Πέντε ολοκαίνουργια μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα -Τα openings που συζητιούνται πολύ - iefimerida.gr

Πέντε ολοκαίνουργια μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα -Τα openings που συζητιούνται πολύ

Τραπέζια πολυέλαιος ροτόντες εστιατόριο Le Rose Κολωνάκι
Η ολοκαίνουργια πολυτελής σάλα του εστιατορίου Le Rose στο Κολωνάκι / Φωτογραφία: Κάτια Δέδε
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Αυτά είναι τα νέα εστιατόρια στην Αθήνα που μόλις άνοιξαν και έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις μας, αλλά και την προσοχή μας.

Κάθε νέο opening προσελκύει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού, δημιουργώντας ολοκαίνουργιους γαστρονομικούς προορισμούς. Τα βλέπουμε να κάνουν «buzz» στα social media, να συζητιούνται στις παρέες, να τραβούν την προσοχή και να ξεχωρίζουν με το δικό τους αφήγημα, την αισθητική τους ταυτότητα, την ατμόσφαιρα, το στιλ, το design, τη φιλοσοφία και, φυσικά, τον μαγειρικό χαρακτήρα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε ποιες είναι οι αφίξεις που συζητιούνται τις πρώτες εβδομάδες του 2025:

Le Rosè, Κολωνάκι

Το αγαπημένο και δημοφιλές Le Rosè, της οδού Καψάλη στο Κολωνάκι, απέκτησε ακριβώς απέναντι από το κομψό, cosy bistro, μια νέα πολυτελή και όμορφη σάλα: ένα καινούργιο εστιατόριο με μενού από τον ταλαντούχο Νικήτα Κυρίτση.

Ο ταλαντούχος σεφ Νικήτας Κυρίτσης / Φωτογραφία: nikitas_kyritsis/Instagram
Ο ταλαντούχος σεφ Νικήτας Κυρίτσης / Φωτογραφία: nikitas_kyritsis/Instagram

Ο διάσημος Έλληνας σεφ, το φαγητό του οποίου ερωτεύθηκα αυτό το καλοκαίρι στο καταπληκτικό Luaz στη Νάουσα της Πάρου, τα τελευταία χρόνια μεγαλουργεί στην Κουρσεβέλ, έχοντας πίσω του μια σπουδαία θητεία σε απαιτητικές κουζίνες υψηλής γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων τα Nobu Matsuhisa της Μυκόνου, της Ζυρίχης, του Γκστάαντ και του Λονδίνου, αλλά και το Nammos.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To νέο fusion bistro στην Καψάλη με μενού από τον σεφ Νικήτα Κυρίτση / Φωτογραφία: lerose_athens/Instagram
To νέο fusion bistro στην Καψάλη με μενού από τον σεφ Νικήτα Κυρίτση / Φωτογραφία: lerose_athens/Instagram

Αγαπώ ιδιαίτερα τις λεπτές, φίνες ψαροφαγικές του δημιουργίες και τον εκτιμώ για τον τρόπο με τον οποίο παντρεύει δημιουργικά τον πλούτο και τις παραδόσεις της Μεσογείου με πινελιές και στοιχεία από την ασιατική γαστρονομία. Τα πιάτα του έχουν γεύση, χαρακτήρα και νοστιμιά. Όλα αυτά τα στοιχεία μιας fusion ιαπωνικής κουζίνας τα συνδυάζει στο νέο Le Rosè με τη φρεσκάδα του ελληνικού πελάγους.
Info: Καψάλη 3, Κολωνάκι, τηλ.: 2107290171 | Instagram.com/lerose_athens

Gio, Βουλιαγμένη

Tο νέο ιταλικό εστιατόριο του ομίλου The Margi, στη Βουλιαγμένη, με την υπογραφή του ταλαντούχου Παναγιώτη Γιακαλή.

H σάλα του Gio στη Βουλιαγμένη / Φωτογραφία: themargihotel/Instagram
H σάλα του Gio στη Βουλιαγμένη / Φωτογραφία: themargihotel/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια σάλα αριστοκρατικής γοητείας, με μια κομψή φλοράλ ιταλικού παλάτσο ταπετσαρία να δεσπόζει στους τοίχους και ένα φίνο art de la table, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ σχεδίασε ένα μικρό και ευέλικτο μενού κλασικής ιταλικής κουζίνας που έχει όμως δημιουργικά twists.

Η ιταλική κουζίνα δημιουργικά αναβαθμισμένη με twists και ανατροπές από τον Παναγιώτη Γιακαλή / Φωτογραφία: themargihotel/Instagram
Η ιταλική κουζίνα δημιουργικά αναβαθμισμένη με twists και ανατροπές από τον Παναγιώτη Γιακαλή / Φωτογραφία: themargihotel/Instagram

Όπως σε όλα τα εστιατόρια του ομίλου, έτσι και το καινούργιο Gio εστιάζει στην αγνή πρώτη ύλη, χρησιμοποιώντας έναν μεσογειακό πλούτο από ένα ψαγμένο δίκτυο μικρών παραγωγών, αλλά λαχανικά, μυρωδικά, ελαιόλαδο κ.ά. που καλλιεργούν οι ίδιοι στη φάρμα 40 στρεμμάτων του Margi στα Καλύβια
Info: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ.: 2108929165

Αίγλη, Ζάππειο

Δεν είναι απλώς μια πολυσυζητημένη επιστροφή ενός εμβληματικού χώρου της Αθήνας, αλλά για ολιστική επανεκκίνηση με στόχο τη δημιουργία ενός πολυχώρου «που δεν θα λειτουργεί μόνο ως προορισμός, αλλά ως πλατφόρμα έκφρασης και συνάντησης», εξηγεί ο γενικός διευθυντής της Αίγλης, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πολυτέλεια και άνεση, ο χαρακτήρας της νέας Αίγλης / Φωτογραφία: aiglizappeiou / Instagram
Πολυτέλεια και άνεση, ο χαρακτήρας της νέας Αίγλης / Φωτογραφία: aiglizappeiou / Instagram

Το Αίγλη Restaurant, που αποτελεί το κεντρικό εστιατόριο του νέου αυτού γαστρονομικού πρότζεκτ, συνυπάρχει με το Αίγλη All Day bar-restaurant και τρεις ακόμα χώρους εκδηλώσεων (Αίγλη Ballroom, Αίγλη Upstairs, Αίγλη Yard) και έναν θερινό κινηματογράφο. Τη γαστρονομική ταυτότητα δίνει ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος, με sous chef τον Γιώργο Κηρύκο και pastry chef τον Αλέξανδρο Κόνιαρη.

Η ελληνική κουζίνα αποτελεί την καρδιά του μενού στη νέα Αίγλη / Φωτογραφία: aiglizappeiou/Instagram
Η ελληνική κουζίνα αποτελεί την καρδιά του μενού στη νέα Αίγλη / Φωτογραφία: aiglizappeiou/Instagram

O χώρος ανακαινίστηκε ριζικά από τα αρχιτεκτονικά γραφεία Neiheiser Argyros και Ese Studiο, ενώ τον φωτισμό υπογράφει η Ελευθερία Ντεκώ.
Info: Κήπος Ζαππείου, Σύνταγμα, τηλ.: 2103369300 | aiglizappeiou.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Nice n Easy, Piraeus Tower 

Στον πολυσυζητημένο Πύργο του Πειραιά, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της νέας εποχής στην οποία περνά το βασικό λιμάνι της πρωτεύουσας, ο όμιλος Nice n Easy παρουσιάζει τέσσερα γαστρονoμικά concepts που προσφέρουν επιλογές διασκέδασης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στους επισκέπτες του Piraeus Tower:

-Το Nice n Easy café, με σνακ, φρέσκα κέικ, σαλάτες και σάντουιτς.

Η θέα στο Λιμάνι του Πειραιά είναι ένα μεγάλο ατού του νέου γαστρονομικού πρότζεκτ του ομίλου Nice n Easy
Η θέα στο Λιμάνι του Πειραιά είναι ένα μεγάλο ατού του νέου γαστρονομικού πρότζεκτ του ομίλου Nice n Easy

-Το Nice n Easy bistro, με θέα τη θάλασσα, που σερβίρει πιάτα που συνδυάζουν τη μοντέρνα και παραδοσιακή κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μενού του Nice n Easy bistro υπογράφει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης με τους Άκη Αμυρά και Κώστα Αθανασίου
Το μενού του Nice n Easy bistro υπογράφει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης με τους Άκη Αμυρά και Κώστα Αθανασίου

-Το εστιατόριο Majestic, που συνδυάζει την πολυτέλεια και τη νοσταλγική αίγλη που είχαν τα σαλόνια των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

-Και, τέλος, το Cloud 9 Bar and Club, με minimal και κομψή αισθητική.

Κοκτέιλ στο μπαρ
Κοκτέιλ στο μπαρ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το bar λειτουργεί όλη μέρα ως χαλαρό εστιατόριο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα ζωηρό club με cocktails και μουσική από guest DJs.

Άποψη από τον χώρο του μπαρ στο Nice n Easy του Piraeus Tower
Άποψη από τον χώρο του μπαρ στο Nice n Easy του Piraeus Tower

Το μενού του Nice n Easy bistro υπογράφει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης, με τη συνεργασία των σεφ Άκη Αμυρά και Κώστα Αθανασίου.
Info: Ακτή Ποσειδώνος 2, Πειραιάς, τηλ.: 2104220199 |niceneasypiraeustower.gr

Voulkanizater, Κουκάκι

Σε ένα παλιό βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι άνοιξε ένα listening bar - εστιατόριο που ακούγεται πολύ αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. To Voulkanizater των Γιάννη Σαλπέα (Zurbaran, Le Sapin, Gorlomi, Iodio), Αντρέα Παπαδημητρακόπουλου και Nεφέλης Οφέλιας Σαχβερντιάν, με την ωραία μουσική και τα ποτά, είναι κεφάτο και μοντέρνο, συνομιλώντας τόσο με τη ζωηρή περιοχή -μια από τις πιο δημοφιλείς συνοικίες της Αθήνας που αγαπούν οι μοντέρνοι ταξιδευτές και οι φασαίοι αυτής της πόλης-, όσο και με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για easy going μαγαζιά που συνδυάζουν τη μουσική, το μπαρ και το καλό φαγητό με άποψη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το παλιό βουλκανιζατέρ που έγινε listening bar και εστιατόριο στο Κουκάκι / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Το παλιό βουλκανιζατέρ που έγινε listening bar και εστιατόριο στο Κουκάκι / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram

Ως προς το τελευταίο, ο μάγος Θωμάς Μάτσας (Alemagou, Le Sapin, Pappu, Striggla), ο οποίος φέτος αναμφισβήτητα είναι ο σεφ που δημιουργεί μια ελληνική κουζίνα που ξεχωρίζει, έχει δημιουργήσει στο Voulkanizater ένα μενού με το οποίο συνδυάζει το ελληνικό στοιχείο με μεσογειακές και διεθνείς επιρροές και πινελιές.

Της λίστας κρασιού επιμελείται ο sommelier Γιώργος Ζερβογιάννης (head of Wine του ομίλου Scorpios, νικητή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων για το 2024).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To μενού στο Voulkanizater υπογράφει ο σεφ Θωμάς Μάτσας / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
To μενού στο Voulkanizater υπογράφει ο σεφ Θωμάς Μάτσας / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram

Info: Οδυσσέα Ανδρούτσου 17, Κουκάκι, τηλ.: 2109229186 | instagram.com/voulkanizater.ath

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ