Εστιατόριο και delicatessen -Δοκιμάσαμε το καλοκαιρινό μενού του πιο trendy μαγαζιού στο Ψυχικό και επιλέξαμε γευστικά προϊόντα - iefimerida.gr

Εστιατόριο και delicatessen -Δοκιμάσαμε το καλοκαιρινό μενού του πιο trendy μαγαζιού στο Ψυχικό και επιλέξαμε γευστικά προϊόντα

Το νέο καλοκαιρινό μενού του Barolo
Το νέο καλοκαιρινό μενού του Barolo
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Το εστιατόριο Salumeria - Osteria «Barolο» στο Παλαιό Ψυχικό έχει νέο μενού και ένα delicatessen με εξαιρετικά προϊόντα.

Στη φινετσάτη γειτονιά του Παλαιού Ψυχικού, που διατηρεί μέχρι σήμερα την αύρα μιας άλλης Αθήνας, έχει ανοίξει από το 2021 το all day μαγαζί «Barolo», καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια των βορείων προαστίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο προσεγμένος, φωτεινός χώρος, το μενού και το γουστόζικο delicatessen εντός του μαγαζιού είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους το Barolo έχει βρει τον δικό του χώρο στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, κερδίζοντας τους επισκέπτες. Μάλιστα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει είτε τον καφέ του, είτε το μεσημεριανό του γεύμα, είτε το δείπνο του, και ταυτόχρονα να αγοράσει για το σπίτι του εξαιρετικά προϊόντα από το deli - από εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, μέχρι ζυμαρικά και νόστιμες γαρνιτούρες.

Barolo νέο καλοκαιρινό μενού
Ο χώρος του Barolo

Το Barolo βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, σε πεζόδρομο, και από τη στιγμή που θα μπείτε στο μαγαζί, θα γοητευτείτε από τις χαρούμενες γωνιές που έχουν δημιουργηθεί, δίνοντας έμφαση στο χρώμα και στα λουλούδια.

Πριν από λίγες εβδομάδες το μενού στο all day μαγαζί ανανεώθηκε, αφήνοντας πίσω την παλιά του ταυτότητα. Σε αυτό συνέβαλε ο γευστικός αέρας ανανέωσης που έφερε ο νέος consultant chef Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται με τον house chef Κάρολο δημιουργώντας μεσογειακά πιάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το μενού δεν λείπουν το ιταλικό pizzetti, η pasta και το ριζότο, τα antipasti με επιλογές από ταρτάρ τόνου και μοσχαρίσιο καρπάτσιο μέχρι οι ψητές αγκινάρες, ενώ για να συνοδεύσετε το κρασί σας μπορείτε να δοκιμάσετε το πλατό τυριών και αλλαντικών, με προϊόντα από το deli του μαγαζιού που κόβονται μετά την παραγγελία σας.

Pizzetti με λαχανικά εποχής και κλασική Margarita
Pizzetti με λαχανικά εποχής και κλασική Margarita
Πλατό τυριών και αλλαντικών από το deli
Πλατό τυριών και αλλαντικών από το deli

Παρατηρώντας το ολοκληρωμένο μενού, έχει ενδιαφέρον πώς συνδυάζονται τα φρέσκα λαχανικά εποχής μέσα στην πίτσα, οι ψητές αγκινάρες με kale, η χοιρινή κοτολέτα και το φιλέτο μπακαλιάρου, αλλά και τα πιάτα με πάστα που σερβίρονται με θαλασσινά. Ένα ολοκληρωμένο μενού με πολλές προτάσεις που ταιριάζουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για να βρείτε τα πιάτα που ταιριάζουν περισσότερο στο γούστο σας ή να μοιραστείτε στη μέση με την παρέα σας συνοδεύοντάς τα με κάποιο κρασί ή δροσερό cocktail.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέο καλοκαιρινό μενού
Νέο καλοκαιρινό μενού

Barolo: Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού -Το τοπ πιάτο που ξεχωρίσαμε

Ανάλογα με την ώρα της ημέρας που θα επισκεφθείτε το Barolo, θα βρείτε το κατάλληλο μενού: τις πρωινές ώρες οι προτάσεις για brunch πρωταγωνιστούν στον κατάλογο, ενώ για το δείπνο σας υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μενού με ενδιαφέρουσες επιλογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δοκιμάζοντας το καλοκαιρινό μενού του Δημήτρη Κοντόπουλου, τα πιάτα είναι δροσερά, εύγευστα και την παράσταση κλέβουν οι επιλογές με ψάρι - η αλήθεια είναι πως ειδικά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού τα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Καθαρές γεύσεις, ισορροπία αρωμάτων και ωραία παρουσίαση πιάτων στο degustation menu, το οποίο δοκίμασα, με τη συνοδεία των κατάλληλων κρασιών από το κτήμα Άλφα.

Η αρχή έγινε με σαλάτα με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι και μια νόστιμη λευκή vinaigrette oro bianco που έδενε άψογα τόσο με το θαλασσινό όσο και με το φρούτο, δημιουργώντας μια ωραία ένταση στο πιάτο, και συνοδεύτηκε από μαλαγουζιά με το όνομα «Λατύπες» - το συγκεκριμένο κρασί παλαιώνει για 9 μήνες και υπάρχει σε περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών.

Στην κατηγορία «ορεκτικά» θα βρείτε στο μενού ένα νοστιμότατο και άκρως καλοκαιρινό πιάτο: φαγκρί και γαρίδες κοιλάδας, που ήρθαν ωμά στο πιάτο, μαζί με κίτρο και μυρωδικά. Ο συνδυασμός του ψαριού με το θαλασσινό, με την πρώτη ύλη να έρχεται φρέσκια και ντελικάτη σε γεύση, έδενε με το λίγο πιο ξινό κίτρο και τα μυρωδικά. Αν και προσωπικά το κίτρο δεν είναι αγαπητό στις δικές μου γεύσεις, το συγκεκριμένο πιάτο κρατούσε τέλεια ισορροπία σε οξύτητες και θα το επέλεγα και ως κυρίως πιάτο για μεσημεριανό γεύμα. Δοκιμάστε το με Sauvignon Blanc Fume Single Block «Καλύβα» του 2023.

Από τα κυρίως πιάτα του ανανεωμένου μενού, τα ζυμαρικά Paccheri με ροφό, μπροκολίνι, και demmi glass από το ψάρι ήταν αυτό που με την πρώτη μπουκιά με ενθουσίασε και γαργάλησε γευστικά τον ουρανίσκο μου. Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά ήταν το τέλειο σχήμα για αυτό το πιάτο, αλλά και άψογα βρασμένα al dente, με αποτέλεσμα η λευκή σάλτσα να κρατιέται όλη πάνω στα paccheri. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πιάτο με ταξίδεψε γευστικά στη Νάπολη, όπου τα ζυμαρικά με θαλασσινά είναι από τις τοπ επιλογές και συνδυάζονται με λευκή σάλτσα. Για να πάρετε όλα τα αρώματα από το πιάτο, το οποίο είναι από μόνο του λόγος για να επισκεφθώ ξανά το Barolo, συνδυάστε με ένα κόκκινο κρασί Pinot Noir Single Block «Στροφή» του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από τα ωραιότερα πιάτα του καλοκαιρινού μενού
Από τα ωραιότερα πιάτα του καλοκαιρινού μενού

Η μοσχαρίσια ταλιάτα στη φωτιά συνοδεύεται με τερίνα πατάτας και ζωμό καλοκαιρινής τρούφας, ένα ιδιαίτερο πιάτο με το κρέας άψογα ψημένο που σε κάθε μπουκιά βγάζει τα αρώματά του. Ωστόσο, το δοκίμασα μετά την pasta με τον ροφό και ίσως δεν του έδωσα την απόλυτη προσοχή. Πάντως, το σωστό ψήσιμο σε συνδυασμό με την τερίνα πατάτας, που μου αρέσει πολύ, αναβάθμισαν το πιάτο του σεφ. Προτιμήστε να το συνοδέψετε με ξινόμαυρο reserve Vieilles Vignes Single Block «Μπαρμπα-Γιάννης» του 2018.

Για επιδόρπιο δοκίμασα την πάβλοβα με λάιμ και ράσμπερι -νόστιμη, γευστική και δροσερή-, που ταίριαξε τέλεια με τον γλυκό οίνο Omega Late Harvest του 2020.

Barolo: Το εκλεκτό delicatessen μέσα στο μαγαζί

Οι χώροι που συνδυάζουν το να επιλέξεις προϊόντα για το σπίτι και ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα να καθίσεις είναι από τους αγαπημένους μου και μια μεγάλη τάση του εξωτερικού που σιγά-σιγά βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μικρό εκλεκτό delicatessen του Barolo λειτουργεί και ανεξάρτητα από την κουζίνα του εστιατορίου, αλλά και μαζί. Δηλαδή, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να καθίσει για ένα ποτήρι κρασί στον χώρο επιλέγοντας πλατό με τυριά και αλλαντικά που υπάρχουν στο deli. Ή να απολαύσει κάποιο προϊόν στο εστιατόριο και φεύγοντας να το αγοράσει από το deli, το οποίο λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σημείο του deli
Σημείο του deli

Στο Barolo delicatessen η έννοια της γαστρονομίας είναι συνυφασμένη με την ποιότητα και όχι με την ποσότητα, με την ουσία και όχι με τη μόδα, με τη βαθιά ικανοποίηση της εμπειρίας και τη χαρά της γευσιγνωσίας, αποτελώντας έναν χώρο πειραματισμού και αίσθησης του κομψού και του ωραίου.

Ρίχνοντας μια ματιά στο deli, στην κεντρική βιτρίνα-ψυγείο θα βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις σε τυριά και αλλαντικά, ενώ στα ράφια υπάρχουν προτάσεις από ζυμαρικά, αποξηραμένα φρούτα, σάλτσες, chutney, μαρμελάδες, μπαχαρικά με τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα γεύματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τυριά και αλλαντικά από το deli
Τυριά και αλλαντικά από το deli

Μια άλλη πρόταση είναι να επιλέξετε κάποιο από τα έτοιμα θεματικά καλάθια, όπως είναι το «The Real Italian», το «Wine Pairing», το «Truffle Lovers», ενώ, αν αναζητείτε κάτι πιο οικονομικό, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας καλάθι με προϊόντα της αρεσκείας σας.

Καλάθια με τρόφιμα για το σπίτι ή δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα
Καλάθια με τρόφιμα για το σπίτι ή δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα

Μάλιστα, τα καλάθια είναι μια φανταστική ιδέα για δώρο - οι άνθρωποι που λατρεύουν τη γαστρονομία και έχουν μεράκι με το μαγείρεμα θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εστιατόριο Παλαιό Ψυχικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ