8+1 ρεβεγιόν υψηλής γαστρονομίας: Τα πρωτοχρονιάτικα μενού του fine dining στην Αθήνα - iefimerida.gr

8+1 ρεβεγιόν υψηλής γαστρονομίας: Τα πρωτοχρονιάτικα μενού του fine dining στην Αθήνα

δίσκος χαβιάρι Μεγάλη Βρετανία Αθήνα Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με χαβιάρι στο GB Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας / Φωτοραφία: hotelgrandebretagne/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Πώς θα γιορτάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς δέκα εστιατόρια στην Αθήνα; Δείτε τα εορταστικά special menu που έχουν ετοιμάσει οι πιο εμπνευσμένοι σεφ της Ελλάδας. 

Η αλλαγή του χρόνου είναι μια μικρή συμβολική ιεροτελεστία, κατά την οποία υποδεχόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα χρονιά που έρχεται, για να την καλοπιάσουμε με καλό κρασί και εκλεπτυσμένες γεύσεις. Δείτε τα μενού που δημιούργησαν φέτος μερικά από τα καλύτερα 'A List εστιατόρια που υπηρετούν την υψηλή γαστρονομία στην Αθήνα, για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιορτινή ατμόσφαιρα με ορχήστρα και live μουσική στη Μεγάλη Βρετανία / Φωτογραφία: hotelgrandebretagne/Instagram
Γιορτινή ατμόσφαιρα με ορχήστρα και live μουσική στη Μεγάλη Βρετανία / Φωτογραφία: hotelgrandebretagne/Instagram

Με πιάτα-γλυπτά, ιδιαίτερους συνδυασμούς premium πρώτων υλών, με κρέας και θαλασσινά αλλά και gourmet νοστιμιές που έρχονται από όλο τον κόσμο για να συνθέσουν μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όποιον έχει την τύχη να την απολαύσει. 

Σπονδή

 To πολυβραβευμένο fine dining εστιατόριο στο Παγκράτι που έχει ανοίξει δρόμους στην ελληνική γαστρονομία, αποτελώντας «σχολή» με τις καινοτομίες και την υποδειγματική μακρόχρονη λειτουργία του. 

Το ατμοσφαιρικό, πολυτελές σκηνικό της Σπονδής / Φωτογραφία: spondi_restaurant/Instagram
Το ατμοσφαιρικό, πολυτελές σκηνικό της Σπονδής / Φωτογραφία: spondi_restaurant/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το μενού της Σπονδής για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Καβούρι: Καρύδα, Λουίζα, Τζίντζερ
  • Καραβίδα: Ραπανάκι, Λουίζα, Εσπεριδοειδή
  • Κουνουπίδι: Μαύρη Τρούφα, Παρμεζάνα, Μαύρο Σκόρδο
  • Χριστόψαρο: Κάστανο, Φτερούγα Κοτόπουλου, Νεροκάρδαμο, Βαντουβάν
  • Ζαρκάδι: Κίτρινο Chanterelle, Κίτρινη Κολοκύθα, Σπόροι Τόνκα
  • Τυρι: Brillat Savarin 
  • Τάρτα Φουντουκιού: Καραμέλα, Ξύδι Botanico, Φύλλα
  • Βανίλια: Αχλάδι, Καρύδι Πεκάν, Yuzushu

Τιμή: €220 το άτομο
Info: spondi.gr | Πύρρωνος 5, Αθήνα, τηλ.: 2107564021

GB Roof Garden, Μεγάλη Βρετανία

Η ωραιότερη θέα στην Αθήνα, στην κορυφή του πιο αριστοκρατικού και ιστορικού ξενοδοχείου της Πλατείας Συντάγματος. 

Χαβιάρι στη Μεγάλη Βρετανία  / Φωτογραφία: hotelgrandebretagne/Instagram
Χαβιάρι στη Μεγάλη Βρετανία / Φωτογραφία: hotelgrandebretagne/Instagram

Δείτε το μενού του GB Roof Garden για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Βασιλικό καβούρι με το κονσομέ του, μαγιονέζα φουντούκι, πράσινο μήλο και λάδι μαϊντανού
  • Λιγκουίνι από κάστανο με σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας και λευκή τρούφα
  • Γεμιστό λάχανο με καραβίδα και χτένια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σχοινόπρασσο και χαβιάρι Oscietra 
  • Σορμπέ λεμόνι με πούδρα πορτοκάλι 
  • Φιλέτο μόσχου με μανιτάρια σέπες, αγιολί, τερίνα πατάτας και σάλτσα Périgueux
  • Σφαίρα με μους αμυγδάλου, μαρμελάδα μανταρίνι με μαστίχα Χίου, κρέμα βανίλια Μαγαδασκάρης, τραγανά δημητριακά και σορμπέ γιαούρτι

Τιμή: €580 το άτομο (με ένα μπουκάλι κρασί από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου)
Info: gbroofgarden.gr | Hotel Grande Bretagne, Γεωρ. Α' 1, Σύνταγμα, τηλ. 2103330000

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Varoulko Seaside

Ο ναός της υψηλής ψαροφαγίας από τον σπουδαίο σεφ Λευτέρη Λαζάρου. 

Τα πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου στο Varoulko Seaside είναι αληθινή εμπειρία / Φωτογραφία: varoulkoseaside/iefimerida
Τα πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου στο Varoulko Seaside είναι αληθινή εμπειρία / Φωτογραφία: varoulkoseaside/iefimerida

Δείτε το μενού τoυ Varoulko Seaside για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Σούπα σελινόριζας, εσπρέσσο, λάιμ, χαβιάρι Οssetra
  • Καρπάτσιο τόνου, μαύρο σκόρδο, λεμόνι, αφυδατωμένο καλαμπόκι, πίκλα κρεμμύδι
  • Ραβιόλι με καβούρι, ψητές γαρίδες, αγκινάρες, κρέμα αρακά, εσπεριδοειδή, κόλιανδρος
  • Φιλέτο μπαρμπούνι σοτέ, πουρέ παστινάκι, σαλικόρνια, μαρμελάδα λευκού σκόρδου
  • Φιλέτο μοσχάρι, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, μπροκολίνι, vτομάτα κονφί, σάλτσα σοκολάτας
  • Cremeux σοκολάτας, κόκκινα φρούτα, παγωτό καραμέλα

Τιμή: €145 το άτομο
Infο: varoulko.gr | Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ.: 2105228400

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Natu

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα στον πιο μαγικό κήπο της Κηφισιάς. 

O παραμυθένιος κήπος του Natu στην Κηφισιά / Φωτογραφία: naturestaurant/Instagram
O παραμυθένιος κήπος του Natu στην Κηφισιά / Φωτογραφία: naturestaurant/Instagram

Δείτε το μενού του Natu για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Welcome drink: Golden Mimosa
  • Πρώτο πιάτο: Σούπα μανιταριών αρωματισμένη με κονιάκ, καραμελωμένο κάστανο, κρουτόν με λάδι τρούφας και κρέμα από κατσικίσιο τυρί 
  • Δεύτερο πιάτο: Παναρισμένη καπνιστή μπουράτα και φουντούκι πάνω σε τραγανό κρουτόν, κρέμα από κυδώνια αρωματισμένη με κανέλα και γλυκάνισο και σαλάτα με άγρια ρόκα 
  • Τρίτο Πιάτο: Αστακός αρωματισμένος με βανίλια, hollandaise με φρέσκια τρούφα σωτέ βασιλομανίταρα, πίκλα από ραπανάκι και φύτρες αρακά
  • Τέταρτο πιάτο: Μοσχαρίσιο φιλέτο βιολογικής εκτροφής, σάλτσα demi-glace αρωματισμένη με πικρή σοκολάτα Valrhona, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, γλυκό κουταλιού μανιτάρι και γλασαρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών
  • Επιδόρπιο: Σοκολατένια μπάλα με γέμιση mousse ξανθιάς σοκολάτας και compote βατόμουρο σε τραγανή βάση μπισκότου

Live μουσική: Μίλτος & Λήδα (πλήκτρα – φωνή) 

Τιμή: €110 το άτομο
Info: natu.gr | Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ. 2108011170

Merceri 

Ένα γαστρονομικό διαμαντάκι υψηλής γαστρονομίας στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών που αποτελεί πρόταση του οδηγού Michelin, με δύο πολύ δημιουργικές σεφ στο τιμόνι: τη Μελίνα Χωματά και τη Μαρία Ντιούδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιάτα υψηλών αξιώσεων στο διαμαντάκι Merceri στο Θησείο / Φωτογραφία: merceri_athens/Instagram
Πιάτα υψηλών αξιώσεων στο διαμαντάκι Merceri στο Θησείο / Φωτογραφία: merceri_athens/Instagram

Δείτε το μενού του Merceri για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Choux: Ξινή κρέμα, Λάιμ, Avruga
  • Αστακός: Μαστίχα Χίου Δεντρολίβανο, Μέλι
  • Cheesecake: BreafBrie, Φρούτα του δάσους
  • Σούπα βελουτέ: Χρυσές τρομπέτες, Jamon Iberico, Παλαιωμένο μπαλσάμικο 10 ετών
  • Πάπια: Εσαλότ, Μοσχάτο Σάμου, Κυδώνι
  • Χοιρινό: Λάχανο Savoy, Κάστανο, Κουκουνάρι, Κορινθιακές Σταφίδες Μαρέγκα: Πορτοκάλι, Λουίζα, Ροζ Γκρέιπφρουτ

Τιμή: €95
Info: merceri.gr | Ηρακλειδών 21, Θησείο, τηλ. 2103417511

Soil 

Το εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Τάσου Μαντή σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στα Παγκράτι, γίνεται το πεδίο μιας καινοτόμας γαστρονομίας υψηλών απαιτήσεων που δίνει έμφαση στο Zero Waste και το farm-to-table

Φίνες γεύσεις και πράσινη φιλοσοφία στο earthy gastronomy εστιατόριο Soil στο Παγκράτι / Φωτογραφία: soilrestaurant.gr/Instagram
Φίνες γεύσεις και πράσινη φιλοσοφία στο earthy gastronomy εστιατόριο Soil στο Παγκράτι / Φωτογραφία: soilrestaurant.gr/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το μενού του Soil για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Στρείδι: Χαβιάρι Ossetra, Αγγούρι ζύμωσης, Άγουρο σύκο
  • Γαρίδα: Πορτοκάλι, Πεκάν, Κατιφές
  • Παλαμίδα: Αχλάδι, Πράσινη ντομάτα, Πιπεριά
  • Καραβίδα: Έλατο, Μαύρη τρομπέτα, Μπουρνέ 
  • Χέλι: Τeriyaki, Μiso 
  • Mini burger χελιού: Μάγουλο μαύρου χοίρου, Vagovan, Οξαλίδα
  • Σαλάχι: Πράσινα φασόλια, Μαύρη μπύρα, Σέσκουλο
  • Χριστόψαρο: Λαχανίδα, Μυρώνι, Σέσκουλο 
  • Μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης 72 ημερών: Μαύρο σκόρδο, Σπόροι μουστάρδας, Garum
  • Μανταρίνι: Φρέσκια μέντα, Λευκή σοκολάτα
  • Καραμέλα: Αλατισμένη κρέμα καραμέλας, Κακάο
  • Μακαρόν: Βασιλικός, Lemon Myrtle
  • Pate de Fruit: Δαμάσκηνο, Shiso

Τιμή: €150
Info: soilrestaurant.gr | Φερεκύδου 5, Παγκράτι, τηλ. 2107513505

Fuga

Η φιλόξενη Fuga στον μαγευτικό κήπο του Μεγάρου Μουσικής αποτελεί έναν χώρο υψηλής αισθητικής που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα σε μια καταπράσινη όαση στην καρδιά της Αθήνας

H κομψή μοντέρνα σάλα του εστιατορίου Fuga / Φωτογραφία: Fuga_restaurant/Instagram
H κομψή μοντέρνα σάλα του εστιατορίου Fuga / Φωτογραφία: Fuga_restaurant/Instagram

Δείτε το μενού τoυ Fuga για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Ταρτάρ μοσχάρι, κάσιους, αχλάδι
  • Won ton μανιτάρι, τζίντζερ, ζωμός μανιτάρι, καπνιστή πανσέτα
  • Χτένι, Κολοκύθα, τσίλι, yuzu, φουντούκι
  • Μπακαλιάρος, φινόκιο, μήλο, λευκή μíσο
  • Ψωμάκι ατμού, φουα γκρα, μάνγκο τσέτνεϊ
  • Short rib, γλάσο σόγιας, κουνουπίδι, σταφίδα
  • Mήλο, καραμέλα, αμύγδαλο, βανίλια, γλυκιά σόγια
  • Γλυκά κεράσματα
Η στολισμένη σκάλα του Fuga / Φωτογραφία: Fuga_restaurant/Instagram
Η στολισμένη σκάλα του Fuga / Φωτογραφία: Fuga_restaurant/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμή: €100 το άτομο
Info: fugarestaurant.gr | Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα, τηλ.: 2107242979

Benaki Restaurant 

Η πρόταση για ένα αρτιστίκ απολαυστικό δείπνο σε ένα σημαντικό χώρο που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ελληνικό Πολιτισμό. 

Γιορτινά ποτά και εξαιρετικό φαγητό στοεστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη / Φωτογραφία: restaurantbenakimuseum/Instagram
Γιορτινά ποτά και εξαιρετικό φαγητό στοεστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη / Φωτογραφία: restaurantbenakimuseum/Instagram

Δείτε το μενού του Benaki Restaurant για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Welcome drink: Golden Mimosa
  • Γαρίδες infused με πράσινο τσάι, πουρέ παντζαριού, αβοκάντο με χρένο και σάλτσα σαμπάνιας με καραμέλα 
  • Ψητός αστακός σε ζωμό από όστρακα, με πουρέ από φινόκιο, μοσχολέμονο και καπνιστά σπαράγγια 
  • Μοσχαρίσιο φιλέτο black angus 30 ημερών ωρίμανσης, με ριζότο πατάτας, baby gem αντίβ και σάλτσα από πράσινο καφέ και foie gras 
  • Επιδόρπιο: Roudade cassis με αφράτη mousse βανίλιας και coulis άγριο μύρτιλο

Live μουσική: Μάνος Αθανασιάδης και Κατερινά Βαρβέρη (ντουέτο πιάνο και τραγούδι) 

Τιμή: €95 το άτομο 
Info: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ. 2103671030

Hytra

O ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Φελεμέγκας οδηγεί επάξια τη Hytra εκεί όπου ανήκει: στην κορυφή. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το εστιατόριο Hytra στους δύο τελευταίους ορόφους της Στέγης εχει εκτός από συγκλονιστικό φαγητό και απίστευτη θέα! / Φωτογραφία: hytra_restaurant/Instagram
Το εστιατόριο Hytra στους δύο τελευταίους ορόφους της Στέγης εχει εκτός από συγκλονιστικό φαγητό και απίστευτη θέα! / Φωτογραφία: hytra_restaurant/Instagram

Δείτε το μενού του Hytra για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:

  • Consomme: Άγρια μανιτάρια, Λάδι πεύκου, Παστινάκι
  • Τάρτα: Πατάτα, Αυγό, Πράσο
  • Τομάτα/πέστροφα: Φράουλα τουρσί, Λιαστό ντοματάκι, Πιπερίτσα Πέλλας
  • Καραβίδα: Σάλτσα μπουρδέτο, Καρότο-κύμινο, Ελληνικό καφέ
  • Μπακαλιάρος Αγιορείτικος: Κρεμμυδόζουμο, Δαμάσκηνα, Κολλαγόνο
  • Ψωμί
  • Μελωμένο ρύζι Αξιού: Μαύρη τρομπέτα, Τένοντες αγριογούρουνο, Ελληνική τρούφα
  • Φραγκόκοτα: Κρεμμύδια, Στιφάδο, Σταφίδα “σουλτανίνα”, Κριθάρι
  • Βασιλικός: Μοσχολέμονο, Αφυδατωμένο γάλα
  • Κανέλα: Μανταρίνι, Σφουγγάρι βασιλόπιτα, Τριαντάφυλλο-κόκκινο πιπέρι
  • Mignardise
Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας συνδυάζει την ευρωπαϊκή κουζίνα υψηλών αξιώσεων με τις ελληνικές παραδόσεις / Φωτογραφία: hytra_restaurant/Instagram
Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας συνδυάζει την ευρωπαϊκή κουζίνα υψηλών αξιώσεων με τις ελληνικές παραδόσεις / Φωτογραφία: hytra_restaurant/Instagram

Τιμή: €120 το άτομο
Infο: hytra.gr | Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109 (Rooftop Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση), Αθήνα, τηλ.: 2103316767

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ