Πού τρώμε το Μεγάλο Σάββατο: Νηστίσιμα το μεσημέρι, μαγειρίτσα το βράδυ -Οι τοπ επιλογές για φαγητό την Ανάσταση - iefimerida.gr

Πού τρώμε το Μεγάλο Σάββατο: Νηστίσιμα το μεσημέρι, μαγειρίτσα το βράδυ -Οι τοπ επιλογές για φαγητό την Ανάσταση

Η ταβέρνα του Οικονόμου
Η ταβέρνα του Οικονόμου
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Εστιατόρια και παραδοσιακά ταβερνάκια για τα νηστίσιμα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και μαγειρίτσα για το Αναστάσιμο δείπνο.

Στο γεύμα του Μεγάλου Σαββάτου τρώμε τα τελευταία νηστίσιμα φαγητά λίγο πριν βάλουμε στο τραπέζι μας τη μαγειρίτσα και τα ψητά κρεατικά μετά την Ανάσταση.

Οι τελευταίες αγορές ή βόλτες στην πόλη συνήθως περιλαμβάνουν στάση για φαγητό σε όμορφα στέκια, ενώ το βράδυ επιλέγουμε εστιατόρια για να απολαύσουμε την πιο παραδοσιακή σούπα: τη μαγειρίτσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωρίσαμε αγαπημένα στέκια για να απολαύσετε νηστίσιμα εκλεκτά φαγητά και το Αναστάσιμο δείπνο.

Ταβέρνα του Οικονόμου: Για γίγαντες, σουπιές με σπανάκι και μυδοπίλαφο στα Πετράλωνα

Η παραδοσιακή ταβέρνα, που μετράει 95 χρόνια ζωής, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου έχει προσαρμόσει το μενού με νηστίσιμα εκλεκτά φαγητά. Αν και η ταβέρνα του Οικονόμου τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει ιδιοκτήτη εξακολουθεί να κρατά τις παραδόσεις και να φτιάχνει φαγητά με εκλεκτή πρώτη ύλη.

Από τα φαγητά που θα βρείτε στο μικρό μενού, μεταξύ άλλων, είναι τα ντολμαδάκια γιαλατζί, ταραμοσαλάτα, σουπιές με σπανάκι, μυδοπίλαφο και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Art Lounge: Γιουβέτσι αστακού στο κέντρο της Αθήνας

Ένα από τα ωραιότερα πιάτα που θα βρείτε στο καθημερινό μενού του εστιατορίου Art Lounge, που είναι στον έβδομο όροφο του New Hotel, είναι το γιουβέτσι αστακού με φίνα γεύση που μοσχοβολάει θάλασσα και μυρωδικά.

Το πιάτο που έχει ετοιμάσει ο executive chef του εστιατορίου Μπάμπης Κουντούρης βγήκε ως πρόταση σε εποχιακό μενού, ωστόσο έγινε το best seller και δεν βγαίνει από τον κατάλογο. Το συγκεκριμένο πιάτο μαζί με μια Healthy σαλάτα με οσπριάδα και ένα ποτήρι λευκό κρασί είναι ότι πρέπει για το γεύμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Λότζα της γειτονιάς: Vegan μαγειρίτσα στα Εξάρχεια

Ένα από τα πιο cool στέκια, στην περιοχή των Εξαρχείων, είναι η Λότζα της γειτονιάς που σερβίρει νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό. Πέρα από κάποια κλασικά πιάτα που είναι best seller το μενού ανανεώνεται βάση της εποχικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μεγάλο Σάββατο το μαγαζί θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 18.00 το απόγευμα σερβίροντας, μεταξύ άλλων, vegan μαγειρίτσα, αλλά και άλλα νηστίσιμα φαγητά. Να σημειώσουμε ότι η μαγειρίτσα θα βγαίνει και στην παραδοσιακή της εκδοχή.

Πού τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Athenee: Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και καρέ αρνιού

Το all day μαγαζί, Athenee, στην καρδιά της Αθήνας τιςφετινές γιορτές θα σερβίρει ειδικό αναστάσιμο μενού με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Νίκου Σκλήρα βασισμένο σε πασχαλινές γεύσεις, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα, καλομαγειρεμένο αρνάκι, λαχταριστά συνοδευτικά καθώς και κλασικά εδέσματα που επιβάλλει το πασχαλινό τραπέζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού περιλαμβάνει:

-Πασχαλινά κόκκινα αυγά και κουλουράκια

-Παραδοσιακή μαγειρίτσα

-Η πίτα μας από σπανάκι, αρωματικά χόρτα και τυρί από την Ίο

-Καρέ αρνάκι ψητό με κρούστα από αρωματικά βότανα και new potatoes

-Εκμέκ με κανταΐφι και φιστίκι Αιγίνης με παγωτό καϊμάκι

Τιμή: 65ευρό/ άτομο

Αίγλη: Για μαγειρίτσα και κατσικάκι στο φούρνο με λεμονάτες πατάτες

Το εστιατόριο Αίγλη, που έχει ανοίξει πρόσφατα στο Ζάππειο, έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου με πολλές επιλογές.

Το μενού περιλαμβάνει:

-Ψωμί με έκτρα παρθένο ελαιόλαδο

-Κόκκινα αυγά

-Μαγειρίτσα με αρώματα άνοιξη ή μαγειρίτσα με μανιτάρια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Πράσινη σαλάτα

-Πίτα με παραδοσιακό φύλλο, τυρί γίδινο Κρήτης και ξινόχοντρο

-Τζατζίκι

-Τυροκαυτερή

-Κατσικάκι στο φούρνο με λεμονάτες τηγανιτές πατάτες

-Εκμέκ με παγωτό

Τιμή: 50ευρώ/ άτομο

Οινομαγειρείο η Ήπειρος: Παραδοσιακή μαγειρίτσα από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου

Το Οινομαγειρείο η Ήπειρος σερβίρει την παραδοσιακή μαγειρίτσα κάθε εποχή του χρόνου και είναι από τα best seller πιάτα. Μέχρι πέρυσι οι πελάτες μπορούσαν να παραγγείλουν και να γεμίσουν τις κατσαρόλες τους με την παραδοσιακή Αναστάσιμη σούπα, αλλά πλέον η διεύθυνση έχει αλλάξει.

Από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μπορείτε να απολαύσετε στο χώρο του μαγαζιού την μαγειρίτσα ή να πάρετε take away.

Βραστό: Μαγειρίτσα και αρνάκι στο φούρνο

Το αγαπημένο στέκι των βορείων προαστίων που σερβίρει καθημερινά ελληνική κουζίνα έχει ετοιμάσει ειδικό μενού για το Αναστάσιμο δείπνο. Το Βραστό, που φημίζεται για τις νόστιμες σούπες, δεν θα μπορούσε να μην ετοιμάσει παραδοσιακή μαγειρίτσα με συκωταριά, χορταρικά και μυρωδικά και πλούσιο αυγολέμονο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από μαγειρίτσα θα βρείτε και αρνάκι στο φούρνο, σαλάτες και ορεκτικά για να απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο δείπνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ