Κάθε Σεπτέμβριο η πόλη υποδέχεται τους λάτρεις της γαστρονομίας με νέα εστιατόρια κάθε είδους. Εδώ συγκεντρώσαμε τα openings που έχουν ήδη γίνει και θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες του φθινοπώρου.
Το άνοιγμα των σχολείων εγκαινιάζει στα μέσα του Σεπτέμβρη τη νέα σεζόν και μαζί με αυτά η πόλη υποδέχεται νέα στέκια. Τα openings αυτής της εποχής τα αναμένουμε με περισσότερη λαχτάρα, καθώς θέλουμε η επάνοδος από τις διακοπές να γίνει σε νέους χώρους που θα ανακαλύψουμε: εστιατόρια και μπαρ που γίνονται γρήγορα viral στόμα με στόμα.
Τα openings που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις τον Σεπτέμβριο
Το iefimerida έκανε τον γύρο της Αθήνας και κατέγραψε τις καινούργιες αφίξεις αλλά και τα «προσεχώς» της εστιατορικής σκηνής.
Η viral Αθηναϊκή Ταράτσα
Το bar restaurant «Αθηναϊκή Ταράτσα» είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα που έχει όλα τα στοιχεία που καθιστούν ένα μαγαζί στο Κέντρο δημοφιλές: βρίσκεται σε μία ταράτσα και μάλιστα σε προνομιακό location της Αθήνας, απολαμβάνει μια εντυπωσιακή, ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και την Πλατεία Μητροπόλεως, έχει μια νεο-ρετρό αισθητική που αρέσει πολύ στο Instagram, τους Millennials και τη Genereation X και τα συνδυάζει όλα αυτά με ποτό και φαγητό από premium ομάδες σε ένα πακέτο καλών τιμών που κυμαίνεται που ξεκινά από 20 με 25 ευρώ το άτομο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αυτό είναι μέχρι ώρας το πιο πολυσυζητημένο opening του Σεπτέμβρη. Ποιοι βρίσκονται από πίσω από το viral αυτό μαγαζί; Δύο ομάδες με γνώση και εμπειρία στην εστίαση, με δημοφιλή μαγαζιά πέριξ του Συντάγματος: του Ami επί των οδών Βουλής και Απόλλωνος και του The Bar in Front of the Bar επί της Πετράκη.
Το μενού, το οποίο είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα ελληνικών γεύσεων με στοιχεία από την κυπριακή γαστρονομία αλλά και κουζίνες της Μέσης Ανατολής, υπογράφει ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης. Το εστιατόριο με τα πράσινα τραπεζάκια στην ταράτσα, την open space κουζίνα και το ροζ μπαρ με τον vintage καθρέφτη που γράφει «Ταράτσα» αντικατοπτρίζοντας τον φωτισμένο παρθενώνα, στεγάζεται στον 6ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως, στον αριθμό 60.
Bar Amore
Μετά το δημοφιλές wine bar Επτά Μάρτυρες και τον ξεχωριστό Τιτάνα, το καφενείο των Millennials, ο Νέος Κόσμος αποκτά ένα νέο στέκι που με το που άνοιξε έκανε ήδη buzz. To Amore Spritzeria της Σκεύης Ερωτοκρίτου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μεναίχμου στον αριθμό 1-3, σερβίρει κατά κύριο λόγο -όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του- τα δημοφιλή ιταλικά απεριτίβο με κάποιους μεζέδες με ελληνικά τυριά και αλλαντικά.
Focacceria Napul’e
Η γνωστή τρατορία της Βάρης, μετά την Τήνο, κατευθύνεται με ένα νέο έξυπνο brand στο Σύνταγμα. Πρόκειται για μια νέα focacceria επί της οδού Πετράκη, από τον Francesco Granata σε συνεργασία με την Άννα Τασιούλα με ιταλικά σάντουιτς που δίνουν έμφαση στη ζύμη για φοκάτσια αργής ωρίμανσης.
Manari
Με αρκετά νέα σχέδια επέστρεψε από τις διακοπές ο ευρηματικός και ταλαντούχος Άρης Βεζενές: ένα δισκοπωλείο από το Birdman, μια νέα σάλα για το δημοφιλές Εkiben, αλλά και με μια κλασική χασαποταβέρνα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο που μόλις άνοιξε. Σε αυτό το τελευταίο πρότζεκ, με το όνομα Manari (Μανάρι), που εστιάζει στο καλό κρέας, ο Άρης Βεζενές συνεργάζεται με τον Λέλο Γεωργόπουλο και τον Σωκράτη Τούλια.
Το Ρίνι Γκριν
Η ταλαντούχα Μαρίνα Χρονά που πέρυσι έκανε την έκπληξη με το υπέροχο Το Ρίνι Δίπλα Στο Μουσείο, το μικρό και cosy εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στα Εξάρχεια, πλάι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, τώρα εξελίσσει το δημοφιλές μαγαζί της, δημιουργώντας το αδερφάκι του: Το Ρίνι Γκριν. Πρόκειται για ένα νέο delivery ταχυφαγείο που φέρνει ποιότητα και συνείδηση στο φαγητό που τρώγεται μεν στο πόδι, σε πακέτο, στο γραφείο, αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου πρόχειρο. Υγιεινά σνακ (σάντουιτς, γιαούρτια κ.ά), πλούσιες σαλάτες με αγνά υλικά, γλυκά και φυσικά καλό καφέ και ροφήματα που τα παραγγέλνεις είτε από το e-food είτε από το Wolt.
Έρχονται σύντομα μέσα στο Φθινόπωρο
Τα project που ακολουθούν είναι ήδη στα σκαριά. Κρατήστε σημειώσεις γιατί μέσα στους επόμενους μήνες όλοι θα μιλούν γι' αυτά.
Νέο ελληνικό εστιατόριο από την ομάδα του Mexha
Μαθαίνουμε ότι η ομάδα του αγαπημένου Mexha -ο Χάρης Βέντης, η Αγγελική Πανταλέων και η Αφροδίτη Βέντη- ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον γαστρονομικό πρότζεκτ που αναμένεται τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με τον εξαιρετικό και ταλαντούχο σεφ Θωμά Μάτσα (Alemagou): ένα νέο εστιατόριο που θα εστιάζει στην ελληνική κουζίνα με δημιουργικό τρόπο, αλλά και στο καλό κρασί, με μια ενημερωμένη και επιλεκτική λίστα που θα επιμελείται ένας από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους του κρασιού στην Ελλάδα, ο πρωτοπόρος Κώστας Τουλουμτζής του θρυλικού wine bar Enoteca.
Osteria Mamma
Το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του δημιουργικού Βασίλη Στεφανάκη (γνώριμου από το Lost Athens, το Worldx11 και το Dogpound), σε συνεργασία με την σεφ Ελένη Σαράντη (και την οικογένειά της) αλλά και τη Μαίρη Μινά, θα είναι μια οστερία στον Κεραμεικό με εσωτερική αυλή με καλό ιταλικό φαγητό και μια πλούσια λίστα κρασιών από τον εξαιρετικό Τηλέμαχο Παπανδρέα.
Asωtos
Στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην Πλατεία Προσκόπων θα κάνει την εμφάνισή του αυτή τη σεζόν ο Άσωτος, ένα ελληνικό εστιατόριο από τον σεφ Μιχάλη Μερζένη και τους Λέλο Γεωργόπουλο, Παναγιώτη Κουτσουμπή και Νικόλα Σπυρόπουλο.
Νέα κουζίνα σε καθιερωμένα στέκια
Αλλαγή φρουράς στις κουζίνες δύο δημοφιλών εστιατορίων. Ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει τα ηνία του Rock 'n' Roll στο Κολωνάκι και στο Provelegios πηγαίνει, μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Κοντιζά, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης (δημιουργίες του επίσης απολαμβάνουμε και στο προαναφερθέν νέο εστιατόριο Αθηναϊκή Ταράτσα).
Το πολυαναμενόμενο re-branding της Αίγλης Ζαππείου
Ένας από τους πιο παλιούς χωρους της Αθήνας, η Αίγλη Ζαππείου, με ιστορία πίσω της από τις αρχές του περασμένου αιώνα, θα ανακαινιστεί ριζικά για να περάσει στη νέα εποχή. Εκτός από τη γαστρονομία, ο πολυχώρος θα είναι αφιερωμένος και στην Τέχνη. Το opening αναμένεται μέσα στο Φθινόπωρο.
Άνοιξαν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού (αλλά τώρα παίζουν πιο δυνατά)
Τα opening του καλοκαιριού συνήθως απογειώνονται μέσα στο φθινόπωρο. Έτσι η Κάψα του Χριστοφορου Πέσκια και των αδερφών Πιτσιλή, άνοιξε μέσα στον καύσωνα και έγινε πολύ hot σερβίροντας μια γκουρμέ και πιο ψαγμένη εκδοχή του πιο δημοφιλούς ελληνικού street food: εδώ τρως σουβλάκι ποιοτικό με ζουμερό γύρο στα κάρβουνα (σε ειδικές κάθετες γυριέρες εμπνευσμένες από τα θεϊκά σουβλατζίδικα της Κωνσταντινούπολης).
Το Barbarossa Athens, το δημοφιλές ψαροφαγικό premium εστιατόριο της Πάρου (τοπόσημο του Λιμανιού της Νάουσας από το 1987), μετά το Bodrum και Κάιρο άνοιξε επίσης μέσα στο εντυπωσιακό 91 Athens Riviera Resort στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με executive-chef τον Δημήτρη Νικολή.
Η Λόρδα, το νέο ψητοπωλείο που άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού στην Πλατεία Εξαρχείων ξεχώρισε γρήγορα αφενός εξαιτίας του πολύ ευρηματικού και αστείου ονόματός του και αφετέρου για το ζουμερό καλαμάκι προβατίνας που έρχεται από τη Μυτιλήνη.
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Το ημερολόγιο του κρασιού: 4+1 οινικά events που αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το φθινόπωρο
- Αυτό το μπακάλικο στη Νάξο είναι ίδιο από το 1945 -Ενα «ζωντανό μνημείο» των Κυκλάδων, δείτε φωτό
- Πώς από ένα φαρμακείο ομοιοπαθητικών, γεννήθηκε ένα μοντέρνο εστιατόριο στη Νάξο με θέα στην Πορτάρα