Επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουργιο εστιατόριο, Bungalow 7, που βρίσκεται στα Αστέρια δοκιμάσαμε το μενού και ξεχωρίσαμε τα τοπ πιάτα και γλυκά.
Για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων τα Αστέρια είναι ένα εμβληματικό σημείο, στη περιοχή της Γλυφάδας, απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία του παραθαλάσσιου διαχρονικού προορισμού της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Όταν είχε πρώτο ανοίξει το Balux ήταν ένας χώρος πρωτοποριακός με την κουζίνα να ακολουθεί τις τάσεις της εποχής. Πλέον, στη θέση του βρίσκεται το all day bar -restaurant «Bungalow 7» σηματοδοτώντας την αναγέννηση του μέρους έχοντας ως αφετηρία τη νέα εποχή.
Όμορφοι χώροι, εντυπωσιακά έπιπλα, κουκλίστικο μπαρ, «μυστικές» γωνίες και μια μοναδική θέα προς τη θάλασσα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα. Εκτός από τη φροντίδα του χώρου μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στο μενού του εστιατορίου, το οποίο υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.
Bungalow 7: Ο φινετσάτος χώρος του εστιατορίου με θέα τη θάλασσα
Με αναφορές στην αίγλη και την κομψότητα των μέσων του προηγούμενου αιώνα, το Bungalow 7 παραθαλάσσια κατοικία με ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους που έχει ως βεράντα της την ακρογιαλιά. Με εμφανή στοιχεία από τον Βραζιλιάνικο Μοντερνισμό, η αίσθηση που δίνεται είναι ότι ακόμη κι όταν βρίσκεται κανείς στον εσωτερικό χώρο, αισθάνεται ότι βρίσκεται έξω, εξαιτίας της μεγάλης γυάλινης πρόσοψης. Οι κατοικίες αυτής της εποχής εξάλλου, έχουν γίνει ορόσημα όχι μόνο για το στιλ τους εκείνη την εποχή, αλλά και λόγω της απλότητας του τρόπου ζωής που εφάρμοσαν.
Διασχίζοντας την εντυπωσιακή είσοδο, μια συνεχής αίσθηση εξερεύνησης και ανακάλυψης καταβάλει τον επισκέπτη, όπου και να γυρίσει το βλέμμα. Η ματιά αιχμαλωτίζεται από την καθηλωτική θέα. Στα επόμενα βήματα, ένα εντυπωσιακό τζάκι κεντρίζει την προσοχή και οι καλεσμένοι καλούνται να επιλέξουν τον χώρο που τους ταιριάζει: την τραπεζαρία ή το avant- garde Bedroom με τους εντυπωσιακούς καναπέδες-κρεβάτια, το μεγάλο μαρμάρινο μπαρ με την sexy ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα σκούρα χρώματά του ή το tea-room με τη vintage ταπετσαρία. Η δομή του χώρου ακολουθεί τις γεωμετρικές αρχές του Μοντερνισμού ενώ τα έπιπλα, σε καθαρές και κομψές γραμμές, έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Bungalow 7.
Επένδυση ξύλου, γήινα χρώματα αλλά και κάποιες πιο έντονες αποχρώσεις για να τονίζουν τα σημεία, υφάσματα με ωραία μοτίβα, ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα και πίνακες, φυσικά στοιχεία όλα μαζί συνθέτουν αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.
Πισίνα -ρετρό ξαπλώστρες και ασιατικές γεύσεις
Ακριβώς δίπλα, σε προνομιακό σημείο πάνω στην παραλία, η αστραφτερή πισίνα μόνο για ενήλικες με το jacuzzi, τις ρετρό ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, θα λειτουργεί από το πρωί έως το απόγευμα και θα δροσίζεται από τα cocktails του Pool Bar.
Καθώς το δειλινό πέφτει, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν ασιατικές γεύσεις, συνδυασμένες με επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και κοκτέιλς στην διαχρονική κομψότητα του ειδυλλιακού τοπίου.
Bungalow 7: Μεσογειακή κουζίνα με fusion επιρροές δια χειρός Ντίνου Φωτεινάκη
Κλείνοντας τον πολυετή κύκλο του στη Μύκονο και με όχημα τις επιρροές του από τις κουζίνες του εξωτερικού όπου έχει βρεθεί, ο ταλαντούχος σεφ, Ντίνος Φωτεινάκης κάνει μια νέα αρχή στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.
Στο Bungalow 7, το μενού μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία συμφωνία γεύσεων που εναρμονίζει μεσογειακά υλικά, ιαπωνικές επιρροές και ασιατικές τεχνικές. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, οι καλεσμένοι θα βρουν στο μενού επιλογές μεσογειακών γεύσεων, όπως φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές και υπέροχα συνοδευτικά αλλά και προτάσεις sushi - όλα συνδυασμένα με εξαιρετικές ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και signature cocktails.
Επιλέξαμε να καθίσουμε σε ένα από τα ξύλινα στρογγυλά τραπέζια έχοντας θέα τη θάλασσα για να απολαύσουμε τα πιάτα και τα δροσερά πρωτότυπα cocktails που μπορείτε να γευτείτε στον πανέμορφο χώρο που μόλις άνοιξε σηματοδοντώντας μια νέα γευστική αρχή.
Η αρχή του δείπνου, την ώρα του ηλιοβασιλέματος, έγινε με γευστικές μπουκιές από την καρτέλα του sushi menu, την οποία επιμελείται ο Γρηγόρης Αποστόλου, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη ύλη, αλλά και δίνοντας ένταση σε πιο φλατ γεύσεις. Για παράδειγμα, το «παρεξηγημένο» vegeterian sushi, το οποίο τυλίγεται με διαφορετική τεχνική προκειμένου να χωρέσει περισσότερη ποικιλία λαχανικών (μεταξύ άλλων έχει αγγούρι, καρότο, τζίντζερ πίκλα, σπαράγγια) δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα πολλά αρώματα. Από τα best seller του καταλόγου είναι το lobster maki, αντί για φύλλα nori έρχεται τυλιγμένο σε pok choi, και το sushi με καπνιστό χέλι -πολύ ιδιαίτερο που φτιάχνεται με ελληνικό χέλι και στο τελείωμα άφηνε μια έντονη, πικάντικη γεύση που είναι κοντά στις δικές μου προτιμήσεις.
Η πρώτη γνωριμία με πιάτο του σεφ ήταν το πολύ γευστικό pain au lait: με χειροποίητο ψωμάκι μπριος γεμισμένο με ταραμά- αβοκάντο και πασπαλισμένο από πάνω με κρεμμύδι και tobiko. Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη επιλογή όπου το ψωμάκι δένει άψογα με την γέμιση που έρχεται σε πλούσια, λαχταριστή δόση. Ακολούθησε το σεβίτσε λαβράκι, ένα πολύ δροσερό πιάτο με ωραίες οξύτητες και το σεβίτσε με γαρίδα Αργολίδας -από τα πιο νόστιμα πιάτα της κατηγορίας του και τέλεια επιλογή για την εποχή, δύο σαλάτες -αυτή με τα αμπελοφάσουλα, το κατσικίσιο τυρί και dressing πετιμέζι να έχει γευστικό ενδιαφέρον – και τα gyozas με μοσχάρι και μανιτάρια.
Στα top πιάτα της βραδιάς ήταν η εξαιρετική carbonara – από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει – που έρχεται μέσα σε μια σάλτσα παρμεζάνας pecorino – το φιλέτο A5 wagu Ιαπωνίας που συνοδεύεται από τρεις σάλτσες και είναι άψογα ψημένο και ο λούτσος, πάλι με εξαιρετικό ψήσιμο. Στα plus βάζουμε τις χειροποίητες τηγανιτές πατάτες με κατσικίσιο τυρί.
Στον κατάλογο θα υπάρχουν κι άλλες κοπές, όπως το διάφραγμα, και όταν βρίσκουν προβατίνα ημέρας από τη φάρμα Ελασσόνας θα μπαίνει στο μενού.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο menu υπάρχουν προτάσεις για vegeterian, όπως είναι το κουνουπίδι ψημένο στη σχάρα πασπαλισμένο με κάσιους - η δική μου ένσταση πως το συγκεκριμέμο λαχανικό είναι χειμερινό - και η μελιτζάνα με φυστικοβούτυρο που προσωπικά μου έλειπε κάποια ένταση στη γεύση.
Ο επίλογος έγινε με τρία γλυκά από τον pastry chef Φωτεινό Ρόη, συνεργάτη εδώ και πολλά χρόνια του Φωτεινάκη.
Παρφέ σοκολάτας με μους σοκολάτας και καραμέλα, πανακότα με σοκολάτα και τιραμισού matsa– από τα ωραιότερα γλυκά που έχω δοκιμάσει σε εξαιρετική υφή και γεύση που δεν ήθελα να μοιραστώ.