοντας το βιβλίο σου ή απλώς χαζεύοντας τη θάλασσα, σε ένα αργόσυρτο brunch με λιχουδιές που θα κρατήσει μέχρι το απόγευμα.
Όλη αυτή η χαλαρή ιεροτελεστία, με τραπέζια και καναπέδες που τα λούζει η λιακάδα, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της κάθε weekend στο πιο feel good, αυτή τη στιγμή, χώρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας: το Bungalow 7 στα Αστέρια Γλυφάδας.
Το επισκεφθήκαμε την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα με την παρέα μου, για να δοκιμάσουμε το περιβόητο και πολυσυζητημένο brunch του Ντίνου Φωτεινάκη.
Για καφέ ξεκινήσαμε, σε μια πανδαισία με Bellini και χίλιες δυο κολασμένες λιχουδιές καταλήξαμε, με νόστιμα πιάτα που παίζουν δημιουργικά με τον βασιλιά του brunch -το αυγό-, αλλά και έναν πλούσιο μπουφέ με αφράτα βιενουαζερί και λαχταριστά γλυκά που δημιουργεί ο pastry chef Φώτης Ρόης.
Μια τέλεια μέρα πλάι στη θάλασσα
Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι μια εντυπωσιακή ξυλόγλυπτη, μοναστηριακή πόρτα με δύο μεταλλικούς ιππόκαμπους. Η εγγύτητα με τη μαγεία της θάλασσας, στο πιο προνομιακό σημείο της Ριβιέρας, από όπου θα δεις ένα πραγματικά μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, είναι ένα από τα βασικά ατού του Bungalow 7.
Έτσι, καθόλου τυχαία, όλο το σκηνικό στήνεται γύρω από τις μεγάλες τζαμαρίες αυτού του ευρύχωρου πολυτελούς χώρου, ενός επιπέδου που θυμίζει το lounge ενός πεντάστερου resort.
Πλάι στην είσοδο υπάρχει ένα αίθριο σαν εσωτερική αυλή σε μεξικάνικη χασιέντα που έχει μεταμορφωθεί σε τροπικό κήπο, με μια καθολική μαντόνα ανάμεσα στα πλατύφυλλα και στην οργιώδη βλάστηση. Μοντέρνα έργα Τέχνης, βιβλιοθήκες, δερμάτινοι καφέ καναπέδες αγγλικού στιλ με '50s και '60s καμπύλες, συμπληρώνουν το σκηνικό.
Σε μια κεντρική γωνιά του lounge τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίζουν με χιούμορ μικρές μπάμπουσκες, ενώ μια τροπική ταπετσαρία με μπανανιές ντύνει τμήματα του τοίχου στον χώρο της τραπεζαρίας πίσω από το επιβλητικό ξύλινο μπαρ.
Παρά τα mix & match στοιχεία που δημιουργούν ένα σκηνικό με προσωπικότητα -όπως θα έπρεπε δηλαδή σε έναν τόσο μεγάλο χώρο-, το Bungalow 7 αποπνέει μια ωραία ζεστασιά, με το ξύλο τελικά να κυριαρχεί.
Λίγο η θέα, λίγο το αθόρυβο και άμεσο σέρβις, η μουσική και η λιακάδα που λούζει κάθε γωνιά δημιουργώντας ευεξία, αλλά κυρίως πιάτα του brunch που παίζουν με το συναίσθημα, όπως τα αυγά ποσέ με αβοκάντο, κυβάκια από φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, chili crisp και cress salad που τα ανακατεύεις με τον κρόκο να πηγαίνει παντού και κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα ηδονικά, σε κάνουν να νιώθεις αμέσως οικεία και χαλαρά.
Ο καφές εξαιρετικός και τα cocktails που θα ακολουθήσουν απολαυστικά. Μπορείς να παραγγείλεις ό,τι θες από το μενού του brunch, που διαρκεί από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 κάθε weekend (αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά).
Επίσης, μπορείς να διαλέξεις από τις καμπάνες, τις ταρτιέρες και τα πλατό του μπουφέ (χάρμα οφθαλμών) ό,τι σου αρέσει και θα σ' τα φέρουν στο τραπέζι.
Κάθε είδος -κέικ, τάρτες, κρουασάν, γλυκά κ.ά.- έχει καρτελάκι που αναγράφει τιμή, καθώς ό,τι υπάρχει επάνω στον μπουφέ δεν περιλαμβάνεται στο μενού του brunch.
Η δική μας εμπειρία
Μαζί με τον καφέ μας απολαύσαμε δύο πιάτα με πρωταγωνιστή το αυγό: τα scrambled eggs, που ήταν αφρός, με ελαφριά νόστιμη γεύση, πάνω σε ζυμωτό ψωμί, πασπαλισμένα με σχινόπρασο και στο πλάι με pesto πελτέ και πράσινη σαλάτα.
Και τα αυγά ποσέ που προαναφέραμε, ένα πιάτο που, εκτός από κολασμένα ινσταγκραμικό, είναι και το απόλυτο comfort food, ξυπνώντας παιδικές μνήμες. Τέλεια φρυγανισμένο το ψωμί, με τον κρόκο να κυλά πάνω του απολαυστικά.
Από τις σαλάτες επιλέξαμε την Ceasar’s crab με ωραίο και ελληνικό μπλε καβούρι πανέ, με καλαμπόκι, yuzu και την κλασική ceasar’s dressing. Το τραγανό καβούρι είναι ένα ωραίο twist που αντικαθιστά έξυπνα το κοτόπουλο και αναβαθμίζει πολύ τη σαλάτα, αλλά θα προτιμούσα να είναι ελαφρώς λιγότερη η σoς στα λαχανικά.
Η ωραιότερη στιγμή ήταν τα Bellini που ακολούθησαν μαζί με το signature πιάτο στο brunch του Bungalow 7, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε (γιατί για εμένα αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πάω ξανά σύντομα): το hot dog υπερθέαμα!
Ένα αφράτο τραγανό ψωμάκι γεμισμένο με ένα ακαταμάχητο πικάντικο λουκάνικο μαύρου χοίρου, με kimchi λάχανο, πικάντικη μουστάρδα και ένα εθιστικό τσάτνεϊ με chili και κρεμμύδι.
Αντί για γλυκό, πήραμε ένα ξύλινο πλατό με επιλογές από τον μπουφέ του pastry chef με banana bread, ένα τεράστιο cookie με φιστίκια, μια ανάλαφρη και δροσερή τάρτα με raspberries και δύο κρουασάν, το ένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και το άλλο με φράουλα.
Συνολικά, είναι μια ωραία εμπειρία πλάι στη θάλασσα, με φοβερή θέα και χαλαρή ατμόσφαιρα που συνδυάζει μια earthy luxury πολυτέλεια με το casual στοιχείο του σύγχρονου urban living.
Όλο αυτό που είναι επί της ουσίας η πεμπτουσία της Ριβιέρας -χαλαρότητα, πολυτέλεια, ομορφιά- ενσαρκώνονται ιδανικά σε έναν ωραίο χώρο.
Οπως χθες ενήμερα Χριστούγεννα έτσι και την Πρωτοχρονιά το Bungalow 7 θα σερβίρει το a la carte brunch από τις 11:00, προσθέτοντας ωστόσο και ορισμένες επιπλέον προτάσεις, ειδικά φτιαγμένες για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Info: bungalow7.gr
Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, τηλ.: 2111907001
Τιμές: Από 30 έως 70 ευρώ το άτομο ανάλογα με το τι θα επιλέξετε από το μενού του brunch
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Στα Μεσόγεια πλάθουν αγνά τα μελομακάρονα με ψάθινο κοφίνι -Είδαμε την παραδοσιακή διαδικασία βήμα-βήμα
- To εκκεντρικό μαξιμαλιστικό σπίτι του στυλίστα Max Hurd -Χριστούγεννα στο Λονδίνο με χρώμα και αναπάντεχο στυλ
- Ο σομελιέ Α. Ματθίδης εξηγεί τα πάντα για το κρασί του ρεβεγιόν -Γιατί το τσίπουρο βάζει τα γυαλιά στην γκράπα