Πώς θα γιορτάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς δέκα εστιατόρια στην Αθήνα; Δείτε τα εορταστικά special menu που έχουν ετοιμάσει οι πιο εμπνευσμένοι σεφ της Ελλάδας.
Η αλλαγή του χρόνου είναι μια μικρή συμβολική ιεροτελεστία, κατά την οποία υποδεχόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα χρονιά που έρχεται, για να την καλοπιάσουμε με καλό κρασί και εκλεπτυσμένες γεύσεις. Δείτε τα μενού που δημιούργησαν φέτος μερικά από τα καλύτερα 'A List εστιατόρια που υπηρετούν την υψηλή γαστρονομία στην Αθήνα, για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Με πιάτα-γλυπτά, ιδιαίτερους συνδυασμούς premium πρώτων υλών, με κρέας και θαλασσινά αλλά και gourmet νοστιμιές που έρχονται από όλο τον κόσμο για να συνθέσουν μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όποιον έχει την τύχη να την απολαύσει.
Σπονδή
To πολυβραβευμένο fine dining εστιατόριο στο Παγκράτι που έχει ανοίξει δρόμους στην ελληνική γαστρονομία, αποτελώντας «σχολή» με τις καινοτομίες και την υποδειγματική μακρόχρονη λειτουργία του.
Δείτε το μενού της Σπονδής για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Καβούρι: Καρύδα, Λουίζα, Τζίντζερ
- Καραβίδα: Ραπανάκι, Λουίζα, Εσπεριδοειδή
- Κουνουπίδι: Μαύρη Τρούφα, Παρμεζάνα, Μαύρο Σκόρδο
- Χριστόψαρο: Κάστανο, Φτερούγα Κοτόπουλου, Νεροκάρδαμο, Βαντουβάν
- Ζαρκάδι: Κίτρινο Chanterelle, Κίτρινη Κολοκύθα, Σπόροι Τόνκα
- Τυρι: Brillat Savarin
- Τάρτα Φουντουκιού: Καραμέλα, Ξύδι Botanico, Φύλλα
- Βανίλια: Αχλάδι, Καρύδι Πεκάν, Yuzushu
Τιμή: €220 το άτομο
Info: spondi.gr | Πύρρωνος 5, Αθήνα, τηλ.: 2107564021
GB Roof Garden, Μεγάλη Βρετανία
Η ωραιότερη θέα στην Αθήνα, στην κορυφή του πιο αριστοκρατικού και ιστορικού ξενοδοχείου της Πλατείας Συντάγματος.
Δείτε το μενού του GB Roof Garden για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Βασιλικό καβούρι με το κονσομέ του, μαγιονέζα φουντούκι, πράσινο μήλο και λάδι μαϊντανού
- Λιγκουίνι από κάστανο με σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας και λευκή τρούφα
- Γεμιστό λάχανο με καραβίδα και χτένια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σχοινόπρασσο και χαβιάρι Oscietra
- Σορμπέ λεμόνι με πούδρα πορτοκάλι
- Φιλέτο μόσχου με μανιτάρια σέπες, αγιολί, τερίνα πατάτας και σάλτσα Périgueux
- Σφαίρα με μους αμυγδάλου, μαρμελάδα μανταρίνι με μαστίχα Χίου, κρέμα βανίλια Μαγαδασκάρης, τραγανά δημητριακά και σορμπέ γιαούρτι
Τιμή: €580 το άτομο (με ένα μπουκάλι κρασί από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου)
Info: gbroofgarden.gr | Hotel Grande Bretagne, Γεωρ. Α' 1, Σύνταγμα, τηλ. 2103330000
Varoulko Seaside
Ο ναός της υψηλής ψαροφαγίας από τον σπουδαίο σεφ Λευτέρη Λαζάρου.
Δείτε το μενού τoυ Varoulko Seaside για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Σούπα σελινόριζας, εσπρέσσο, λάιμ, χαβιάρι Οssetra
- Καρπάτσιο τόνου, μαύρο σκόρδο, λεμόνι, αφυδατωμένο καλαμπόκι, πίκλα κρεμμύδι
- Ραβιόλι με καβούρι, ψητές γαρίδες, αγκινάρες, κρέμα αρακά, εσπεριδοειδή, κόλιανδρος
- Φιλέτο μπαρμπούνι σοτέ, πουρέ παστινάκι, σαλικόρνια, μαρμελάδα λευκού σκόρδου
- Φιλέτο μοσχάρι, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, μπροκολίνι, vτομάτα κονφί, σάλτσα σοκολάτας
- Cremeux σοκολάτας, κόκκινα φρούτα, παγωτό καραμέλα
Τιμή: €145 το άτομο
Infο: varoulko.gr | Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ.: 2105228400
Natu
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα στον πιο μαγικό κήπο της Κηφισιάς.
Δείτε το μενού του Natu για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Welcome drink: Golden Mimosa
- Πρώτο πιάτο: Σούπα μανιταριών αρωματισμένη με κονιάκ, καραμελωμένο κάστανο, κρουτόν με λάδι τρούφας και κρέμα από κατσικίσιο τυρί
- Δεύτερο πιάτο: Παναρισμένη καπνιστή μπουράτα και φουντούκι πάνω σε τραγανό κρουτόν, κρέμα από κυδώνια αρωματισμένη με κανέλα και γλυκάνισο και σαλάτα με άγρια ρόκα
- Τρίτο Πιάτο: Αστακός αρωματισμένος με βανίλια, hollandaise με φρέσκια τρούφα σωτέ βασιλομανίταρα, πίκλα από ραπανάκι και φύτρες αρακά
- Τέταρτο πιάτο: Μοσχαρίσιο φιλέτο βιολογικής εκτροφής, σάλτσα demi-glace αρωματισμένη με πικρή σοκολάτα Valrhona, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, γλυκό κουταλιού μανιτάρι και γλασαρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών
- Επιδόρπιο: Σοκολατένια μπάλα με γέμιση mousse ξανθιάς σοκολάτας και compote βατόμουρο σε τραγανή βάση μπισκότου
Live μουσική: Μίλτος & Λήδα (πλήκτρα – φωνή)
Τιμή: €110 το άτομο
Info: natu.gr | Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ. 2108011170
Merceri
Ένα γαστρονομικό διαμαντάκι υψηλής γαστρονομίας στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών που αποτελεί πρόταση του οδηγού Michelin, με δύο πολύ δημιουργικές σεφ στο τιμόνι: τη Μελίνα Χωματά και τη Μαρία Ντιούδη.
Δείτε το μενού του Merceri για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Choux: Ξινή κρέμα, Λάιμ, Avruga
- Αστακός: Μαστίχα Χίου Δεντρολίβανο, Μέλι
- Cheesecake: BreafBrie, Φρούτα του δάσους
- Σούπα βελουτέ: Χρυσές τρομπέτες, Jamon Iberico, Παλαιωμένο μπαλσάμικο 10 ετών
- Πάπια: Εσαλότ, Μοσχάτο Σάμου, Κυδώνι
- Χοιρινό: Λάχανο Savoy, Κάστανο, Κουκουνάρι, Κορινθιακές Σταφίδες Μαρέγκα: Πορτοκάλι, Λουίζα, Ροζ Γκρέιπφρουτ
Τιμή: €95
Info: merceri.gr | Ηρακλειδών 21, Θησείο, τηλ. 2103417511
Soil
Το εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Τάσου Μαντή σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στα Παγκράτι, γίνεται το πεδίο μιας καινοτόμας γαστρονομίας υψηλών απαιτήσεων που δίνει έμφαση στο Zero Waste και το farm-to-table.
Δείτε το μενού του Soil για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Στρείδι: Χαβιάρι Ossetra, Αγγούρι ζύμωσης, Άγουρο σύκο
- Γαρίδα: Πορτοκάλι, Πεκάν, Κατιφές
- Παλαμίδα: Αχλάδι, Πράσινη ντομάτα, Πιπεριά
- Καραβίδα: Έλατο, Μαύρη τρομπέτα, Μπουρνέ
- Χέλι: Τeriyaki, Μiso
- Mini burger χελιού: Μάγουλο μαύρου χοίρου, Vagovan, Οξαλίδα
- Σαλάχι: Πράσινα φασόλια, Μαύρη μπύρα, Σέσκουλο
- Χριστόψαρο: Λαχανίδα, Μυρώνι, Σέσκουλο
- Μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης 72 ημερών: Μαύρο σκόρδο, Σπόροι μουστάρδας, Garum
- Μανταρίνι: Φρέσκια μέντα, Λευκή σοκολάτα
- Καραμέλα: Αλατισμένη κρέμα καραμέλας, Κακάο
- Μακαρόν: Βασιλικός, Lemon Myrtle
- Pate de Fruit: Δαμάσκηνο, Shiso
Τιμή: €150
Info: soilrestaurant.gr | Φερεκύδου 5, Παγκράτι, τηλ. 2107513505
Fuga
Η φιλόξενη Fuga στον μαγευτικό κήπο του Μεγάρου Μουσικής αποτελεί έναν χώρο υψηλής αισθητικής που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα σε μια καταπράσινη όαση στην καρδιά της Αθήνας.
Δείτε το μενού τoυ Fuga για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Ταρτάρ μοσχάρι, κάσιους, αχλάδι
- Won ton μανιτάρι, τζίντζερ, ζωμός μανιτάρι, καπνιστή πανσέτα
- Χτένι, Κολοκύθα, τσίλι, yuzu, φουντούκι
- Μπακαλιάρος, φινόκιο, μήλο, λευκή μíσο
- Ψωμάκι ατμού, φουα γκρα, μάνγκο τσέτνεϊ
- Short rib, γλάσο σόγιας, κουνουπίδι, σταφίδα
- Mήλο, καραμέλα, αμύγδαλο, βανίλια, γλυκιά σόγια
- Γλυκά κεράσματα
Τιμή: €100 το άτομο
Info: fugarestaurant.gr | Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα, τηλ.: 2107242979
Benaki Restaurant
Η πρόταση για ένα αρτιστίκ απολαυστικό δείπνο σε ένα σημαντικό χώρο που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ελληνικό Πολιτισμό.
Δείτε το μενού του Benaki Restaurant για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Welcome drink: Golden Mimosa
- Γαρίδες infused με πράσινο τσάι, πουρέ παντζαριού, αβοκάντο με χρένο και σάλτσα σαμπάνιας με καραμέλα
- Ψητός αστακός σε ζωμό από όστρακα, με πουρέ από φινόκιο, μοσχολέμονο και καπνιστά σπαράγγια
- Μοσχαρίσιο φιλέτο black angus 30 ημερών ωρίμανσης, με ριζότο πατάτας, baby gem αντίβ και σάλτσα από πράσινο καφέ και foie gras
- Επιδόρπιο: Roudade cassis με αφράτη mousse βανίλιας και coulis άγριο μύρτιλο
Live μουσική: Μάνος Αθανασιάδης και Κατερινά Βαρβέρη (ντουέτο πιάνο και τραγούδι)
Τιμή: €95 το άτομο
Info: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ. 2103671030
Hytra
O ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Φελεμέγκας οδηγεί επάξια τη Hytra εκεί όπου ανήκει: στην κορυφή.
Δείτε το μενού του Hytra για την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
- Consomme: Άγρια μανιτάρια, Λάδι πεύκου, Παστινάκι
- Τάρτα: Πατάτα, Αυγό, Πράσο
- Τομάτα/πέστροφα: Φράουλα τουρσί, Λιαστό ντοματάκι, Πιπερίτσα Πέλλας
- Καραβίδα: Σάλτσα μπουρδέτο, Καρότο-κύμινο, Ελληνικό καφέ
- Μπακαλιάρος Αγιορείτικος: Κρεμμυδόζουμο, Δαμάσκηνα, Κολλαγόνο
- Ψωμί
- Μελωμένο ρύζι Αξιού: Μαύρη τρομπέτα, Τένοντες αγριογούρουνο, Ελληνική τρούφα
- Φραγκόκοτα: Κρεμμύδια, Στιφάδο, Σταφίδα “σουλτανίνα”, Κριθάρι
- Βασιλικός: Μοσχολέμονο, Αφυδατωμένο γάλα
- Κανέλα: Μανταρίνι, Σφουγγάρι βασιλόπιτα, Τριαντάφυλλο-κόκκινο πιπέρι
- Mignardise
Τιμή: €120 το άτομο
Infο: hytra.gr | Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109 (Rooftop Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση), Αθήνα, τηλ.: 2103316767
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- 8+1 νέα εστιατόρια, γεύσεις και πιάτα που θα απολαύσουμε στην Αθήνα αυτόν τον χειμώνα
- Beastalis: To fine dining στη Γλυφάδα με gourmet κρεοπωλείο -Το κρέας ψήνεται αργά, κρεμασμένο πάνω απ' τη φωτιά
- Μια απολαυστική εμπειρία στο μαγικό κήπο του Monzu -To ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά, σε νεοκλασικό του 1888