To Nosh lobster & brioche στην οδό Καψάλη έγινε viral προσφέροντας premium σάντουιτς με αστακό και χαβιάρι, συνδυάζοντας πολυτέλεια και street food.
Κατηφορίζοντας την Καρνεάδου και περνώντας απέναντι στην Καψάλη, πέτυχα, φεύγοντας ένα μεσημέρι από τον οδοντίατρο, ένα νέο μαγαζάκι που προσφέρει στο χέρι, μέσα σε λαχταριστά σάντουιτς με αφράτο φωτογενές brioche, την πολυτέλεια premium νοστιμιών όπως ο αστακός και το χαβιάρι: ένα ωραίο concept που συνδυάζει το street food με την πολυτέλεια, σε έναν στυλάτο μικρό χώρο που μοιάζει με σκηνικό σε αμερικανική νεανική σειρά όπως το Riverdale.
Με τη συνοδεία ενός ποτηριού με κρασί ή σαμπάνια στο ατομικό μπουκαλάκι των 200 ml, αλλά και μια σειρά από side dishes, όπως τα Kale chips ή σικελιάνικα arancini με αστακό και μπισκ γαρίδας, τα σάντουιτς του Nosh lobster & brioche (που άνοιξε λίγο πριν τα Χριστούγεννα) φέρνουν νεοϋορκέζικο αέρα στο Κολωνάκι και δεν έχουν γίνει τυχαία viral στόμα με στόμα.
Ποπ αισθητική: Ένας street food μαγαζάκι που μοιάζει σαν να έχει βγει από graphic novel
Το πράσινο κυριαρχεί στο χώρο, τόσο στην τζαμαρία της πρόσοψης όσο και στα κεραμικά ποπ πλακάκια που ντύνουν τον τοίχο της open space κουζίνας. Μια μπάρα με ψηλά σκαμπό για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα αλλά και με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, το street food αυτό μαγαζάκι σε σχήμα σπιρτόκουτου μοιάζει σαν να έχει βγει από κάποιο graphic novel ενός εμπνευσμένου illustrator.
Η αλήθεια είναι ότι ο ιδιοκτήτης του, ο Λίνος Ιερίδης, έχει μακρά θητεία στη γραφιστική, δουλεύοντας για πολλά χρόνια στα περιοδικά. Logo, διακόσμηση, ακόμα και ο σχεδιασμός των σάντουιτς είναι τόσο όμορφα και έχουν ποπ χαρακτήρα που σου φτιάχνουν το κέφι.
Το Nosh εξειδικεύεται στα αμερικάνικα lobster rolls
Στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένα, στην Αμερική και τον Καναδά όμως, κυρίως στη Νέα Αγγλία (Κοννέκτικατ, Μέιν, Μασσαχουσέττη, Νιου Χάμσαϊρ, Ρόουντ Άιλαντ και Βερμόντ) αλλά και τη Νέα Υόρκη, τα lobster rolls (ρολά αστακού) είναι πολύ δημοφιλή.
Είναι ένα πολύ γευστικό σάντουιτς από ψωμάκι μπριός (ή το κλασικό ψωμί του hot dog), γεμισμένο με την ψίχα του αστακού, άλλοτε με βούτυρο και μαγιονέζα και άλλοτε σε διάφορες παραλλαγές.
Tι άλλο μπορείτε να δοκιμάσετε
Στο Nosh μπορείτε να δοκιμάσετε το lobster roll σε δύο εκδοχές: Το Lobster Roll Maine με αστακό, μαγιονέζα και λάιμ ή το Lobster Roll Nosh με sauce hollandaise και σχοινόπρασο (ενώ σε αυτό έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε προαιρετικά Imperia χαβιάρι από το brand Caviar House. Tα σάντουιτς αστακού κοστίζουν 17 ευρώ ενώ με την προσθήκη χαβιαριού η τιμή είναι +23 ευρώ.
Παράλληλα υπάρχουν έξι ακόμα διαφορετικά σάντουιτς στο μενού: Το Shrimp Roll με γαρίδα, μαγιονέζα και chorizo (10 ευρώ), το Tuna Melt με τόνο, μαγιονέζα και τυρί τσένταρ (9 ευρώ), το Pulled Beef με ξεψαχνισμένο μοσχαράκι είτε με BBQ sause, τσένταρ και φρέσκο κρεμμύδι, είτε με BBQ sause, σαλάτα coleslaw και σχοινόπρασο (9 ευρώ), το Νew York;s Finest Hot Dog με λουκάνικο Φρανκφούρτης είτε με τσένταρ και πικάντικη μαγιονέζα njuja, είτε με σαλάτα coleslaw και κρεμμύδι (7,5 ευρώ), το Grilled cheese με ελβετικό τυρί raclette, τσένταρ, έμενταλ και κρεμμύδι (7,5 ευρώ) και τέλος μια Vegan επιλογή: ένα μπέργερ παντζαριού με πίκλα αγγουριού και vegan russian dressing.
Τα συνοδευτικά, εκτός από την καθιερωμένη σαλάτα coleslaw, είναι πρωτότυπα: Αμερικάνικη Waldorf Salad με φρούτα και ξηρούς καρπούς, Corn Ribs, τσιπς από kale ή από πατάτα και τα ή σικελιάνικα arancini με αστακό και μπισκ γαρίδας που προαναφέραμε.
Info: Καψάλη 05, Κολωνάκι, τηλ. 2107228281, instagram.com/nosh_lobster_and_brioche/
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Temps Perdu: Πήγαμε στη νέα, σούπερ ντιζαϊνάτη κρουασαντερί του Πειραιά για την οποία μιλούν όλοι
- Δείπνο στο Makris Athens του Θησείου με θέα Ακρόπολη -Ο σεφ-αγρότης και τα πιάτα από τη φάρμα στην Αρχαία Κόρινθο
- Δοκιμάσαμε την ελληνο-λεβαντίνικη κουζίνα στην πιο viral Αθηναϊκή Ταράτσα -Γιατί ένα βράδυ εκεί αξίζει